Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Vedete > Simona Patruleasa: Frumusetea nu inseamna fericire

Simona Patruleasa: Frumusetea nu inseamna fericire

Simona Pătruleasa prezintă Știrile din weekend, de la 19, la Kanal D. Este printre cele mai frumoase prezentatoare, iar seriozitatea ei intimidează. Ai zice că stă toată ziua în fața oglinzii. Ei bine, nu-i chiar așa! E mămică și soție, așa că gătește, se ocupă de casă și îi acordă tot timpul din lume fiicei sale, Ingrid. Dincolo de sticlă, are o viață obișnuită, fiindcă familia este sursa fericirii ei.

Deși absolventă de Liceu Pedagogic și de Drept, viața a dus-o în alte sfere de activitate, în care să-i putem admira cu toții frumusețea. Pentru ea, pare că timpul nu trece și că oboseala nu lasă nicio urmă. Soție a omului de afaceri Sabin Ivanof și mămică a lui Ingrid, Simona nu își neglijează nici cariera, nici familia, îndeplinind cu brio cele trei roluri: om de televiziune, soție și mamă. Să aflăm în cele ce urmează cum reușește să fie… perfectă:

Din câte știu, nu ai avut un parcurs simplu în carieră. Totuși, ai o liniște și o bucurie de a trăi molipsitoare. Ce te motivează și te susține?

Lucrurile s-au așezat pe un făgaș normal după o perioadă destul de agitată. Mi-am văzut de treabă, iar în zece ani am reușit, prin propriile puteri, să stau alături de oameni valoroși și să învăț de la ei. Chiar dacă au fost și momente grele, faptul că am avut familia lângă mine, care m-a susținut în permanență, precum și aprecierea oamenilor m-a încurajat să merg mai departe și să nu renunț.

Trăiești în lumea media. Notorietatea este o întâmplare sau un lucru pe care ți l-ai dorit?

Pentru că am fost și încă sunt destul de timidă, nu mi-am imaginat niciodată că voi lucra în televiziune. Nici măcar nu-mi doream. Îmi puneam întrebări legate de lucrurile din spatele ecranului, dar nu aș fi îndrăznit să visez la așa ceva. La insistențele unui prieten drag, George, care a văzut un anunț la TV, mi-am făcut un CV, iar în câteva zile viața mea s-a schimbat radical. Nimic nu este întâmplător și asta mi se confirmă în fiecare zi!

Îți amintești ce ai făcut cu primii bani câștigați?

Primul salariu a fost o imensă bucurie, chiar dacă suma nu era mare. Nu mi-am luat ceva anume. Dacă-mi amintesc bine, am cumpărat lucruri pentru casă și pentru părinți.

O palmă mică ai primit vreodată?

Ingrid mi-a dat o palmă în somn zilele trecute, care doar m-a făcut să râd. La figurat, am luat multe, de la persoane care sper să-și fi dat seama că au greșit. Dacă nu, asta e doar o chestiune de timp!

Ce loc ocupă familia în viața ta?

Pentru mine, familia este cel mai important aspect al vieții. Totul se leagă, într-un fel sau altul, de familie, de cei apropiați. Dragostea pentru ei mă determină să merg înainte, apropierea lor sau gândul la cei dragi mă bucură în orice moment.

Cine nu te iubește așa cum ai vrea tu?

Cine contează pentru mine mă iubește așa cum și cât îmi doresc eu. Și revenim la familie…

De câte ori ai fost cerută în căsătorie și cât de important este „parteneriatul“ cu un bărbat în viața unei femei?

De 3-4 ori, dar s-a concretizat o singură dată. Anul acesta, se împlinesc zece ani de când eu și Sabin suntem împreună. Nu există o rețetă a succesului în căsnicie,
ci doar dorința de a fi acolo pentru cel de lângă tine. E foarte important să ai un partener de viață care să te înțeleagă, să te susțină și să meargă pe același drum cu tine, indiferent de greutăți.

Care a fost cea mai grea situație prin care ai trecut și cui i-ai cerut ajutorul?

Au fost multe situații dificile, dar Sabin m-a ajutat să trec mai ușor peste ele. Iar acum Ingrid este cea care îmi dă forța de care am nevoie în fiecare zi.

Călătorești? Ce-ți place să descoperi în fiecare loc nou?

De când s-a născut Ingrid, călătorim mai puțin, deși am fost plecați cu ea încă de când avea șapte luni. Cu patru ani în urmă, obișnuiam să luăm la pas tot ce se putea în țara pe care o vizitam, să vedem muzee, clădiri, locuri încărcate de istorie și tradiții. Acum lucrurile stau puțin altfel. Vacanțele înseamnă apă, soare, joacă. Când o să crească Ingrid, cu siguranță vom putea să facem plimbări lungi, să vedem locuri în care nu am ajuns.

Ai reușit să fii vedetă de televiziune, fiind recunoscută drept una dintre cele mai frumoase din România. Cât și ce te costă frumusețea și întreținerea ei?

Frumusețea nu e totul pe lumea asta și nu suplinește lucrurile esențiale. Eu nu m-am considerat niciodată frumoasă. Poate doar o fată cu trăsături plăcute, care a știut să-și pună în evidență anumite atuuri. Nu exagerez cu nimic deoarece mi-am dat seama, în timp, că lucrurile, de orice natură ar fi, trebuie făcute cu moderație. În plus, nu arunc banii pe fereastră pentru a fi mai frumoasă. Puțină mișcare, mâncarea sănătoasă și câteva tratamente elementare mă ajută să fiu așa cum îmi doresc. Îmi curăț foarte bine fața și folosesc creme hidratante dimineața și seara. Aplic un gomaj o dată pe săptămână, îmi vopsesc părul o dată pe lună și îi aplic o mască hrănitoare. Apelez la masaj și merg regulat la sală. Multe dintre aceste lucruri le fac acasă pentru a nu sta departe de Ingrid.

Gătești? Care este mâncarea preferată a familiei?

Mama ne prepară foarte multe specialități, iar eu gătesc de 3-4 ori pe săptămână, mai ales când ajungem cu toții acasă. Fac pizza, paste, supe. Iar dacă e să judec după reacțiile celor care le savurează, mă descurc foarte bine. Tiramisu este prăjitura preferată de toți ai casei – se prepară rapid, e ușoară și foarte bună.

Care sunt cele mai dificile întrebări pe care ți le-a pus Ingrid?

Surprinzător, deși e mică și pare preocupată doar de joacă, Ingrid ne surprinde adesea cu întrebări care ar avea nevoie de răspunsuri elaborate. De exemplu, m-a întrebat odată de ce îmbătrânim. Sau mi-a pus o întrebare care suna cam așa: „De ce în fiecare poveste este un om rău?“ E interesant că a observat că întotdea­una există răul, asta înseamnă că își poate însuși repede morala unei povești și că face de acum distincția între rău și bun. Altă dată, mi-a spus că ea vrea să fim mereu ca acum, tineri! Am rămas fără replică, pentru că nu are nici măcar patru ani. E o generație foarte deschisă și care se instruiește din mers.

Ce filme, cărți și spectacole preferi?

În această perioadă, tot ce este accesibil pentru Ingrid. De curând, a văzut „Mary Poppins“ și a fost fascinată! Filmele mele preferate sunt comediile romantice. Obișnuiam să mă uit la drame, dar mă încărcau negativ și am renunțat. Evident, citesc cărți legate de psihologia și alimentația copiilor. Am recitit recent „Jane Eyre“ de Charlotte Brontë, iar acum citesc „Femei inteligente, relații sănătoase“ de Augusto Cury. Cărți ușoare, cu happy-end, de asta am nevoie acum.

Ai o actriță preferată?

Îmi place să-i revăd, în orice film, pe Jane Fonda, Sophia Loren, Robert de Niro, Nicolas Cage sau Sean Penn. Sunt actori extraordinari, care transmit foarte mult și ale căror partituri actoricești îi inspiră și pe alții.

Când ai fost ultima dată la teatru? Dar la Ateneu?

Auuu! Sunt mămică și, mărturisesc, la teatru am fost anul trecut, iar la Ateneu, înainte să se nască Ingrid. Dar vine vremea lor!

Care sunt lucrurile ce îți bucură inima și spiritul?

Toate activitățile care au legătură cu fetița mea. Pot fi și nimicuri. Unele încântătoare…

Citește și:

Irina Pacurariu: Fara povesti, n-am fi ceea ce suntem

Irina Cojar: Vulnerabilitatea, act de curaj

Laura Cosoi: Nu ma ghidez dupa opiniile altora

Articol preluat din ediția de august 2015 a revistei Femeia.

Autor: Ivana Iancu

Foto: Kanal D

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus