Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Vedete > O romanca la Hollywood

O romanca la Hollywood

E timișoreancă, dar locuiește de ani buni în Beverly Hills, iar creațiile sale vestimentare sunt din ce în ce mai căutate de vedetele de la Hollywood. Așadar, e româncă, e celebră, dar cele mai multe dintre noi nu au auzit de ea. Este vorba de Lorena Sârbu. Să o cunoaștem!

Lorena s-a născut și a crescut în Timișoara. De mică a fost pasionată de modă. Strica rochiile mamei sale, pentru a crea rochii pentru păpuși. Nu-i de mirare că, după ce a terminat o facultate de psihologie în Timișoara, pe la începutul anilor ’90 a plecat în SUA ca să studieze designul vestimentar la International Academy of Design&Technology din Chicago. Era visul ei din copilărie. Mai întâi și-a deschis un butic de modă, apoi a început să creeze o linie vestimentară personală. Evident, drumul de la un butic la un showroom propriu nu a fost deloc ușor. A fost nevoie de seriozitate, muncă, inteligență, creativitate. S-a întâmplat în 2010, când a reușit să dețină la New York și Los Angeles două locații, care au devenit celebre, iar rochiile sale au ajuns să fie purtate de lumea mondenă a Holywoodului.

Starurile sunt îndrăgostite de creațiile ei

În prezent, notorietatea Lorenei depășește granițele țării în care s-a afirmat ca un mare talent. Veștile vin repede! Presa americană a anunțat că Danny Huston, Minnie Driver, Topher Grace, Radha Mitchell, Rhona Mitra, Cara Santana, Odessa Rae, Cynthia Kirchner și Natasha Henstridge au venit să vadă creațiile designerului român chiar la ea acasă, în Beverly Hills, transformată într-un veritabil podium luxos pentru defilare, unde și-a prezentat cea mai nouă colecţie, „Resort 2014“. Invitații au fost răsfățați cu un prânz rafinat, în atmosfera prietenoasă și reconfortantă a grădinii cu piscină din reședința Lorenei.

De unde a venit inspirația

Din Caraibe, mai exact din minunatele și exoticele insule „Turks și Caicos“, pline de golfuri albastre și turcoaz, dar și de plaje cu nisip alb ca laptele, de un farmec și o frumusețe aparte. Acolo unde Lorena a petrecut o vacanță de neuitat. S-a întors acasă plină de inspirație, s-a pus pe lucru și a creat „Resort 2014“. E cea de-a patra colecție din portofoliul ei și cuprinde 40 de piese – cele mai spectaculoase create până acum. A păstrat nota romantică specifică tuturor creațiilor sale, care pun în valoare feminitatea impregnată de eleganță și grație.

„La această colecție am lucrat intens timp de trei luni. Culorile pe care am mizat au fost rozul puternic, roșul, o combinație de alb cu auriu, turcoaz și piersică nude. În plus, am ales aplicații de broderii delicate, pentru că dau un aer plin de farmec creațiilor mele“, spune designerul român. Rochiile Lorenei sunt realizate din materiale ușoare, vaporoase, înnobilate cu dantelă fină, paiete aurii și franjuri fluide.

Top 100

Lorena a fost inclusă de curând în Top 100 al celor mai influenți creatori de modă. S-a clasat pe locul 68, devansând nume celebre ca Vivienne Westwood (locul 76), Victoria Beckham (locul 73), Donna Karan (locul 72) și Stella McCartney (locul 71).

Despre femeile celebre care i-au purtat creațiile Lorena spune: „Vedetele au îmbrăcat multe rochii roșii de la mine pe covorul roșu. Culoarea roșie este semnătura mea. Eva Longoria este adorabilă. Minnie Driver este una dintre favoritele mele. Carrie Underwood este incredibilă, frumoasă și îi stau foarte bine rochiile de la mine. Și Nicole Richie a arătat superb într-una dintre rochiile mele Old Hollywood Glamour. Emma și Sophia Bush, Britney Spears, Carmen Electra, Blake Lively, Kelly Macdonald sunt doar câteva dintre vedetele pe care am fost încântată să le îmbrac“.

Lorena a dus cu ea peste ocean simțul culorilor și al magiei din locul ei natal, oraș al trandafirilor: „Desenele mele sunt feminine, îmi place să lucrez cu dantele, tul și broderii, cu piele sau chiar broderii pe piele. Sursa mea de inspirație depinde de sezon și de moment. Mă inspiră o floare, arhitectura unei clădiri sau chiar o fotografie. Mă inspiră ceea ce simt“.

Lorena merge mai departe!

Face senzație, călătorește, se inspiră, lucrează. De curând, a început să expună și în celebrul magazin american „Neiman Marcus“. „După multă muncă, am ajuns să-mi vând rochiile la Neiman Marcus! Acum țintesc să ajung la Londra, în celebrul Harrods, pe piața din Asia, în toate magazinele din Paris, dar intenționez să mă extind și în România.“

Așadar, o așteptăm acasă pe Lorena!

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.21/29.05.2014.

Autor: Ivana Iancu

Sursa foto: arhiva personală

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus