Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Vedete > Prietenii celebre intre regizori si actori

Prietenii celebre intre regizori si actori

Pedro Almodovar si Penelope Cruz


Actrita de suflet a lui regizorului Pedro Almodovar este Penelope Cruz. El a propulsat-o spre celebritate cu filmul „Totul despre mama mea” (1999) si, mai apoi, cu „Volver”. Iar increderea actritei in regizor nu a fost umbrita de nici cea mai mica indoiala. „Imi amintesc de momentul in care Pedro mi-a dat scenariul [n.r.: scenariul filmului „Totul despre mama mea”] si am vazut ca jucam o calugarita care este lasata insarcinata de un travestit. L-am privit cateva secunde de parca ar fi fost un extraterestru, dar apoi m-am gandit ca asta e Almodovar si va face ceva frumos”.

Tim Burton si Johnny Depp


De cand Depp si Burton au inceput sa lucreze impreuna, la inceputul anilor ’90, imaginatia si talentul lor au scos la iveala filme precum „Edward Scissorhands”, „Ed Wood”, „Sleepy Hollow”, „Charlie and the Chocolate Factory”. Johnny Depp a mai dat glas unui personaj din filmul de benzi desenate „Corpse Bride”, in regia aceluiasi Burton. „Il respect si il admir atat de mult ca regizor, incat as face orice mi-ar cere”, spune Johhny Depp. „Lucrul care ma incanta cel mai mult in relatia noastra, pe langa prietenie, este increderea. Iar lucrul acesta se reflecta in munca noastra”.

Pe cei doi ii apropie o anume fascinatie pentru natura umana, pentru studierea oamenilor si a laturilor ascunse ale personalitatii. „Noi impartasim ideea ca, daca analizezi cu atentie, cei mai multi oameni – pe care in mod normal ii consideram iesiti din comun si superdotati – nu sunt in toate mintile. Cei mai multi oameni sunt nebuni!”

Articol preluat din revista

Martin Scorsese si Leonardo DiCaprio


„Chiar daca suna ca un cliseu, Scorsese este visul oricarui actor. E un veritabil profesor de film”, spune Leonardo DiCaprio despre Martin Scorsese.

Tot el zice ca toate intarzierile si depasirile de buget ale filmelor lui Scorsese sunt cauzate de spiritul perfectionist al regizorului. De fiecare data cand lucreaza cu Scorsese, DiCaprio este coplesit de personalitatea marelui om de film si, tot de atatea ori, mai invata cate ceva.

In ceea ce-l priveste pe Martin Scorsese, chiar daca este zgarcit in vorbele si declaratiile referitoare de Leonardo DiCaprio, alegerile lui spun totul: dupa „Gangs of New York”, l-a distribuit in „The Aviator” si „The Departed” („Cartita”).

Luc Besson si Jean Reno


Povestea lor incepe pe cand Luc Besson era doar asistent principal, iar Jean Reno, despre care nu auzise nimeni inca, era doar unul dintre sutele de candidati care se prezentau la castinguri. Asa s-au si vazut prima oara. Chiar daca pentru cariera lui Reno filmul nu a insemnat prea mult (un simplu rol de sergent, care a trecut neobservat), el i-a adus, in schimb, un lucru mai valoros: prietenia lui Luc Besson, care l-a cooptat intr-un scurt-metraj alb-negru, produs de el („L’avant Dernier”), care le-a oferit timp pentru a se cunoaste mai bine.

Amandoi tineri si la inceput de drum, Reno si Besson au realizat filme exceptionale si au legat una dintre cele mai trainice prietenii de la Hollywood. Jean Reno a fost pentru Besson, pe rand, luptator apocaliptic („Le dernier Combat”), baterist mut („Subway”), scufundator emerit („Le grand bleu”), asasin („Leon”). Iar colaborarea lor nu s-a incheiat nici dupa ce ei au devenit celebri in Europa si America.

Articol preluat din revista

Quentin Tarantino si Uma Thurman


Nu trecusera decat 2 luni de la nasterea fiului ei si Uma Thurman s-a suit in avionul de Los Angeles pentru a-si lua in primire rolul lui Beatrix Kiddo, din filmul "Kill Bill". Acolo era asteptata cu sufletul la gura de regizorul Quentin Tarantino, care amanase filmarile cu aproape un an pentru a o avea pe Uma in film.

Actrita s-a prezentat pe platourile de filmare cu un copil abia nascut si a urmat un regim draconic de antrenament. Nu s-a menajat deloc pentru a da viata sangeroasei eroine, lucru de inteles, fiindca nu era vorba de un rol ca oricare altul: Beatrix /The Bride /Black Mamba este creatia ei si a lui Tarantino. Ei doi l-au conceput, ei l-au crescut, ei l-au adus pe marele ecran. In timpul filmarilor la "Pulp Fiction", Uma i-a descris lui Tarantino rolul pe care si-ar fi dorit sa-l joace. Si el a scris pe loc 7 pagini de scenariu. Iar cand a venit vremea sa faca filmul, Tarantino nu a acceptat alta actrita, nici macar cand a aflat ca Uma era insarcinata. O numeste "muza" lui si o compara cu Marlene Dietrich.

Steven Spielberg si Tom Cruise


Steven Spielberg l-a distribuit pe Tom Cruise in "Minority Report" si "War of the World". Nu doar pentru ca avea nevoie de un nume mare pe afisele filmelor – iar Tom Cruise este actorul perfect pentru filmele de actiune – dar cei doi sunt si prieteni apropiati. Chiar daca prietenia lor a cunoscut cateva momente de tensiune, Steven este unul dintre primii oameni care au vazut-o pe fiica lui Tom si tot el i-a luat apararea atunci cand presa l-a atacat pentru felul in care si-a facut publica afectiunea pentru Katie Holmes.

Articol preluat din revista

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus