Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Vedete > Olivia Paunescu: Imi place sa fiu cucerita

Olivia Paunescu: Imi place sa fiu cucerita

A intrat în lumina reflectoarelor la doar 16 ani, într-o echipă numeroasă şi foarte iubită de public la vremea respectivă. Și a înțeles că televiziunea înseamnă viitorul ei.

Olivia Păunescu, prezentatoarea primului jurnal de ştiri de la Antena 1, te cucereşte de la întâia oră a dimineţii cu aerul ei fresh şi vesel. Crede în poveşti şi în lucruri frumoase, dar în acelaşi timp conduce o motocicletă cu mulţi cai-putere. Mai multe despre fata frumoasă, pasiunile şi lucrurile ei de suflet, în interviul care urmează.

Intri în direct foarte devreme. Ai deja un ritual de trezire?

Nu pot spune că e un ritual. Ziua mea începe la 3.30. Ceasul îmi sună încă de la ora 3, dar timp de o jumătate de oră moţăi şi îmi fac ordine în minte, în programul zilei respective. Când mă ridic din pat, ştiu deja cu ce mă îmbrac, nu mi se întâmplă să probez mai multe ţinute, să întorc dulapul cu susul în jos. La 4 ies pe uşă, cu un fresh în mână făcut de seara. În trafic ascult muzică ritmată cu volumul mai tare. Odată ajunsă în redacţie, beau o cafea chiar înainte să întru în direct şi sunt mai proaspătă ca oricând. Valentin, colegul meu de pupitru, râde uneori de mine că am atâta energie când le spun bună dimineaţa telespectatorilor Observator şi mă întreabă: „Da’ tu când te-ai trezit?”

Care a fost cea mai mare provo-care trăită într-o transmisiune live?

Cred că provocările adevărate ale directului sunt atunci când te afli pe teren şi ai de-a face cu neprevăzutul. Am făcut cinci ani transmisiuni live de la faţa locului şi vă spun cu mâna pe inimă că mai tot timpul aveam de înfruntat câte o situaţie cu care nu mă întâlnisem până atunci. Dar am învăţat să-mi stăpânesc emoţiile şi chiar eram mândră de ce ieşea în final.

Dar cea mai amuzantă întâmplare pe platou?

În platou, cea mai hazlie situaţie a fost când, cu cinci secunde înainte de a intra în direct, scaunul colegului meu a trosnit atât de tare, încât am crezut că s-a rupt. Imediat, mi-am imaginat că o să cadă lângă mine sub pupitru. Ce a urmat… Nu s-a putut abţine niciunul, trebuia să prezentăm o ştire serioasă, iar eu am citit ca şi cum plângeam! Doar că aveam lacrimi de râs în ochi!

Cum a fost perioada în care ai făcut parte din echipa „Surprize, surprize”?

Superbă! O lume nouă, frumoasă, grea, chiar foarte grea, dar plină de amintiri de nepreţuit. Eram atât de fascinată de platou, de camerele de filmat, de costume, de munca enormă depusă de o echipă imensă pentru un show în direct. De emoţiile pe care le trăiam nici nu mai vorbesc! A fost o etapă din viaţa mea care a contribuit la ceea ce sunt astăzi. M-a maturizat şi m-a făcut să vreau să fac mai mult în televiziune!

La 20 de ani ai fost reporter de teren la Pro TV, apoi ai devenit prezentatoarea jurnalului de ştiri sportive de la Digi 24. A fost fiecare dintre perioade o provocare pentru cariera ta?

Provocare e prea puţin spus! Au fost perioade definitorii pentru omul care sunt astăzi. Am muncit pentru fiecare etapă a carierei mele, am pus cărămidă peste cărămidă şi am înţeles cât de important este să ai o fundaţie solidă. Eu cred că este foarte important pentru un prezentator de ştiri să cunoască şi să experimenteze toate etapele muncii într-o redacţie, de la teren la editarea unei ştiri. Asta îi dă credibilitate. Desigur, au existat oameni care au crezut în mine şi mi-au dat şansa să fac tot mai mult. Iar pentru asta le mulţumesc!

Cum a apărut ideea atelierului de design vestimentar?

Mulţi ani mi-am făcut haine la croitor. Vreo zece. Asta, pentru că mereu mi-au plăcut hainele altfel, nu mă atrăgeau cele pe care le găseam în magazine. Iar la un moment dat, am simţit că pot să îmi deschid un atelier în care să-mi fac singură hainele şi, mai mult, să le îmbrac şi pe alte femei. Acum pot să îmi pun ideile
în practică într-un loc al meu. Nu mă consider designer, îmi permit doar să fac orice haine îmi trec prin cap pentru mine, pentru sora și mama mea, pentru prietene și colege.

Ce remarci prima dată la un bărbat?

Fiecare om pe care îl întâlnesc îmi transmite o stare. Din felul în care vorbeşte, gesticulează, din tonul vocii. Este primul impact, momentul în care se şi stabileşte „raportul de forţe“. Asta remarc la un bărbat. Dacă mă intimidează sau, dimpotrivă, s-a intimidat.

Care este cel mai important lucru învăţat de la mama?

Oooo, nu este doar unul! Dacă aş rezuma totul: să fiu om!

Dacă ai avea doar trei cuvinte la dispoziţie, cum te-ai descrie?

Plină de viaţă.

Care este cel mai valoros lucru pe care îl ai?

Sănătatea, fericirea, liniştea şi iubirea! Darurile cele mai valoroase pe lumea aceasta. 

Cât de mult te-a ajutat frumuseţea în profesie şi în viaţă?

Îmi place să cred că aspectul fizic plăcut este completat şi din interior. Am fost pusă în situaţii în care oamenii m-au judecat doar pentru ceea ce sunt la suprafaţă, iar asta m-a deranjat. De aceea, întotdeauna am grijă şi de suflet, un om trebuie să fie frumos şi la interior.

Crezi în dragoste la prima vedere? Ţi s-a întâmplat?

Cred în poveşti. Cred în lucruri frumoase şi sincere. Cred în oameni buni şi de calitate. Nu mi s-a întâmplat dragostea la prima vedere, pentru că sunt o tipă realistă şi mă interesează mult mai mult conţinutul decât ambalajul. Plus că-mi place să fiu cucerită.

Citește și:

Diana Munteanu: Cu banii nu poti cumpara decat bunuri

Oana Zamfir: Apriga si patimasa

Bogdan si Natalia Negroiu: Triunghiul, forma echilibrului

Articol preluat din ediția de august 2015 a revistei Femeia.

Autor: Mariana Fătulescu

Foto: PR Antena 1

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus