Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Vedete > Oprah Winfrey, donatie de 12 milioane $

Oprah Winfrey, donatie de 12 milioane $

Oprah a donat 12 milioane $ Muzeului Naţional al Culturii şi Istoriei Afro-Americane, care este încă în construcţie şi a cărui inaugurare este stabilită pentru 2015. Drept mulţumire pentru gestul extrem de generos, Muzeul va denumi cinematograful Smithsonian cu numele ei.

”Sunt atât de mândră de isoria afro-americană şi de contribuţia sa la istoria naţiunii ca întreg. Prin investiţia în acest muzeu vreau să mă asigur că păstrăm şi onorăm istoria noastră şi cultura şi că realitatea despre cine suntem va supravieţui în timp” a mărturisit Oprah într-o declaratie de presă.

Aceasta nu este prima donaţie a realizatoare tv către muzeu. Ea a mai oferit şi în 2007 suma de 1 milion $ şi a făcut astfel cea mai mare donaţie totală către această instituţie, de 13 milioane $.

Contrucţia Muzeului Naţional al Culturii şi Istoriei Afro-Americane a fost estimată undeva la 500 milioane $, dintre care a mai rămas de strâns jumătate din sumă. Pentru această cauză au mai donat şi Fundaţia Gates şi Michael Tennenbaum câte 10 miloane $ şi mulţi alţii. 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus