Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Vedete > Pavel Bartoș: Darul cel mai valoros, familia

Pavel Bartoș: Darul cel mai valoros, familia

Fiecare apariție a actorului Pavel Bartoș este un spectacol, iar ca MC poate da lecții. Ușurința cu care folosește vorbele și „situațiile limită”, tensionând așteptările concurenților de la Vocea României și jucându-se cu răbdarea publicului, e unică. Alături de Smiley, Pavel prezintă și Românii au talent, un show în care descoperă cu haz oameni și talente.

Ce știm despre viața lui personală? Este destul de discret. Este căsătorit și tăticul a trei fetițe. E un alintat și acasă, cu atâtea fete în preajmă!

Doi ani la rând, 1998 și 1999, ai câștigat la Costinești Gala Tânărului Actor. Care a fost primul tău rol în teatru și pe când un rol pe scena unui teatru?

În 1998, am fost al doilea, iar în 1999, am câștigat marele premiu. Primul meu rol important în teatru a fost Romeo în Romeo și Julieta, la Teatrul de Nord din Satu Mare. Următorul rol important va fi Svejk în spectacolul Peripețiile soldatului Svejk, pe scena Teatrului Odeon, în regia lui Alexandru Dabija.

Cariera ta s-a dezvoltat în film și televiziune. A fost o întâmplare sau asta ți-ai dorit?

Sunt unul dintre oamenii norocoși, fac ceea ce-mi place.

Vocea ta a devenit recognoscibilă ușor. Când mergi la piață, ți se cer autografe? E grea notorietatea?

Mă bucur că prezența mea, pe stradă, la metrou, dar mai ales la piață, îi face pe oameni să zâmbească. De multe ori, oamenii simt nevoia să mă strângă în brațe și să-mi spună că mă consideră un membru de-al familiei lor sau un prieten foarte bun.

Când erai student, la Cluj, ce îți doreai, la ce te pregăteai mai intens?

Nu o să vă vină să credeți, dar am făcut și balet, dar asta nu înseamnă că mă pregăteam intens. Poate cea mai intensă pregătire pentru mine a fost la dicție, ca să scap de accentul ardelenesc, și cred că mi-a reușit.

Vocea României este și vocea ta. Cum sunt partenerii tăi de show: Loredana, Smiley, Tudor, Moga? Fiecare este, în felul său, o personalitate artistică puternică.      

Din faptul că existăm, coexistăm, că avem divergențe, că ne bucurăm, iar astfel show-ul este atât de apreciat de public de la an la an, rezultă că ne înțelegem cât de cât bine, dacă nu chiar foarte bine.

Ce te-a uimit în culisele de la Românii au talent

Curajul și dorința oamenilor de a nu renunța la un vis, indiferent de condiții, indiferent de vârstă.

Râzi și aduci voie bună. Ai un secret profesional?

Nu. Repet, fac ceea ce-mi place, alături de cine îmi place. Probabil Dumnezeu m-a înzestrat și cu o doză suficientă de simț al umorului.

Ai 40 de ani, un cuplu solid și o familie frumoasă. E o poveste despre noroc?

Nu, este o poveste despre ce-ți dorești în viață, despre echilibru, despre responsabilitate, despre împlinire profesională și, bineînțeles, la toate acestea se adaugă o porție de noroc.

Cât a contat vremea copilăriei la Miercurea Ciuc pentru actorul de astăzi?

A contat foarte mult. Am plecat din Miercurea Ciuc cu cei șapte ani de-acasă, 12 ani de școală care m-au format și m-au pregătit pentru omul care sunt acum, cu întâlniri extraordinare cu profesori care m-au făcut
să cred în visul meu și că se poate.

Valorează mult pentru tine prietenia? Păstrezi legătura cu prietenii din liceu? Mai ai timp să te vezi cu ei așa, ca între prieteni?

Da, consider că este foarte important cercul de prieteni. Am avut norocul să am tot timpul alături de mine prietenii pe care-i merit. Normal că țin legătura cu foarte mulți prieteni, chiar și din școală primară, și, desigur, cu mulți din liceu. Din păcate, nu ne întâlnim atât de des cât ne-am dori.

Ești tătic de fete. Te gândești la zestrea lor? 

Sunt preocupat în primul rând de educația lor și am norocul că o am lângă mine pe soția mea, care duce tot greul în acest sens. Ne străduim să le oferim cât mai multe oportunități și opțiuni, ca, atunci când va fi să-și aleagă un drum în viață, să și-l aleagă singure.

Dar diminețile tale de tătic cum arată?

Ca într-o familie cu patru femei: multă cafea, dar atât de multă energie și dragoste…

Televiziunea, notorietatea, deplasările s-au dovedit a nu fi întotdeauna benefice cuplului. Voi ați rezistat frumos. Care e secretul, dacă există unul?

Am familia pe care mi-o doresc, am meseria pe care mi-o doresc, prietenii pe care mi-i doresc, iar toate aceste lucruri mă împlinesc și îmi dau putere să merg mai departe și să fac și mai multe.

În traficul din București ești la fel de zâmbitor?

Normal că mi se întâmplă să nu fiu la fel de zâmbăreț, cum cred că tuturor li se întâmplă la un moment dat, dar fac eforturi să nu tensionez lucrurile și să le tratez cu umor. E greu, e foarte greu, dar încerc.

Ai deprins undeva tainele eleganței?

Sunt un tip natural, cu simțul umorului și toate celelalte cred că derivă din aceste lucruri.

Când se apropie o aniversare în familia ta, te gândești mult la darul pe care-l vei face?

În momentul în care ne facem un cadou, ținem cont în primul rând de personalitatea celui căruia îi oferim acest cadou, indiferent că el costă doi lei sau mult mai mult.

Dacă tot vorbim de daruri, ce ți-a dăruit viața foarte-foarte valoros?

Familia.

Citește și:

Florentina Ene și Gabriel Coveșanu: Trăiește fericirea, nu o căuta

Dragoș Pătraru: Suntem doi, ca un superOM

Așa părinte, așa copil: Maia Morgenstern și Tudor Istodor

Articol preluat din ediția de februarie 2016 a revistei Femeia.

Autor: Ivana Iancu

Foto: PR Pro TV

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus