Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Vedete > Pepe: Sunt foarte împăcat cu mine însumi

Pepe: Sunt foarte împăcat cu mine însumi

Îl cheamă Ionuț Nicolae Pscu, dar toată lumea îl știe de Pepe. Pasional pe scenă dar echilibrat și serios, Pepe își continuă ascensiunea în carieră fără a-și neglija viața de dincolo de scenă. Este un fericit!

Are trei fete frumoase în familie, adică o soție și două fetițe care îi creează starea de bine și probabil forța de a fi inspirat și a de rezista perioadelor de turnee și de emisiuni TV. Și cât e iubit de copiii de la emisiunea NEXT STAR, de pe Antena 1, unde este jurat! La televizor: zâmbește, cântă și trăiește frumos! Restul, ne povestește chiar el.

Te-am ascultat prima oară live în deschiderea unui campionat european de handbal feminin de la București, cu „Latin Express“. Erai la început. Ce a însemnat pentru tine să fii promotorul muzicii latino în România?

Sunt 15 ani de atunci, am și uitat piesa respectivă. A fost un pariu pentru mine perioada când eram în Latin Express… Mă chinuiam deja de vreo șase ani să cânt muzică ușoară românească și nu ieșeam cu absolut nimic în evidență. Dacă la festivalurile de muzică ușoară, mergeam cu câte o piesă cu iz spaniol de exemplu, așa cum cânt acum,  nu doar că nu eram primit, ba chiar picam preselecțiile. Erau membri în juriu care nu suportau să cânți decât piesele lor. Eram, așadar, oarecum limitat la 10-15 piese, pe care le rulam. Cumpăram negativele de la aceiași compozitori, eram într-un ciclu fără niciun fel de randament pe termen lung…

Atunci, mi-am zis că vreau să cânt ceea ce-mi place. Așa se face că, în 1999, când Eugen Mihăescu mi-a făcut cunoștință cu Alex și Mitică de la Latin Express, am hotărât să cânt cu ei ca solist vocal.  Și, când am început să cântăm, fără să ne pese ce spun unii și alții, a fost un boom! Am început să participăm și la festivaluri,  am filmat și primul videoclip pentru piesa „Nu te mai doresc“, care a fost un real succes. Apoi am scos „Cred că m-am îndrăgostit“, de asemenea, albumul Pasiune s-a bucurat de vânzări record.

Dar, ca în orice trupă de succes, după primul an, ne-a luat valul. De la muzică au pornit discuțiile și ambițiile, fiecare a vrut să se implice mai mult, să impună mai mult… S-a produs divorțul de Latin Express, dar fiecare dintre noi și-a continuat drumul în muzică. Mi-am zis că, de-acum încolo, o să-mi compun și o să-mi orchestrez singur piesele. Am considerat că acesta trebuie să fie drumul meu. Am colaborat cu alți instrumentiști îndrăgostiți de același gen de muzică și mi-am creat propriul stil, am devenit propriul meu șef.

Știu că îți scrii muzica și versurile singur. Ce te inspiră? Cât îți ia crearea unei piese?

În general, sunt inspirat de tot ceea ce mă înconjoară și, în principal, de viața mea. Dar mă inspir și din poveștile altora. Am și piese pe care le consider premoniții, pentru că mi s-a întâmplat peste ani ceea ce am cântat în acele piese. Am compus și cântece fără să am deloc trăirile respective, doar închipuindu-mi cum ar fi dacă s-ar întâmpla una sau alta, cum aș reacționa, ce aș putea să iert și ce nu. Nu mă îndrăgostisem de nimeni când am compus „Cred că m-am îndrăgostit“, la „Nu te mai doresc“ nu ieșisem din nicio relație din care să fi fost înșelat. Și tot așa… Dar n-am vrut niciodată să cânt ceva care nu mă reprezintă. Și în  fiecare piesă de-a mea descoperi câte puțin din mine.

Ești interesat să fii mereu în top, ca orice artist. Faptul că e o piață care fabrică zilnic hituri te motivează sau te și obosește uneori?

Am avut o perioadă când îmi plăcea să fiu în topuri, ar fi culmea să nu-ți placă. De-a lungul timpului însă, am avut parte și de varianta când piesele mele nu au figurat în topuri, dar au fost foarte apreciate de public, dar și de situații în care eram în topurile radiourilor și televiziunilor cu piese cu videoclipuri celebre și superdifuzate care n-ajungeau la public. Important este să găsești echilibrul, iar publicul să te perceapă drept un artist care are ceva de spus.

Televiziunea ți-a oferit câteva oportunități care ți-au adus notorietate, dar și experiențe inedite. Proiectul „Next Star“ te-a pus în ipostaze inedite? Ce e foarte greu în a fi jurat?

E foarte greu, fiindcă trebuie să alegem dintre copii extrem de talentați, din domenii diferite. În momentul când jurizezi un copil care îți cântă melodii actuale și grele, un copil care joacă teatru incredibil de bine, un altul care cântă muzică populară fără greșeală ori care execută un dans fantastic, este foarte greu să faci diferența. Asta e frumusețea show-ului „Next Star“, în care promovăm copiii și talentele lor și îl alegem pe cel care considerăm că va face carieră. Nu contează că e român, armean, englez sau țigan, nu contează că are poveste de viață sau nu. Important este să fie talentat și să-și dorească să devină „Next Star“.

Aspectul și muzica pe care le aduci pe piață ți-a creat imaginea de „cuceritor“. Cum e Ionuț cel de toate zilele în comparație cu Pepe? 

Eu sunt Pepe de când mă știu. Mie nu-mi spune nimeni Ionuț. Nimeni. Și la școală, în clasa întâi, îmi spuneau Bebiță. Până pe la 17 ani, când m-am mai maturizat, chiar mă supăram să-mi spună cineva Ionuț sau Nicușor (n.n. – al doilea lui prenume este Nicolae), pentru că eu eram Pepiță, Pepe… Frate-meu, care-i mai mare decât mine cu doi ani și jumătate, în loc să spună că sunt bebe mic, a zis că sunt pepe mic. Și mi-a rămas ba Pepe, ba Pepito, ba Pepiță, fiecare îmi spunea cum voia, numai Ionuț nu.  Însă, da, de Sfântul Ion mă sărbătoresc, pentru că tata și frate-meu mai mare, mai târziu și nepoții, poartă numele sfântului Ion.

Eu sunt Pepe dintotdeauna. Eu nu am construit un Pepe pentru scenă. M-am prezentat în fața publicului cu muzica mea, cu sufletul meu, cu dorințele mele, cu iubirile mele, cu stările mele, am scos în față omul Pepe. La mine, artistul Pepe înseamnă omul Pepe.

Ai o familie frumoasă și ești tătic de fetițe. Ce anume crezi că asigură armonia unei relații?

O relație dintre doi soți trebuie să se bazeze pe dragoste și comunicare. De asemenea, trebuie să existe în permanență dragoste și comunicare cu copiii. Și educație. Eu mă pun la mintea copiilor, mă joc cu ei, mă prostesc, mă tăvălesc pe jos, dar, în momentul când sunt lucruri serioase, le facem serioase. Știm să facem diferența.

Fidelitatea este un element esențial?

E normal să fie așa.

Care dintre fetele tale îți seamănă?

Chiar vorbeam zilele trecute cu Raluca pe tema asta și îi spuneam că Maria îi seamănă mai mult ei, iar Rosa mai mult mie (râde).

Fiecare dintre noi moștenește multe din familie. Tu vocea cui o ai?

Cu tata semăn la voce, tata m-a învățat să cânt. La petreceri, tata era primul care lua microfonul și cânta.

Cum erai la școală , în adolescență? Ai avut și corigențe ori ai fost premiant?

Nu pot să mă laud cu școala, n-am fost premiant, am fost destul de chiulangiu și de vagabond (râde).. Mi-au plăcut româna și matematica, nu m-am înțeles cu chimia, iar cel mai mult mi-au plăcut sportul, muzica și desenul (râde).

Ești chiar așa de romantic și pasional cum se vede la televizor?

De obicei, la televizor se vede ceea ce exprimi. Dacă asta se vede… Eu nu m-am dus niciodată la televizor să zic: „Știți, eu sunt pasional!“ Dar, recunosc, sunt pasional, eu știu să arăt că iubesc când iubesc, știu să arăt că nu mai iubesc când nu mai iubesc, știu să arăt că-mi convine sau că nu-mi convine ceva.

Mai ai timp de hobby-uri?

Ca hobby a rămas doar sportul. Îmi place, e și foarte benefic. Acasă nu am hobby-uri. Acasă deja am șefe. Pentru că nu pot să zic că e un hobby să mă uit la desene animate (râde). Asta e, mi-am dorit copii, m-am conformat (râde).

Vara aduce ceva special în viața ta? Energie, inspirație… ești născut în plină vară.

Au fost momente vara  când am compus piese foarte frumoase. Mă inspiră și îmi place foarte mult să stau pe malul mării, la apus de soare, îmi place energia pe care o primesc de la mare, îmi plac nebunia și jocurile de vară de la malul mării.

În ce relație te afli cu tine însuți? Ai slăbiciuni, defecte pentru care îți faci mea culpa?

Sunt foarte împăcat cu mine însumi. Mea culpa nu prea îmi fac, iar dacă observ uneori că am mai greșit, încerc să-mi repar greșeala, dar nu să mă judec de ce am greșit. Pentru că nu greșesc atât de rău și, dacă o fac, îmi asum.

Ai putea să dai o definiție a căsniciei?

O iubire bazată pe comunicare, respect și susținere.

NIMICURI care ne interesează

Câte tatuaje ai și ce semnifică ele?

Am unul singur, care e format din trei alte tatuaje. Am un tigru pentru că e animalul meu preferat. Am „strâns“ tigrul de gât cu o cobră. Cobra îmi plăcea de mic, erau niște filme de karate, „Cobra“, la care mă uitam… Revenind, în tatuaj mai am un craniu, la care doar un ochi este viu, adică un cap de schelet stilizat. Toate aceste trei elemente se împletesc foarte bine între ele. E un soi de tatuaj dur japonez, ca de samurai.

Te îmbraci și în costum? De ce culoare?

Nu prea port costum. Poate doar la evenimente speciale, de șase, șapte ori pe an. Și atunci aleg culori închise.

Din când în când, mai intri în bucătărie? Ce știi să prepari?

Mai intru în bucătărie și știu să gătesc, dar nu fac asta  foarte des. Am intrat și ieri în bucătărie, dar doar ca să încălzesc mâncarea (râde).

Ții diete, faci sport, tratamente faciale, chestii de vedetă?

Nu țin diete, dar în perioadele în care simt că am pus două, trei kilograme, pentru că se întâmplă să ai fluctuații de greutate, mănânc mai puțin și nu mai mănânc seara. De câțiva ani, foarte-foarte rar mănânc pâine.

Ai vocația prieteniei? Care este cel mai vechi prieten al tău?

Apreciez foarte mult prietenii sinceri și curați din copilărie. Am prieteni din copilărie cu care mă văd zilnic. Pe parcursul vieții, mi-am făcut și câțiva prieteni în showbiz, foarte sinceri și curați la suflet, de care mi-este foarte drag.

Sărăcia și bogăția pot schimba omul?

Sărăcia naște monștri. Iar bogăția schimbă mulți oameni, de multe ori în rău, de alte ori în bine.

Te iubești pe tine însuți sau oferi iubirea celorlalți?

Îmi iubesc copiii și soția mai mult decât pe mine însumi. Dar nu pot să mă pun nici pe mine pe locul doi, pentru că îmi dau seama că au nevoie de mine.

Citește și:

Denis Ștefan: Am o carieră plină de neprevăzut

Andrei Ștefănescu: Din diversitate vin lucrurile frumoase și durabile!

Călin Goia: Ca la 20 de ani

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.25/25.06.2015

Autor: Ivana Iancu

Sursa foto: Antena 1

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus