Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Vedete > Scandal la Venetia din cauza filmului cu Monica Barladeanu

Scandal la Venetia din cauza filmului cu Monica Barladeanu

Filmul „Francesca”, debutul regizoral al lui Bobby Paunescu, a starnit un adevarat scandal in Italia. Dupa ce a fost prezentat in avanpremiera la Festivalul de Film de la Venetia, deputata Alessandra Mussolini a cerut interzicerea difuzarii filmului. Nepoata dictatorului fascist Benito Mussolini, cunoscuta pentru parerile ei dure despre romanii din Italia, s-a simtit jignita de unele replici din film la adresa ei.

„Acest film demonstreaza ca ei (n.r. romanii) sunt violenti si in limbaj, sunt uimita ca poate fi prezentat un film cu jigniri de acest fel”, a declarat Alessandra Mussolini. Ea ameninta ca-i va da in judecata pe autorii filmului, mai exact pe Bobby Paunescu, Cristi Puiu si Anca Puiu, pentru replici ofensatoare la adresa ei.

Distribuitorul peliculei in Italia, Domenico Procacci, a anuntat insa ca filmul va rula in Italia conform calendarului stabilit, incepand cu sfarsitul lunii octombrie si fara nicio scena eliminata.

„Francesca” o are in rolul principal pe Monica Barladeanu, iubita lui Bobby Paunescu. Este povestea unei educatoare romance care pleaca in Italia si isi gaseste o slujba, dar are probleme din cauza tatalui ei, care ii acuza pe italieni de rasism.

  • Cea de-a 66-a editie a Festivalului de Film de la Venetia se desfasoara intre 2-12 septembrie 2009.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus