Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Vedete > "Girl power" in traducerea vedetelor de la Hollywood

"Girl power" in traducerea vedetelor de la Hollywood

„Cele mai bune lucruri in a fi femeie sunt pielea fina, dorinta de a vrea intotdeauna sa fim dragute, de a ne machia si de a purta tocuri. Iubesc sa fiu femeie! Iubesc cumparaturile! Iubesc sa port rochii si tocuri si bijuterii! Imi place sa fiu sexy si sa ma simt sexy. Dar cel mai bun lucru in a fi femeie este puterea pe care o avem asupra barbatilor.”

„Nu-ti arunca intelectul la gunoi doar pentru ca este la moda sa fii frumoasa si prostuta. Sincer, exista o tendinta spre acest lucru in prezent, si nu inteleg de ce. Incerc sa nu ma las impresionata de orice, dar este greu.

Ma gandesc cum multi oameni au trebuit sa lupte din greu pentru ca femeile sa aiba drept de vot, sa merga la scoala, sa aiba slujbe mai bune – sa fie egale barbatilor. Femeile care renunta sa gandeasca singure ar trebui sa constientizeze ca acest lucru va crea o imagine de inferioritate.”

„Acum avem o voce si nu o folosim. Femeile au atat de multe de pierdut. Adica, putem sa pierdem dreptul asupra trupului nostru. Daca crezi ca violul ar trebui sa fie legal, atunci nu vota. Dar daca crezi ca ai drept absolut asupra corpului tau, dreptul sa hotarasti ce ti se intampla si sa lupti impotriva pericolului de a pierde aceste lucruri, atunci ar trebui sa votezi.”

„Cred ca reprezinta abilitatea de a te descurca intr-o conversatie intelectuala, sa simti ca nu ai nevoie de un barbat pentru a fi multumita. Sa fii independenta. Banuiesc ca inseamna acelasi lucru care ne inspira pe toti. Sa te simti bine in propria piele iti da putere. Simt ca am trecut peste multe obstacole si ma consider puternica.”

„Femeile au cucerit lumea. Avansam in tot ce facem; ar fi timpul sa avem un presedinte femeie. Nu cred ca suntem atat de departe, dar ar fi trebuit sa se intample deja. Nu as fi surpinsa daca Hillary Rodham Clinton ar candida. Eu o admir cu adevarat.”

„Femeile dintr-o anumita generatie, a mea in special, cred ca au totul pentru ca asa au fost crescute. E ca si cum am fi am cules beneficiile miscarilor feministe, care au facut toate schimbarile. Iar noi, acum, incercam sa fim mame, femei de afaceri cu succes, sotii excelente, prietene bune, sa facem si cate un curs de gatit…”

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus