Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Vedete > Roxana Ciuhulescu: Sunt mereu în căutare de aventură

Roxana Ciuhulescu: Sunt mereu în căutare de aventură

Pentru toată lumea, este doamna ProMotor. Mașină, motocicletă, camion… Nu ne-ar mira să se înscrie într-un program NASA care s-o ducă pe lună! E Roxana Ciuhulescu, un Săgetător tipic.

Principii clasice, profundă, curajoasă și un spirit de aventură înnăscut, acestea sunt calitățile care au ajutat-o să șofeze spectaculos, să înoate, să clădească o carieră din spiritul liber. Chiar și căsătoria a venit de la cele patru roți, soțul ei, Mihai Ivănescu, fiind director general la Premium Auto. Cu tenacitate și puțin noroc, Roxana face televiziune, film, teatru. Visurile au prins contur. Iar viața nu ar fi fost completă fără minunea care a apărut în universul familiei ei, Ana Cleopatra, fiica sa, căreia îi dedică mult din sufletul și timpul ei.

Imaginea ta este una de femeie rebelă care încearcă întotdeauna să-și depășească limitele. Cum te vezi tu de fapt?

Întotdeauna am făcut ce m-a tăiat capul și mi-am asumat riscurile. Știu că sunt rebelă și, din acest motiv, mulți bărbați au stat departe de mine. E greu să-mi pună cineva căpăstru. Mihai este un bărbat inteligent, care nu a încercat să mă schimbe. El m-a luat așa cum sunt și a înțeles că toate aceste lucruri mă fac fericită. Ca în fizică, întotdeauna contrastele se atrag. Eu mă văd o femeie energică, dornică mereu de lucruri noi, care să aducă adrenalină și poftă de viață.

Există o Roxana liniștită, leneșă, calmă?

Există, desigur, atunci când sunt în vacanță sau dacă pur și simplu ajung la capătul puterilor. Cel mai des, când pic energetic, mă refugiez la școala maestrului Adrian Florea, la Qitaky. Cursurile de taijiquan mă pun repede pe picioare și îi mulțumesc acestui om că există!

Ai fost model, contabil, impresar, actriță, șofer. Ce meserie te mulțumește?

Eu din fragedă tinerețe am visat la o carieră militară, însă mama s-a opus. Deși îmi iubesc mama și o respect – este singurul părinte pe care-l am de la zece ani –, îmi pare rău că atunci am ascultat-o. Dar  nimic nu e întâmplător. La vremea respectivă, chiar și soarta s-a împotrivit să urmez o carieră militară, fiindcă am picat examenul la școala de aviație. Ca să scurtez povestea, am ajuns în showbiz cu totul întâmplător. Am fost invitată la castingul emisiunii ProMotor și m-am dus de curiozitate. După trei probe eliminatorii, m-am trezit la pupitrul știrilor Pro TV alături de Andreea Esca: mă prezenta publicului ca noua gazdă a emisiunii ProMotor. În momentul acela, am făcut un pariu cu mine că stau câteva luni ca să-mi demonstrez că pot face asta, apoi… plec. Și nu m-am ținut de promisiune, mrejele televiziunii m-au furat, iar astăzi, după 15 ani, mă întreb cum a trecut timpul. Dar sufletul meu va rămâne alături de cei care poartă haină militară. Am un respect profund pentru ei și îi voi iubi indiferent unde mă va duce soarta.

Casa Zoikăi“ este un spectacol halucinant, care te duce în altă zonă, teatrul. Din ce motiv ai dorit să ai această experiență?

În teatru, s-a întâmplat la fel ca în televiziune. Mă duceam să văd spectacole, însă nu mi-am imaginat nicio secundă că aș putea să fiu actriță. Și nici nu am fost, actori sunt cei care au făcut școală, au experiență, au jucat sute și mii de spectacole. Sunt însă de părere că școala nu-ți dă talent, iar Alexandru Tocilescu – Dumnezeu să-l odihnească! – a văzut în mine actrița perfectă pentru rolul Madam Ivanova. Țin minte că George Mihăiță m-a sunat, în 2009, să-mi spună că Toca (Alexandru Tocilescu) vrea să vin la casting. La început, am crezut că-i o farsă, scuzându-mă că eu n-am făcut ATF, ci Psihologie, însă el a insistat. M-am dus, iar când am intrat pe ușa Teatrului de Comedie, am înțepenit. În hol, erau toți marii actori români și, pe cât de înaltă sunt, pe atât de mică mă simțeam alături de ei. Atunci am descoperit că am o latură timidă.

Toca a intrat în vorbă cu mine, am început să citesc din scenariu și să adopt rolul pentru care mă aflam la casting. Deși eram convinsă că nu sunt ce caută el și așteptam să rup ușa și s-o iau la sănătoasa, am primit vestea că am obținut rolul. Am fost primită în familia Teatrului de Comedie cu multă căldură și îngăduință. „Casa Zoikăi“ s-a jucat șase ani și nu știu când a trecut timpul ăsta. Alături de ei, am petrecut unele dintre cele mai frumoase momente din viața mea. Teatrul de Comedie este locul în care mă voi întoarce întotdeauna cu drag și dor.

Se spune că ai șofat 1.000 de mașini, carturi și ATV-uri. Cum stăpânești mașinile?

După ce am condus camioane cu semiremorcă și autobuze, mașinile mici sunt precum niște jucării. Am tot „alfabetul“ pe carnet, plus atestate profesionale pentru fiecare categorie în parte, așa că am avut ocazia să testez fiecare vehicul.

Ești prietenă cu apa și înotul?

Am învățat târziu să înot, după 18 ani, iar asta pentru că am fost la un pas să mă înec. Atunci am zis că e timpul să-mi înving frica și am luptat pe toate fronturile. După ce am ajuns să înot foarte bine, am urmat primul curs de scafandri, iar în paralel am învățat să fac schi nautic. Așa a început să mă iubească și apa.

Cum este și ce înseamnă pentru tine participarea la show-ul de la Antena 1 „Splash! Vedete la apă“? Cu cine te-ai împrietenit pe parcursul filmărilor?

„Splash!“ este o competiție frumoasă, dar dură, în care, dacă nu te ajută corpul și condiția fizică, ai sfeclit-o. Mor de dragul lui Antonio (n.n. – Antonio Dos Santos), un mulatru simpatic pe care l-am plăcut de când l-am văzut prima dată. Pariez pe el că va câștiga, are tot ce-i trebuie să devină campion. Și merită!

Lucrezi într-o industrie în care frumusețea este esențială. Ce și cum faci pentru a te menține în top?

În primul rând, mult sport. Prea mult, spun unii, pentru că sunt numai fibră. Însă ei nu știu că eu fac sport de la patru ani, iar fibra asta s-a format din fragedă copilărie. Acum doar mă întrețin. În plus, mănânc sănătos, evit dulciurile și sucurile carbogazoase. Nu în ultimul rând, odihna are un factor important. Însă, dacă nu există un echilibru interior, nimic din cele de mai sus nu funcționează. Am sufletul liniștit și atunci aproape toate merg normal.

De unde vine filosofia ta de viață – „trăiește fiecare zi ca și cum ar fi ultima“?

Cam așa a fost viața mea de la început până în prezent. Sunt Săgetător, un nativ mereu în căutare de aventură, care nu se plictisește niciodată.

Interviu-fulger

Crezi în noroc?

Cred în noroc, dar cel mai mult cred în Dumnezeu.

Ce iubești mult-mult?

Familia, fără ea sunt pustiită.

Ce te dezechilibrează?

Insomnia.

Simți nevoie să fii protejată?

Nu, am fost crescută ca în junglă, am învățat să mă descurc în orice situație.

Cumperi cărți, ai timp să le răsfoiești?

Intru în librării, cumpăr câte zece cărți, dar, dacă nu-mi place începutul, le abandonez cu ușurință.

Care e atuul tău pentru a fi fericită?

Să mi se dea libertate și încredere.

Îți plac rochiile?

O, da! Deși am zburat cu MIG-ul și conduc camioane, nu uit că-s purtătoare (și) de fustă.

Ai colecții de genți, pantofi etc.?

Am colecții de șepci și embleme militare.

Ce te nemulțumește?

Aroganța și superficialitatea.

Ce te împlinește?

Liniștea din familie.

Ce te sperie?

Bătrânețea și o moarte dureroasă.

Citește și:

Livia Graur: Luptă pentru ceea ce-ţi doreşti!

Olimpia Melinte: În spatele scenei, n-am nimic de ascuns

Oana Sîrbu: Muzica m-a făcut bogată

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.34/27.08.2015

Autor: Ivana Iancu

Sursa foto: Gabriela Arsenie – Antena 1

Comments

comments

Lasă un răspuns