Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Vedete > Reese Witherspoon ar putea interpreta rolul cantaretei Peggy Lee

Reese Witherspoon ar putea interpreta rolul cantaretei Peggy Lee

Reese Witherspoon ar putea interpreta rolul principal intr-un film inspirat din viata cantaretei de jazz Peggy Lee, informeaza Reuters. Potrivit revistei Variety, acest proiect cinematografic, care deocamdata nu are titlu, va fi regizat de Nora Ephron. Nu se stie sigur daca Reese Witherspoon va interpreta rolul lui Peggy Lee, dar se stie sigur ca ea va fi producatoarea filmului, in colaborare cu Marc Platt si compania Fox 2000. Actrita americana a achizitionat drepturile de ecranizare de la familia cantaretei si a adus acest proiect la studiourile Fox. Ulterior, ea i-a contactat pe Marc Platt, care a produs filmele din seria „Blonda de la drept”, si pe regizoarea Nora Ephron, care este mare admiratoare a lui Peggy Lee.

Reese Witherspoon a primit premiul Oscar pentru interpretarea unei alte cantarete, June Carter, in filmul „Walk the Line – Povestea lui Johnny Cash”. Recent, actrita a fost inclusa in topul Forbes al celor mai bine platite actrite de la Hollywood, ocupand locul al doilea, dupa Sandra Bullock. Reese Witherspoon va reveni pe marile ecrane in decembrie 2010, odata cu lansarea filmului „How Do You Know”, regizat de James Brooks.

  • Peggy Lee si-a inceput cariera cantand in anii ’40 in trupa muzicianului Benny Goodman.
  • A lansat mai multe albume de jazz si a compus coloana sonora pentru mai multe filme de lungmetraj.
  • A aparut in filmul „The Jazz Singer” (1952) si in musicalul „Pete Kelly’s Blues” (1995), pentru care a fost nominalizata la premiul Oscar.
  • Cantecele ei si vocea imprumutata pentru un personaj din filmul de animatie „Doamna si Vagabondul” (1955), au facut obiectul unui proces, castigat de cantareata americana. Ea a primit despagubiri abia dupa cateva decenii pentru drepturile de autor rezultate din comercializarea casetelor video cu acest lungmetraj.

Sursa: www.mediafax.ro.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus