Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Vedete > Profil de vedeta: Penelope Cruz

Profil de vedeta: Penelope Cruz

In copilarie, Penelope Cruz si-a concentrat intreaga energie asupra dansului si a studiat timp de 9 ani baletul, pana sa descopere ca adevarata ei vocatie este actoria. Avea 15 ani cand a fost aleasa din 300 de fete la castingul unei agentii care cauta tinere talente.

De aici si pana la semnarea unui contract avantajos nu a mai fost decat un singur pas. Rezultatul: numeroase roluri in show-uri TV spaniole si in videoclipuri.

Debutul cinematografic si l-a facut in 1993, cu filmul „Laberinto griego„, dar prima ei productie de succes a fost oscarizatul „Belle Epoque” (1994). In „Abre los ojos” (1997), a avut sansa de a lucra cu renumitul Pedro Almodovar, regizorul care va fi biletul ei catre recunoasterea internationala. Cand? In 1999, odata cu filmul „Todo sobre mi madre”, in care Penelope interpreteaza rolul unei calugarite care si-a pierdut castitatea.

Dupa ce a devenit cunoscuta peste Ocean, actrita a inceput sa fie din ce in ce mai solicitata, atat in Spania, cat si in SUA. Nu e de mirare deci ca i s-a propus rolul sotiei celebrului traficant de droguri George Jung, interpretat de Johnny Depp, din filmul „Blow„.

Cea mai mare satisfactie i-a adus-o insa pelicula „Vanilla Sky„, pentru ca filmand pe acelasi platou cu Tom Cruise, Penelope s-a indragostit de el. Relatia a durat trei ani si iubitii stabilisera chiar si data nuntii, 14 februarie 2004. Cu toate astea, cei doi s-au despartit, iar Penelope a suferit o mica depresie.

Actrita nu a prea a avut noroc in dragoste nici dupa aceea. S-a despartit si de urmatorul ei logodnic, Matthew McConaughey. Insa de curand, frumoasa actrita si-a regasit fericirea in bratele actorului Javier Bardem. Ea are 33 de ani, el, 38, si se iubesc ca doi adolescenti.

Penelope – designer
Urmand exemplul altor celebritati, Penelope Cruz si sora ei, Monica, au creat un ansamblu de 25 de piese vestimentare sub marca Mango.

Colectia contine in special salopete in stilul anilor ’50, inspirate din garderoba celor doua surori, dar si cateva rochii ce reflecta stralucirea covoarelor rosii. Hainele au fost prezentate la Barcelona, in mai 2007.

Penelope – fotograf
Fotografia este un hobby care o intereseaza mult pe actrita spaniola. Temele de care se simte atrasa nu sunt cele mai vesele. Anul trecut, de pilda, ea a vizitat Kathmandu (Nepal), unde nu s-a putut abtine sa nu pozeze picioarele copiilor refugiati, care fugisera din Tibet prin munti.

Penelope – presedinta
In 2002, Penelope Cruz a pus bazele filialei americane a unei organizatii non-guvernamentale: Sabera Foundation. Impreuna cu actrita Melanie Griffith, cantaretul Nacho Cano si modelul Esther Canadas, ea a construit un camin, o scoala si o clinica pentru fetele fara adapost si bolnavii de tuberculoza din Calcutta.

Cu ocazia evenimentului s-au realizat si doua documentare pentru televiziunea spaniola despre populatiile defavorizate din zona. Din pacate, proiectul a intampinat unele neintelegeri si Sabera Foundation a fost desfiintata. Acesta nu este insa singurul gest umanitar facut de Penelope. In 1997, ea a plecat pentru 2 luni ca voluntar in Uganda, impreuna cu iubitul ei din acea perioada, Faiz Ahmad.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus