Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Vedete > Simona Gherghe: Am învățat să nu mai judec pe nimeni

Simona Gherghe: Am învățat să nu mai judec pe nimeni

Unul dintre cele mai cunoscute nume din mass-media românească, Simona Gherghe ne oferă acces direct la trăirile și simțirile din spatele camerelor de luat vederi.

Are la activ nouă ani de știri și alți șase de „Acces Direct”. Experiența și profesionalismul o mențin în topul jurnaliștilor de succes de la noi, însă a câștigat aprecierea publicului mai ales  datorită farmecului personal. Simona Gherghe ne-a vorbit despre cariere ratate, alternative profesionale, dar și despre cele trei pisici ale ei și avantajele pe care i le-a adus celebritatea

Ești una dintre cele mai cunoscute figuri din mass-media românească. De ce crezi că oamenii urmăresc într-un număr atât de mare emisiunea Acces direct?

A fost foarte importantă schimbarea de format pe care am făcut-o acum mai bine de un an, de la un tabloid hard la povești de viață. Ne-a adus un număr record de telespectatori, dar, într-un fel, am impus acest trend și con­cu­renței. Cred că telespectatorii caută emoția în poveștile noastre și e important că se pot implica și ei printr-un
sfat sau altfel, mult mai consistent. Gândiți-vă că au fost sute de familii cărora noi, împreună cu telespectatorii și vedetele, le-am schimbat viețile.

Care sunt atuurile acestei emisiuni în comparație cu altele de același fel?

Cred că emoția, empatia, poveștile necosmetizate. De multe ori, România aia despre care nici nu știam că există, pentru că, poate, nu e atât de frumoasă cum ne-am imaginat-o. Și aș vrea să cred că și sinceritatea mea și
a colegilor mei. 

Ce ai învățat de când realizezi această emisiune?

Să nu mai judec pe nimeni. Suntem atât de diferiți… Asta e și frumusețea relațiilor interumane. 

Ce altceva ai putea face în afară de jurnalism?

Nu mi-am pus problema să renunț la jurnalism. Nu e în planurile mele de viitor. Cred că aș fi un bun specialist în PR și, de ce nu, un politician cinstit. Unii ar spune că asocierea aceasta din urmă e cam redundantă… Deși prietenul meu îmi zice mereu că nu sunt bună pentru politică, fiind prea sensibilă. 

Care sunt avantajele celebrității tale? Dar dezavantajele?

Nu vreau să par excesiv de modestă, dar nu mă apasă povara celebrității. Mă consider un om normal, singura chestie e că mă știe lumea pe stradă și întoarce capul după mine. Dar nu e deloc deranjant. Oamenii sunt foarte prietenoși și, uite, la piață cred că primesc produse mai bune. (râde)

Cum ar arăta un reality-show cu Simona Gherghe?

Cred că plictisitor. Nu fac lucruri ieșite din comun, nu am prieteni celebri, nu merg în cluburi. Dimpotrivă, cel mai bine mă simt acasă. Cred că aceia care se expun în reality-show-uri sunt extrem de dezinhibați. Or, eu sunt mai degrabă un om timid. Sigur, am fost forțată de profesie să-mi înfrâng timiditatea, dar, în adâncul sufletului meu, sunt destul de introvertită.

Te afli în atenția publicului de ani buni. Care crezi că este percepția lui asupra ta?

Aș vrea să cred că le fac o impresie bună. Mai ales că nu joc niciun rol.

Care și când a fost primul tău job și cum ți-ai cheltuit primul salariu?

La 14 ani. A fost ca o joacă. Eram în vacanță la bunici și ceilalți copii mergeau la ferma din sat la cules de piersici ca să-și ajute familiile. Normal că am vrut și eu… Numai că bunica nici n-a vrut să audă, că ce-o să zică vecinii, că uite își pune nepoata la muncă. Am plâns câteva ore și a fost nevoie de intervenția părinților mei, care au reușit s-o convingă de faptul că, dacă vreau să muncesc, să mă lase. A fost o vară frumoasă, iar din banii strânși mi-am luat o pereche de pantofi. Cât despre joburile mai serioase, am început să muncesc din anul al doilea de facultate. Atunci am și intrat în
presă, la un post local de radio din Iași. 

În copilărie, ai practicat gimnastică ritmică. Ce te-a împiedicat să devii o sportivă de performanță?

Nu eram vreun talent deosebit. De alt­fel, cea mai importantă performanță a mea a fost menționarea într-un ziar local, în calitate de rezervă a lotului de gimnastică. (râde) Mi-am dat seama destul de repede că nu e de mine și m-am concentrat pe școală.

Ai simțit vreodată că ai făcut sacrificii de dragul carierei? Dacă da, care?

De multe ori. În multe momente am fost departe de familia mea, n-am putut pleca în vacanță sau în weekenduri fiindcă trebuia să fiu pe post. Dar nu mă plâng. Fac televiziune din pasiune. 

Care a fost cel mai bun sfat primit de la părinții tăi?

Au fost multe de-a lungul anilor. În primul rând, ei sunt un exemplu pentru mine, fiind un cuplu armonios, în care există iubire și după 40 de ani. Iar eu am tot timpul în minte să nu-i dezamăgesc, să-i fac să fie mândri de mine. 

Locuiești acum la casă. Grădinărești, tunzi iarba, ai în grijă animăluțe?

Am grijă de florile mele și de mica grădină de zarzavat și, firește, de cele trei pisici care ne umplu casa de tandrețe. De altfel, dimineața întâi mă asigur că își primesc porțiile de mâncare, abia apoi mă ocup și de mine. 

Cum te menții în formă: ții diete, faci sport?

Nu țin dietă, dar nu fac excese. Cât despre sport, îmi place să mă plimb cu bicicleta, să înot, iar iarna să schiez.

Citește și:

Roxana Ciuhulescu: Sunt mereu în căutare de aventură

Diana Dumitrescu: Scena este un loc unde mă simt liberă 

La povești cu Nuami Dinescu

Articol preluat din ediția de iulie 2016 a revistei Femeia.

Autor: Alexandra Rotărescu

Foto:PR Antena 1

Comments

comments

Leave a Reply