Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Vedete > Sonia Argint Ionescu si Horatiu Ionescu: Impreuna in toate

Sonia Argint Ionescu si Horatiu Ionescu: Impreuna in toate

Sonia și Horațiu s-au îndrăgostit în urmă cu 12 ani, sunt căsătoriți de un deceniu și au doi băieți. Mi-au spus că orice zi în care sunt toți patru împreună este perfectă.

Sonia Argint Ionescu este cea care a anunțat notele României la Eurovision. Prezintă „Germana la…1“ și tocmai a încheiat sezonul de emisiuni „Vreau să fiu sănătos“, tot la TVR 1. Cea mai mare pasiunea a ei este însă familia, pentru care a renunțat, cu mulți ani în urmă, la o carieră ca model internațional.

Când și cum v-ați cunoscut? Cât a trecut de atunci?

Sonia: Aveam mulți prieteni buni comuni și, cu toate că ne povesteau unuia despre celălalt, despre cât de bine ne-am potrivi, nu ne-am cunoscut prin intermediul lor, ci absolut întâmplător. Destinul… se întâmpla în octombrie 2002.

Horațiu: Am cunoscut-o pe Sonia când aveam vreo 17 ani și am făcut „portretul robot“ al fetei ideale pentru mine: înaltă, blondă cu părul lung și ochi albaștri, naturală, sportivă, pistruiată, cu pielea albă, aproape transparentă, caracter puternic și gusturi asemănătoare în materie de muzică, filme și călătorii!

Ce v-a atras la celălalt? A fost dragoste la prima vedere?

Sonia: Cred că dragostea la prima vedere este ceva complicat de „realizat“. A fost mai degrabă atracție. De fapt, asta cred că se întâmplă în primul moment între doi oameni. Ar fi cam ciudat să te îndrăgostești de un om pe care nu-l cunoști. Fizic m-a atras în primul rând.

Horațiu: Știu că este un clișeu, dar m-a uimit frumusețea ei și de aici a rezultat dorința de a ne cunoaște mai bine. Dar bineînțeles că am avut grijă să rămân calm și stăpân pe situație, însă… nu știu cât de bine am jucat acest rol!

La cât timp a urmat nunta?

Sonia: La noi copiii și nunta au venit firesc, fără mari planificări. Primul eveniment important a fost venirea pe lume a lui Marc. Ne-am căsătorit când avea șapte luni. Nu am vrut să fiu o mireasă gravidă, ci să fiu suplă. La scurt timp, l-am născut pe Eric.

Sonia, ești filolog. Horațiu, ce profesie ai? Vă completați și aici?

Sonia: Profesiile noastre și locurile de muncă sunt total diferite. Și cred că este bine așa. Ne putem sfătui din exterior, mai obiectiv. Eu îi solicit des sfaturi soțului meu, dar și eu i le acord lui, fie că vrea sau nu! (zâmbește)

Horațiu: Eu am terminat Construcții hidrotehnice și, deși am studiat un an de facultate în Anglia, nu am profesat niciodată în domeniu. Dar undeva ne echilibrăm, pentru că eu gândesc realist, iar Sonia – pragmatic.

Ce pasiuni comune aveți?

Sonia: Ne place aceeași muzică, facem sport împreună de când ne-am cunoscut, ne place să călătorim sau pur și simplu să stăm împreună fără a face în mod deosebit ceva. Doar unul lângă altul.

Ce calități are celălalt pe care le-ați dori?

Sonia: Eu aș vrea ceva mai multă creativitate, iar Horațiu are din plin! A, și simțul umorului. Mă face câteodată să râd cu lacrimi. De fapt, dacă stau bine să mă gândesc, așa m-a cucerit.

Horațiu: Sonia este o femeie puternică, pe care mă pot baza și la care educația de tip german își arată valențele de organizare și disciplină, de care e nevoie din plin într-o familie cu trei băieți (aici mă includ și pe mine!). Ea deține titlul deplin de home manager, ocupându-se de coordonarea familială: casă, educație copii, vacanțe și planuri de viitor.

Aveți doi băieți frumoși. Ce au luat de la voi?

Horațiu: Mulțumim pentru apreciere! Se pare că Marc este foarte conștiincios la școala germană, desigur,
precum mămica lui, iar tânărul Eric este un adevărat one-man show al familiei, oarecum aproape de felul meu de a fi.

Respectați îndemnul din emisiunea ta „Vreau să fiu sănătos“?

Sonia: Mergem la sală, alergăm împreună. Eu am fost ambasador al Semimaratonului Internațional București, unde am participat la proba de 10 km. M-am clasat pe locul 431 din 1.600. Horațiu a concurat chiar la semimaraton, adică 21 km. Sunt foarte mândră de el! Mâncăm dintotdeauna fructe și legume, paste, orez, pește, fructe de mare, iar carne destul de rar. Nu ne-am impus, ci așa am fost obișnuiți de mici. Horațiu este genul de soț care nu vrea ciorbă, mâncare gătită sau friptură. Chiar mă ceartă dacă îi dau așa ceva seara. În schimb, este extrem de încântat când comand o săptămână întreagă cină raw-vegană. Mie îmi mai plac dulciurile, în care mai scap din când în când. Nu vreau să-mi creez frustrări. Aceleași reguli le aplicăm pentru băieții noștri. Sunt adepta echilibrului în tot. Mai luăm suplimente naturale, apelăm la medicina homeopatică și, foarte important, mergem regulat la doctor. Prevenția este extrem de importantă.

Horațiu: Așa este!

Cum vă împărțiți treburile gospodărești?

Sonia: Eu iau copiii de la școală, îi duc la înot, fac zilnic lecții cu ei. Tot eu prefer să mă ocup de aprovizionare. Horațiu n-ar avea nici timp, nici răbdare să umble prin magazine. Plus că sunt mulțumită doar de cumpărăturile făcute de mine. (zâmbește)

Horațiu: Horațiu face cafeaua la ibric și duce copiii la școală în fiecare dimineață.

Sonia: Altfel, săracii n-ar ajunge aproape niciodată la prima oră (zâmbește), noroc că este el matinal.

Horațiu: Se ocupă de mers la tenis cu băieții, alergare și condiție fizică în weekend. De asemenea, tot în weekend, ocazional, spală vase și dă cu aspiratorul.

Cum poate fi descrisă relația voastră?

Sonia: Este una firească, între doi oameni care se iubesc și vor să-și petreacă viața împreună.

Horațiu: Ne place să trăim cât mai corect, din toate punctele de vedere, și să fim consecvenți în ceea ce ne-am propus. Relația noastră este bazată pe afecțiune reciprocă și pe un set de valori de bun-simț care astăzi sunt mai… „exotice“.

Care e cel mai frumos cadou primit de la celălalt?

Sonia: Mai practică din fire, aș spune că mașina este cel mai frumos și util cadou primit de la soțul meu.

Horațiu: Băieții noștri!

Articol preluat din ediția de iulie 2014 a revistei Femeia.

Autor: Lidia Năstase

Sursa foto: Vlad Stănescu

Make-up: Mariana Chiorean

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus