Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Vedete > Oana Turcu: Căsnicia este rolul perfect al vieții mele

Oana Turcu: Căsnicia este rolul perfect al vieții mele

Oana Turcu este o femeie cu mult simț autocritic, dar conștientă de farmecul ei și de ceea ce poate.

Dacă la început a fost cunoscută ca soția lui Cristi Brancu, acum și-a câștigat notorietatea realizând emisiuni de succes, precum „Refresh by Oana Turcu“ de la Antena Stars. Este mămică, are propria afacere și vorbește cu mult entuziasm despre căsnicie, valori și principii. Stilul ei direct este încântător. Are un fel simplu de a afla de la invitații săi tot ce o interesează.

Primăvara asta ți-a adus tot seninul din lume? Care este locul cel mai plăcut din București unde îți place să mergi pentru a te regăsi?

În clipa în care îi văd pe băieții mei, Teddy și Cristi, tot seninul din lume îmi inundă privirea. De șapte ani, de când trăim o poveste minunată, Cristi e seninul meu. Iar Teddy m-a împlinit definitiv. Locurile în care mă regăsesc mereu sunt acasă, în curtea înverzită de la Mogoșoaia, și în biroul companiei mele de cosmetice, unde privesc truda celor 15 ani de succes în industria frumuseții.

Ești adepta unui stil natural sau a unor îmbunătățiri care dau bine pe sticlă?

Niciodată n-am fost adepta îm-bună-tățirilor făcute cu ajutorul medicilor. Nu sunt împotriva lor, fiecare face ce vrea. Câtă vreme știu oameni mari din România care au fost vinde-cați de calviție cu creme cu palmier-pitic, pe care le am în portofoliu, de ce să cred că nu se poate rezolva orice? La ce bun să te injectezi cu acid hialuronic când un ser lifting cu efect intantaneu rezolvă problema? De ce să slăbim altfel decât cu masaj și sport? Unde taie bisturiul, nimic nu mai e la fel.

Frumusețea este una dintre preocupările tale. Nu crezi că femeia contem-porană e mult prea preo-cupată de aspect în detrimentul spiritului, sufletului, tradiției?

Femeia contemporană trăiește într-o societate extrem de complexă. E o societate în care ne luptăm zilnic pentru a trăi decent, așa că facem sacrificii care se văd, pe termen lung, în felul în care arătăm. Iar ele trebuie remediate. La nivel superficial, în zona vedetelor, da, frumusețea pare să primeze în fața valorii. Dar oare aceasta e lumea reală? Răspunsul este nu!

Există vreun lucru de care eşti sigură?

Sunt sigură de iubirea familiei mele, de sacrificiul și devotamentul părinților și de iubirea fiului și a soțului.

Ești o femeie stăpână pe sine și pe viața sa. Criticile te deranjează sau au efect stimulator?

A fost o perioadă în care mă afectau criticile anonimilor de pe internet. Acum, sunt perfect imună. Eu sunt cel mai mare critic al meu, iar de multe ori mă privesc cu mai multă asprime decât cei din jur.

O vorbă memorabilă de la mama…?

Fă bine ce ai de făcut azi, că nu știi ce se întâmplă mâine!

Cu cine voiai să semeni când aveai 14-16 ani? Crezi în puterea mode-lului, a mentorului?

Cred în puterea mentorului, dar icoane îmi sunt părinții. Ei sunt prietenii mei, în ei am mereu sprijin, ca ei am vrut să fiu. Nu am dorit niciodată să semăn cu cineva, să copiez o persoană. Mi se pare un gest lipsit de personalitate să vrei să fii altcineva.

Care este cel mai bun lucru pe care -l-ai obţinut cu bani puţini?

Fiecare lucru are prețul lui. Sunt un om extrem de chivernisit, așa că nimic nu mi se pare că e cu bani puțini, ci totul are un preț. Nu sunt o persoană cheltuitoare. Cristi mă mai răsfață cu cadouri frumoase (genți, pantofi etc.), dar nu-l las niciodată să cheltuiască prea mult.

Ce nu uiți niciodată să faci zilnic?

În fiecare dimineață, folosesc acel ser lifting cu efect instantaneu, care mă face să fiu fresh oricând. De asemenea, în fiecare seară, îmi fac masaj cu cremă anticelulită și antivergeturi cu iederă ori cu cremă de slăbire extraforte, cu efect termo.

Cât timp îți ia să te îngrijești?

Mai puțin decât au nevoie alte doamne. Sunt însă perfec-ționistă și stau mai mult pentru că vreau ca totul să fie impecabil. Dimineața, maximum 30 de minute. Cât despre ritualurile de seară, când fac masaj, ele pot dura 30 de minute.

Ești o femeie care face carieră. Ți se potrivește ritmul în care trăiești?

Da. Fiecare zi este o cursă la finalul căreia trebuie să fim învingători: să fi făcut ceva bun pentru femeile care caută tratamentele mele, să fi realizat o emisiune interesantă la Antena Stars, să fi preparat ceva bun pentru familia mea.

Cum reușești să te joci zilnic cu realul și imaginarul?

Am o imaginație bogată, mă ajută enorm în meseriile pe care le practic. Ima-gi-nația m-a făcut să creez, dar și să iubesc. Realul și imaginarul sunt două fețe ale aceleiași cărți. Trebuie doar să știi ce ai în față.

Ce gust are celebritatea? Dar uitarea?

Celebritatea are gust dulce, dar înșelător. Poate se dispară oricând și de aceea e bine să dai cu puțină apă rece pe față. Uitarea? Nu știu, n-am avut parte de ea niciodată; dacă ești atent să nu te îm-beți cu celebritate, nu te doare capul după uitare.

Ai un băiat. Ce te uimește la fiul tău?

Mă uimește mintea lui fantastică. Învață repede și înțelege uluitor de rapid tot ce-i în jurul lui. E fascinat de nu-mere și face calcule spectaculoase, deși nu a împlinit încă patru ani. Este pasionat de limbi străine și repetă zi de zi. Este o co-moară!

Uneori, te imaginezi soacră?

Da, dar mi se pare încă departe acest moment. S-ar putea să fiu o soacră pricinoasă. Glumesc, însă nora va avea de furcă cu mine, pentru că am o intuiție teribilă și miros imediat ce se întâmplă în jur!

Cât de mult contează pentru o femeie să-și găsească jumătatea?

Este esențial să-și găsească jumătatea, deși știu multe femei luptătoare care au răzbit în viață chiar și fără o jumătate. Cred însă că dragostea ne împlinește și ne face să trecem peste orice. Dragostea e menirea acestei lumi, nu puterea.

Crezi în șansă și în soartă?

Cred în șansă și mulțumesc lui Dumnezeu că mi-a arătat calea pentru a fructifica fiecare șansă pe care am avut-o. În privință sorții, cred că știe totul Cel de sus. Știți vorba aceea celebră: dacă vrei să fii amuzant, povestește-i lui Dumnezeu planurile tale! Cred însă că, dacă ai suflet curat și nu faci păcate mari, Dumnezeu are grijă de tine. Eu nu sunt un om cu păcate mari.

Lucruri mici

Ai multe rochii? Care este preferata ta?

Nu mă întrebați câte rochii am. Un dressing, un pod al casei și încă un dulap stau mărturie. Nu este o preferată anume, în fiecare sezon am câteva rochii pe care le ador. Preferata rămâne… rochia de mireasă!

Iei deseori masa în oraș cu soțul?

Nu apucăm să ieșim des la masă, dar cel puțin o dată pe an ple­căm doar noi doi într-o excursie și recuperăm.

Ce culori ți se potrivesc? Dar parfumuri?

Corai, albastru. Ador parfumurile de la Thierry Mugler și Tom Ford.

Iubirea împlinită ține de noroc?

Iubirea împlinită ți-o dă Dumnezeu, iar dacă nu o ai, asta înseamnă că nu ai știut să păstrezi darul. Sau poate fi noroc, dar cred că uneori nu vedem că norocul ne bate la ușă.

Pentru Oana Turcu, căsnicia este…

… un rol perfect. Rolul vieții mele.

      

Citește și:

Albertina Ionescu: Eram înaltă, slabă și antisocială

Nicolle Stănese: Sufletele pereche există

Anca Țurcașiu: Sunt un om liber!

        

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.14/9.04.2015

Autor: Ivana Iancu

Sursa foto: Mihai Stetcu, Antena 1

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus