Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Vedete > Rareș Dragomir: Muzica dă sens existenței mele

Rareș Dragomir: Muzica dă sens existenței mele

Rareş Dragomir face parte dintr-o familie de artiști. Crede în iubire și în existența sufletului-pereche.

Și-a început cariera în 1980, la emisiunea „Lumea copiilor“ de la TVR, cu un cântec dedicat mamei. A trecut prin Şcoala Vedetelor, apoi a ales o carieră solo. Îşi compune piesele, dar are în repertoriu și celebrele melodii ale tatălui său, Marius Dragomir, pe care le adaptează stilului propriu.

Aparițiile de la televiziune ți-au adus vizibilitate și notorietate. E important pentru un bărbat să fie văzut și așa. Care sunt inconvenientele statutului de fiu de vedetă?

Ar fi câteva lucruri care pot fi considerate inconveniente: presiunea și așteptările sunt mai mari atunci când provii dintr-o familie de oameni foarte cunoscuți. Apoi, există persoane care cred că numele pe care îl porți îți deschide anumite uși. Tendința unora a fost de a îngreuna orice încercare profesională pentru simplu fapt că ești fiul cuiva. Una peste alta, așa cum am declarat și altă dată, eu văd partea plină a paharului iar în acest caz, mă simt privilegiat și onorat pentru că m-am născut în această familie și port numele unui mare compozitor, iubit și apreciat de mulți oameni.

De când ești prieten cu muzica?

Muzica dă sens existenței mele și cred că a fi doar prieten cu ea e prea puțin. M-am născut și am crescut în ambientul muzicii, iar acum îmi desfășor cariera în același domeniu – compun, cânt, le predau copiilor și realizez emisiuni de radio (n.n. – la Vibe FM).

Spune-mi cum e în studiourile „Te cunosc de undeva!“ E un proiect dificil?

E tot ce-și poate dori un artist: atmosferă, prietenie, distracție, glume, multă muncă, emoții mari și speranțe că tot ce faci place publicului. Este un proiect minunat, iar pentru fiecare secundă artistică există ore de muncă în spate.

E plăcut să ai fane? Au existat situații când ți-ai dorit să fi fost un „no name“?

Oricărui om îi place să fie apreciat pentru ce face. Dacă ești admirat înseamnă că, pe lângă faptul că ai devenit bun în carieră, există o imagine de care ai grijă, iar asta spune multe despre educația și caracterul tău. Nu au existat situații care să mă facă să-mi doresc să fiu un „no name“.

Există anumite locuri de care ți-ai legat biografia?

Aș putea enumera câteva televiziuni, radiouri, studiouri audio și chiar locuri unde am filmat scene pentru film.

Ți-ai căutat jumătatea sau a apărut pur și simplu?

Au fost ani buni în viață când am căutat-o și nu am găsit-o. Ea a apărut când nu mă așteptam, însă aveam nevoie de ea.

V-a luat ceva timp planificarea nunții?

Cred că aproape un an. Ne-am dorit să fie o nuntă de vis, așa cum numai în povești se întâmplă.

Ești preocupat de obiectele care te înconjoară acasă? V-ați aranjat împreună, în detaliu, locul în care trăiți?

Totul este aranjat în armonie cu sufletele noastre. Deși nu este un spațiu mare, totul e caracterizat de o atmosferă romantică și caldă.

Te consideri un bărbat împlinit?

Da, acum pot spune că sunt un om împlinit. Mi-am întâlnit jumătatea, pe Simona, îi am pe prințesa Rebecca și pe cavalerul Marc, iar cariera pare că se dezvoltă frumos.

Cât de importantă este ținuta unui bărbat? Ai grijă de tine în acest sens?

Din punctul meu de vedere, un bărbat trebuie să fie îngrijit și atent la ținută. Îmi place mult să am grijă de mine și de aspectul meu. Modul în care te îmbraci și arăți reprezintă o carte de vizită importantă, care spune multe despre educație și caracter.

Îți plac parfumurile? Ei îi cumperi din când în când ceva nou?

Sunt pasionat de parfumuri. Este o artă să știi ce parfum ți se potrivește și cum să-l folosești. Ne place să ne surprindem din când în când cu mici atenții.

Cine prepară cina?

Simona prepară cina, iar pentru acest lucru o apreciez foarte tare. Timpul parcă nu-i ajunge uneori, iar copiii au nevoie de multă atenție.

Cine spală vasele la voi acasă?

Eu le spăl doar din când în când. În cea mai mare parte a timpului, le spală Simona sau soacra mea, care ne ajută foarte mult.

Ce satisfacţii îţi aduc obligaţiile de familie?

Dacă îți dorești o familie și Dumnezeu ți-o dă, atunci obligațiile de familie îți aduc satisfacție.

Gândești pe termen lung, îți faci planuri de familie?

Gândești unele lucruri pe termen lung, pe altele – doar pe perioade limitate, iar de multe ori nu apuci să-ți faci planuri pentru că lucrurile pur și simplu se întâmplă.

Ce lucruri bune aduce armonia în cuplu în cariera unui bărbat?

În cazul meu, armonia în cuplu aduce liniște sufletească, stabilitate emoțională și multă tandrețe. Având parte de aceste lucruri minunate, îmi pot concentra atenția pe orice proiect profesional.

Nu ai niciodată nostalgii de bărbat liber?

Mă gândesc uneori că am avut o adolescență frumoasă.

Soția ta face emisiuni de sănătate. Te tratează de răceli și gripe?

Nu numai. Ea chiar are un regim de viață sănătos și, în multe cazuri, l-am adoptat și eu. Oricum, nu am avut niciodată obiceiuri nesănătoase sau un stil de viață dezordonat.

Fericirea are definiție?

Cu siguranță! Pentru tatăl meu, fericirea au fost mama, copiii și muzica, compunând astfel una dintre cele mai frumoase melodii dedicate mamei mele: „Fericirea are chipul tău“. Pentru mine, fericirea are chipul Simonei, al Rebeccăi și al muzicii.

Citește și:

Dan Bordeianu: Ziua ideală este cea de azi

Liviu Teodorescu: Muzica se îmbină așa bine cu iubirea!

Marius Saizu: Chiar este nevoie de noroc în meseria asta!

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.10/10.03.2016
Autor: Ivana Iancu
Sursa foto: Mihai Stetcu

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus