Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Vedete > Roxana și Paul Gabor-Iliescu: Casatorie la inaltime

Roxana și Paul Gabor-Iliescu: Casatorie la inaltime

La propriu, pentru că prezentatoarea TV și alesul inimii ei au hotărât să-și unească destinele pe esplanada Cazinoului din Sinaia, o clădire veche, dar trainică și încărcată de istorie frumoasă, precum legătura de suflet dintre doi miri.

S-au căsătorit civil pe 29 iunie, de sfinții Petru și Pavel, ziua în care mirele își sărbătorea onomastica. Alături le-au fost copiii și părinții (fetițele Roxanei, Tereza și Vanessa, una brunetă, alta bălaie, au fost domnișoare de onoare), dar și prieteni dragi și câteva personalități, printre care prințesa Lia și prințul Paul, Iuliana Marciuc și Valentina Pelinel, bune prietene cu mireasa. Am asistat și eu la evenimentul petrecut în aer liber, în care Roxana și Paul au depus jurămintele în fața munților și-a soarelui și, recunosc, am lăcrimat când cei doi s-au prins într-o îmbrățișare din care nu și-au mai dat drumul decât două dansuri mai târziu.

Cum și când v-ați cunoscut?

Paul: Era în 1998, în primăvară, când bunul și vechiul meu prieten din junețe, tovarăș de maidan, bicicletă, patinaj și liceu, Răzvan Semănaru, m-a luat cu el: „Hai, moș, cu mine, să fac niște poze, apoi mergem acasă!“. Așa am ajuns în casa unuia dintre soliștii în mare vogă pe-atunci și am cunoscut-o pe Roxana, tânăra superbă, tunsă scurt, îmbrăcată băiețește, cu privirea directă și verde, care realiza interviul.

Roxana: Vorba cântecului: „A fost de-ajuns o privire ce n-o pot, n-o pot uita…“

Ce a urmat acestei întâlniri neașteptate?

Paul: Au urmat 14 ani de adevărată prietenie, fiindu-ne sprijin reciproc în diferite momente ale vieții. Din 2009, de când am decis să fac mai mult pentru dezvoltarea mea personală, ne-am încrucișat drumurile în mod concret, mergând în paralel pe anumite valențe ale spiritualității.

Cum a decurs cererea în căsătorie?

Roxana: Eram la Amsterdam, după o săptămână de seminar intensiv cu Brandon Bays, intitulat „No Ego Retreat“. Lăsasem în urmă tone de autoamăgiri, de apărări inutile și de false valori. Ne simțeam amândoi splendid de „goi“ și, pentru prima dată în viață, nu ne era frică de nuditatea noastră. Știam că eram în siguranță unul cu celălalt. Așa că ne-am cumpărat cea mai bună brânză olandeză, două sticle de bere chinezească și ne-am așezat pe caldarâmul unui canal, admirând bărcile și oamenii din ele. Le făceam cu mâna, ne zâmbeau, unii chiar ne-au invitat pe ambarcațiunea lor. Când, deodată, am auzit vocea iubitului meu, ciudat de firavă și cristalină, deși fermă și hotărâtă: „Vrei să fii soția mea?“. Am răspuns din toată inima: „Da!“.

Roxana, tu ai două fetițe, iar Paul încă una, adolescentă. Cum vă înțelegeți unii cu alții?

Roxana: Fetele mele au trecut prin etapele de testare, acceptare și iubire față de Paul. Mă bucur că fiecare din ele și-a spus punctul de vedere, iar Paul a avut și are o răbdare și o înțelegere demne de un sfânt.

Paul: Fiica mea din prima căsătorie este o minunată adolescentă, elevă de liceu. Este un sensibil fotograf și un bun regizor de spectacole. Din păcate, la ea încă sunt probleme de acceptare a noii situații. Uneori, mă simt vinovat și abandonat, dar sunt sigur că învățăturile pe care le-a primit de la mine timp de mai bine de 15 ani nu s-au pierdut, ci germinează undeva, ca niște plante ce vor înflori într-o bună zi și vor râde la soare.

Ce pasiuni comune aveți? Cum vă petreceți timpul liber?

Roxana: Am făcut de curând un exercițiu, scriind separat ce anume ne bucură sufletul. Și, din șapte puncte, cinci erau identice, iar două adiacente. Ne place să petrecem timp în aer liber, să călătorim, să facem sport, să mergem la concerte, să vorbim, să facem cursuri de dezvoltare personală, să desenăm, să pictăm, să ne jucăm.

Paul: Timpul liber este un timp de acordare, relaxare, analiză. Echipa de înot din care facem parte ocupă un loc aparte în inima și programul nostru.

Care vă sunt cele mai dragi amintiri de până acum?

Roxana: Am făcut, anul trecut, un colaj de fotografii doar din vara petrecută împreună și nu ne-a venit să credem câte s-au adunat. Trăim intens, ne bucurăm plenar. Îmi vin în minte două momente, unul petrecut la Mamaia, la un concurs de înot unde eu îi făceam poze, iar el ieșea la fiecare tură să mă sărute (fotografiile făcute de colegi au devenit deja legendă pe Facebook). Al doilea, când traversam înot Tarnița, Paul m-a salvat la propriu din mijlocul lacului, dintr-un costum de neopren prea strâmt, ce mă transformase în plută în derivă. În aceeași noapte, am admirat, stând în iarbă, toate stelele căzătoare disponibile în luna august, într-un moment comparabil doar cu cel din „Regele Leu“.

Ce vă atrage unul la celălalt?

Paul: Roxana m-a impresionat întotdeauna prin profunzime, analiză și lipsă de compromis de orice fel, ceea ce o face uneori foarte dificilă. Într-o discuție cu ea, n-am unde să mă ascund, oricât de abil aș fi!

Roxana: Pe mine m-a atras mereu la Paul combinaţia fascinantă dintre masculinitate și sensibilitate, dintre înțelepciune și inocență, dintre cultură și foamea de a afla lucruri noi, dintre răbdare și… vulcan.

Cum vă împăcați? Cine face primul pas?

Roxana: Niciodată același. Ne-am construit un mecanism uluitor, pe bază de senzor. Pur și simplu simțim care e mai afectat de poveste și celălalt nu-l lasă să „bage capul în nisip ca struțul“. Ne-am promis că nu vom încheia niciodată o zi supărați, chiar dacă asta ne duce la discuții până spre zori, până la clarificare. Iar somnul „pe curat“ e ceva divin!

Care e cel mai frumos cadou pe care l-ați primit unul de la celălalt?

Paul: Păi, ce cadou mai mare decât dragostea ei și bucuria pentru tot ce ne leagă? Și petrecerea surpriză de ziua mea, pentru care a complotat cu toți prietenii mei. Și multe alte lucruri aparent mărunte, dar cu atât de frumoase înțelesuri! Fiecare clipă pe care o petrecem împreună este un cadou neprețuit, pentru care mulțumim.

Roxana: Categoric iubirea și încrederea. Dacă vorbim de ceva palpabil, cel mai frumos cadou de la el este o oglindă pe care mi-a dăruit-o acum cinci ani de ziua mea, pe care eu am luat-o ca pe un semn a ceea ce trebuie să fac – să mă descopăr cu adevărat.

Obișnuiți să vă faceți surprize?

Roxana: Surprizele ne-au urmărit pe toată durata relației noastre, fie de prietenie sau de iubire. Încep cu „sunt jos, am venit să te iau la mare în noaptea asta, chiar dacă mâine dimineață te aduc înapoi“ și ajung până la inimi desenate pe oglindă la plecarea de acasă.

Care e secretul unei relații de lungă durată?

Roxana: Că nu există vreun secret. Fiecare relație în parte trebuie personalizată și îmbunătățită constant. Nu trebuie să luăm nimic „for granted“.

Paul: Un bun prieten îmi spunea că Roxana este varianta mea feminină și sunt de acord. Asta presupune un lung șir de compatibilități și atracții.

Ați vrea să schimbați ceva unul la celălalt?

Roxana: O și facem zilnic. Ne ajutăm reciproc să scăpăm de toate hainele puse în spatele nostru de cutumele societății. Și ne reîndrăgostim zilnic de noile ființe minunate pe care le eliberăm astfel.

Paul: Eu alta mai bună nu găsesc și alta la fel nu-mi trebuie. O iubesc pe ea așa cum este acum și cred că am învățat, am trudit și pătimit multe până să ajungem aici, fiecare separat și împreună.

De ce ați ales să vă căsătoriți la Sinaia? Ce vă leagă de acest loc?

Roxana: Sinaia este pentru noi locul regăsirii noastre, al unui nou început. Aici avem prieteni buni la care stăm des, aici își are Paul acum reședința, iar eu am prezentat multe evenimente ale orașului. Pe scurt, la Sinaia ne simțim acasă.

Va urma o nuntă religioasă? Roxana, vei îmbrăca rochia de mireasă?

Categoric, da. E prima și singura mea nuntă în această existență.

Articol preluat din ediția de august 2014 a revistei Femeia.

Autor: Adriana Moscu

Sursa foto: Vlad Stănescu

Make-up și hair: Cristina Grama/Fason Salon

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus