Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Vedete > Profil de vedeta: Mickey Rourke

Profil de vedeta: Mickey Rourke

Mickey Rourke a lasat lumea cinematografiei cu gura cascata oferind un spectacol incredibil cu prestatia din filmul „The Wrestler”, regizat de Darren Aronofsky, rol cu care a castigat Globul de Aur 2009 pentru cel mai bun actor intr-o drama.

Revenirea actorului-problema este neasteptata si aproape imposibil de crezut. Ramane de vazut daca starul, care in urma cu cativa ani a renuntat la actorie pentru a se dedica boxului, va transforma aceasta neasteptata victorie intr-un nou inceput.

Pe scena Globurilor, multumindu-le in felul lui, usor stanjenit si putin necioplit, celor care au avut un rol major in reinventarea lui, Mickey Rourke parea constient de importanta alegerilor pe care le va face de acum incolo. Sala a fost alaturi de el si a reactionat la glumele lui, caci este greu sa-l uiti pe barbatul fierbinte din „Body Heat”, „Johnny Baiat Frumos”, „Angel heart” si „9 saptamani si jumatate”.

Nu demult, Rourke avea ganduri de sinucidere, fiind si internat din aceasta cauza, si inca traia in gand cu fosta lui sotie, Carré Otis, pe care a „reusit” sa o si atace. In 1994, a fost arestat pentru abuz asupra ei – Carre era pe atunci sotia lui, iar in 2007 a intrat cu scooterul pe sens interzis. A scapat cu o cautiune de 1.000 de dolari si cateva ore petrecute la racoare.

Cariera lui Mickey Rourke a fost in permanenta pe muchie, din cauza furiilor, frustrarilor si sechelelor acumulate de actor in copilarie si adolescenta.

El l-a facut raspunzator pentru derapajele si atitudinile de tip dur pe tatal lui vitreg, un politist retras din activitate care s-a insurat cu mama lui Rourke, pe cand acesta avea 10 ani.

Mickey Rourke a fost crescut impreuna cu fratele lui mai mic, Joey, si cu sora mai mare, Patty, dar si cu sase frati si surori vitrege. In familie lor, atmosfera era stricta si tensionata. Certurile dintre Rourke si tatal lui au fost deseori la un pas de a se transforma in batai, acesta fiind si motivul pentru care actorul a inceput sa practice boxul. Din pacate, chipul lui de baiat frumos a fost desfigurat, iar operatiile efectuate pentru repararea fetei l-au transformat intr-un fel de Frankenstein.

Filmografie selectiva:

  • „Body heat” – 1981
  • „Noua saptamani si jumatate – 1986
  • „Angel heart” – 1987
  • „Johnny Baiat Frumos” – 1989
  • „Harley Davidson and Marlboro Man” – 1991
  • „Once upon a time in Mexico” – 2003
  • „Man on fire” – 2004
  • „Sin City” – 2005
  • „Domino” – 2005


Lasă un răspuns

Sus