Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Vedete > (P) Reusesc pentru ca vreau

(P) Reusesc pentru ca vreau

Frumoasă, mereu în vervă, și acasă, și pe scenă… Oare cum poate Andra să fie și mamă, și soție, și gospodină, și artistă de invidiat?

A debutat la numai 14 ani și, indiferent de scena pe care a cântat sau de stilul muzical abordat, pop, dance sau muzică populară, spectatorii au răsplătit-o cu aplauze. Însă Andra are și o familie de invidiat. Iată câteva din secretele ei…

Ce a însemnat 2015 pentru tine?

Slavă Domnului, cel puțin în ultimii zece ani, n-am avut ocazia să răspund la această întrebare cu ceva de genul: „Mmmm, ce să zic, a fost un an așa și așa”. Cu riscul de a părea uneori obositor de fericită, vă spun că și 2015 a fost un an minunat pentru mine. O familie extinsă, o viață frumoasă – deși agitată, nu neg – și sănătate destulă, cât să ne descurcăm onorabil, iată ce mi-am dorit și am primit. A fost un an plin, de fapt nici nu mai știu cum e să trăiești altfel. Concertele și familia îmi sunt combustibil și nu rămân niciodată în pană. Am traversat încă un sezon al emisiunii „Românii au talent”, o altă experiență fabuloasă. Una peste alta, a fost unul dintre anii pe care i-aș dori din nou în viața mea, aș vrea să repet la nesfârșit anumite scene de viață.

Ce planuri ai pentru anul 2016?

Ca de obicei, am mintea și inima pline de planuri. Profesional, lucrez la un nou single și adun material pentru un nou album, pe care vreau să-l lansez la final de martie. Aștept să înceapă un nou sezon „Românii au talent”… Iar în plan personal, sunt previzibilă, îmi doresc ceea ce și-ar dori orice femeie normală: dragoste, liniște și copii sănătoși și fericiți.

Cum s-a schimbat viața de familie după apariția primului și apoi a celui de-al doilea?

În momentul în care în familie vine primul copil, se schimbă totul, în cel mai puternic și frumos mod. Am devenit mult mai responsabili de când avem copii. Tot ce plănuim se înmulțește cu patru. Noi, părinții, ne-am modelat programul și stilul de viață după copii. De când sunt mamă, îmi aleg cu mai multă grijă concertele, caut să nu plec oriunde și oricând, fac eforturi să rămân artista pe care o așteaptă fanii și femeia care, vrând-nevrând, ajunge un model pentru multe alte femei. Iar asta mă responsabilizează enorm.


David și-a acceptat și își „îndeplinește” 
cu drag rolul de frate mai mare?

Neașteptat de bine și de frumos! Se înțeleg într-un fel aparte, cum numai copiii știu s-o facă, au un stil de a comunica destul de misterios din punctul de vedere al unui adult. Aces­tea sunt momentele care mă fac să binecuvântez clipa când am decis să nu am un singur copil. David e foarte fericit de când a apărut Eva în viața lui, iar această revelație merită orice sacrificiu din partea noastră.

Pregătești mâncăruri deosebite pentru sărbători? Care este rețeta preferată 
a familiei tale? Dar ingredientul favorit?

Ce farmec ar avea sărbătorile dacă n-aș găti ceva? Au fost ani când credeam că nu sunt în stare să gătesc bunătăți, o lăsam pe mama sau pe soacra mea să se lupte cu bucătăria festivă. De la o vreme, am descoperit că nu trebuie să fiu vreun master-chef ca să pot prepara bunătăți. Nu vă ascund, folosesc ingrediente bune… m-au salvat de multe ori. Condimentele sunt esențiale pentru gust: folosesc Bulgărași de Savoare de la Delikat, care mă ajută de fiecare dată. Le-am spus și prietenelor: „Nici nu știți ce pierdeți!”

Cum reușești să fii mereu frumoasă și aranjată, să ai o carieră într-un domeniu atât de solicitant când ești și mamă, și soție?

Eeei, sunteți voi drăguți! Reușesc pentru că vreau, deci răspunsul e dezarmant de simplu. După părerea mea, e esențial să fii un om odihnit fizic și cu un tonus moral bun. Contează și ceea ce mănânci. Hrana trebuie să-ți placă, 
să te bucuri de gust, să nu rămână la nivel de grabă și ne­ce­sitate. Eu sunt pofticioasă, aleg întotdeauna mâncăruri gustoase, dar nu orice și oricum, numai ca să mă alimentez.

O femeie adevărată se cunoaște după…

După responsabilitatea față de familia ei, față de ea însăși. După puterea de a trece peste orice impas moral. După consecvență și tenacitate. După capacitatea de a spune „nu” atunci când nu se mai poate. După curajul de a spune „da” atunci când un proiect își merită așteptarea și speranța. O femeie adevărată e o femeie puternică.

 

Text: Cătălina Oprea

Foto: Anca & Victor/Wise Events Foto

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus