Esti aici
Femeia.ro > Cariera > Dragoș Bucur, o carieră de succes

Dragoș Bucur, o carieră de succes

Un diabet descoperit în urmă cu 13 ani i-a schimbat viața. Dragoș Bucur a trecut peste piedici și a reușit să-și facă un nume în filmul românesc, precum și pe platoul hollywoodian.

Intro: A fost, pe rând, tânăr antreprenor, contabil, polițist, mare cuceritor, șmecher, gangster, în numeroase pelicule românești și producții americane de succes. Mai nou, îl putem vedea, tot pe marile ecrane, în rol de psiholog, în comedia „Alt Love Building“, continuarea proiectului din 2013. În ziua premierei, actorul de 37 de ani mi-a povestit despre filmul ce rulează peste tot în țară, dar și despre familia care îi dă echilibru și despre cum i-a fost drumul până la o carieră puternică.

Alt Love Building

,,Acum, am avut parte şi de un team building adevărat! Două săptămâni de dezbateri, petreceri şi tensiuni.“ Astfel s-au derulat filmările, care i-au dat sentimentul de ,,călătorie în timp, o reînviere a entuziasmului din anii de facultate, când mâncam actorie pe pâine“. „Un mod de a face filme cum nu e prea întâlnit, cu bucurie de joacă și fără patos! Iar prezența unui actor de calibrul lui Ben Cross (n. r. – din „Carele focului“, multipremiat cu Oscar) și a unui director de producție de nivelul lui Vivi Drăgan Vasile a ridicat filmul foarte mult, fără a-i lua din bucuria de care îți povesteam“, spune el. Alt Love Building este continuarea poveștii începute în 2013, o producţie distribuită de Freeman Entertainment, marca Actoriedefilm.ro, compania pe care Bucur o deține împreună cu prietenii săi, actorii Dorian Boguţă şi Alexandru Papadopol, ceilalți doi psihologi din film. Dar, dacă în prima peliculă era vorba de tabăra de reparat relaţii, acum evenimentele se precipită şi cei trei terapeuţi ajung să aibă și ei probleme de cuplu.

Actoria și premiile

Dragoș a fost recompensat cu numeroase distincții (premiul Gopo pentru „cel mai bun actor“ doi ani la rând, premiul pentru rolul principal din Boogie și din Poliţist, adjectiv, regizat de Corneliu Porumboiu, premiul pentru rolul principal din Furia lui Radu Muntean), dar nu știe de ce s-a făcut actor. „Spune-i întâmplare, destin, nu știu… Nu visam să devin actor și nici nu vin dintr-o familie de artiști, dar am ajuns din întâmplare la teatrul Podul, l-am cunoscut pe domnul Cătălin Naum și așa a început drumul meu în lumea asta.“ După absolvirea facultății, timp de cinci ani a jucat în numeroase piese şi a predat actoria în facultăţi de teatru şi film.

Confirmare internațională

În 2010, Dragoș a fost unul din cei zece actori europeni selectați în programul „Shooting Stars“, prin care sunt promovați în lume și li se înlesnește întâlnirea cu actori consacraţi, regizori, producători de renume, directori de casting. „Ne aminteşte de cântăreţul vrăjitor din Hamelin, cel cu fluier fermecat. Se dedică cu atâta intensitate interpretării, încât publicul trebuie să-l urmeze. Cu multă precizie, el dă viaţă conflictelor interioare ale personajelor şi efectul este fascinant“, a motivat juriul. De-a lungul anilor, Dragoș a apărut în producții semnate de Francis Ford Coppola sau Peter Weir. Ultimul a semnat pelicula din 2010 Drumul de întoarcere (The Way Back) și l-a adus pe același platou de filmare cu Colin Farrell, Ed Harris și Jim Sturgess. Filmul, nominalizat la Oscar, a fost rampă pentru noi contracte. Anul trecut, Dragoș a jucat într-un alt film american cu încasări peste medie, comedia de acțiune Un polițist și jumătate (Ride along), în rolul unui mafiot sârb.

Viața cu diabet

Drumul până la ceea ce e azi a fost cu suișuri și coborâșuri, cu multă muncă și încercări. „Nu pot spune că a fost greu pentru că am făcut ceea ce îmi place și ceea ce am vrut“, spune el. Iar diabetul, la început greu de acceptat, acum este parte din viața lui. Pe blogul personal, amdiabet.blogspot.ro, Dragoș recunoaște că, din păcate, „prietenia“ sa cu diabetul „este genul de relație intimă «până când moartea ne va despărți»“, de aceea a ales să se bucure de această relație cât mai mult cu putință. A renunțat la pompa de insulină fiindcă filma greu cu ea. Sacrificiile din spatele camerei sunt majore, însă nu resimte ca pe o povară testarea glicemiei de multe ori pe zi sau injecțiile cu insulină din pauzele de filmări. Când s-a turnat celebrul Polițist, adjectiv, glicemia a luat-o razna și i s-a făcut rău. „Nu e ușor deloc, dar sigur este mult mai ușor decât am crezut eu acum 13 ani. De-a lungul întregii cariere, am avut diabet și am lucrat în condiții grele, deci se poate!“

În afara platoului

Când nu face filme, Dragoș prezintă show-ul de televiziune „Visuri la cheie“ de la ProTv, emisiune despre care crede că este un alt tip de divertisment, un mod de a cunoaște oameni interesanți, o cale de a ajuta și de a-și face meseria. De teatru nu se mai ocupă, fiindcă școala de actorie și producția de film îi ocupă cel mai mult timp. Când e mai liber, merge cu bicicleta, citește, plimbă câinii, patinează pe lac, vizionează filme, repară prin curte. O zi perfectă pentru el este…acasă! Vacanțele și le petrece în Corfu, în același loc unde a mers cu familia în ultimii cinci ani.

După zece ani

Anul acesta, cuplul aniversează zece ani de căsnicie. „Ca o relație să dureze, este nevoie de iubire, apoi de respect reciproc, de puțină nebunie și multă înțelegere“, crede „terapeutul“ din Alt Love Building. Întâlnirea lor a avut loc într-o etapă în care Dragoș simțea nevoia să mai copilărească. „Când ne-am cunoscut, eram un holtei, locuiam într-o garsonieră, munceam pe rupte și eram refractar la tot ce însemna căsătorie“, mărturisește actorul. Cu toate astea, a cerut-o imediat în căsătorie. „Am simțit că pot trăi cu ea până la final.“ Dana l-a ajutat să găsească echilibrul, s-au schimbat mult unul pe altul, iar Sofia, fetița lor de șapte ani, i-a schimbat „încă o dată“.

Citește și:

Catalin Stefanescu: 100% implicat in relatie si jurnalism

Francesco si Patrizia Paglieri: Cei mai buni prieteni

Irina Cojar: Vulnerabilitatea, act de curaj

 

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.4/29.01.2015
Autor: Lidia Năstase
Sursa foto: Freeman Entertainment

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus