Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Vedete > Remus Nica: Tuturor le recomand gatitul natural

Remus Nica: Tuturor le recomand gatitul natural

Remus Nica, bucătarul care prezintă „Cireaşa de pe tort“ la Prima TV în fiecare zi a săptămânii la 5 după-amiaza, a trăit în ultimii 20 de ani cât alții în mai multe vieți. Povestea lui pare desprinsă din scenariul unui film!

Acopilărit la Galați și a părăsit România înot cu câteva luni înainte de Revoluție. A reușit, după multă muncă, într-un domeniu competitiv și specific francezilor chiar la ei acasă: gastronomie. Mi-a povestit motivul pentru care s-a întors în țară, cum a fost cooptat la emisiune și am aflat lucruri mai puțin știute despre el și familia lui.

Publicul nu ştie mare lucru despre tine. Ne schiţezi un profil? Căsătorit, copii?

Nu-mi place să vorbesc prea mult despre mine. Prefer să fac lucrurile decât să le povestesc. Sunt un om simplu, care iubeşte viaţa. Cred în oameni şi în educaţia lor care dărâmă barierele rasiale. Nu mai sunt căsătorit de câţiva ani şi am trei copii care locuiesc şi studiază în Franţa. Anais are 24 de ani şi este în prezent masterandă la Strasbourg, fiind licenţiată în literatură modernă la Sorbona. Hugo este licean, iar Alexandru, mezinul, are 11 ani şi este sportivul familiei – practică tenis de performanță.

Ai trăit experienţe unice. Prezintă-ne traseul de până acum. Cum te caracterizezi în câteva cuvinte?

Da, am avut destule experienţe, şi bune, şi rele, ca fiecare dintre noi. Mi-a plăcut mereu să citesc şi să scriu. Am părăsit România înot, în mai 1989, după care am muncit foarte mult şi am reuşit să-mi deschid propriile afaceri. Sunt încăpăţânat, curajos, hotărât şi poate, uneori, puţin inconştient. (râde)

De ce ai revenit în România?

Am revenit în urmă cu cinci ani pentru deschiderea restaurantului Grandeur, lângă Piaţa Victoriei (n.r. Remus este unul dintre acționari).

Cum ai ajuns în echipa emisiunii „Cireaşa de pe tort“?

Am fost chemat la un casting, unde l-am cunoscut pe Dezbrăcatu, cu care m-am împrietenit imediat. Având amândoi o fire deschisă, a fost foarte ușor. La Prima TV, sunt înconjurat de o echipă de profesionişti, iar atmosfera la filmări este foarte plăcută.

Cea mai frumoasă experienţă ca bucătar?

Cea mai mare satisfacţie a unui bucătar este să gătească, iar mâncarea să placă tuturor. Ca proprietar de restaurant, trebuie să ştii totul şi pot spune, fără falsă modestie, că am avut restaurante unde se mânca excelent. De altfel, publicaţii ca Le Figaro, Le Nouvel Observateur sau Elle International au publicat articole foarte frumoase despre mine, restaurantul sau bucătăria mea – deci, cred că era bine.

Ce nu poate lipsi dintr-o bucătărie ca mâncarea să iasă bună? Ce ingrediente te ajută să experimentezi cel mai mult?

Îmi plac foarte mult ierburile proaspete, pe care, la fel ca sarea şi piperul, le consider necesare pentru a da gust şi prospeţime. Pasiunea este ingredientul cel mai important, după părerea mea, pentru a reuşi orice. Fiecare fel de mâncare pe care îl pregătim poate fi un experiment. Important este să punem în valoare calităţile produsului, nu să-l denaturăm.

Ce soluţii îi oferi gospodinei care ajunge seara acasă şi nu are timp să gătească elaborat?

Tuturor le recomand gătitul cât mai natural, cu produse de sezon, ierburi proaspete şi să aibă foarte mare grijă la temperaturile şi timpul de preparare al fiecărui produs.

Urmărești emisiunea? Ce ai schimba la tine?

Sigur că urmăresc emisiunea! (râde) Cred că ar trebui să zâmbesc mai mult. Uneori, mă exprim mai greu, fiindcă gândesc în franceză şi caut traducerea. (râde)

Cum decurge o zi din viaţa ta?

Dimineaţa joc tenis de câteva ori pe săptămână, vin la birou şi mă ocup de celelalte afaceri pe care le am, după care uneori rămân să văd cum se desfăşoară treaba în Centrul Vechi (n.r. unde are localuri), atunci când nu am filmări a doua zi.

Ce planuri de vacanţă ai în vara aceasta?

Vacanţa este rezervată copiilor mei.

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.21/29.05.2014.

Autor: Lidia Năstase

Sursa foto: Prima TV

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus