Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Vedete > Stapanii Mirodeniilor

Stapanii Mirodeniilor

 

Cum ţi se par concurenţii acestui sezon faţă de primul?
S.B.: Se pare că au venit cu lecţiile făcute. Au avantajul primului sezon, asta e clar. Pentru moment, aş spune că suntem la început, trebuie să le urmărim evoluţia şi constanţa. Sunt câţiva buni, chiar foarte buni.
C.S.: Au văzut primul sezon şi au avut ocazia să ne cunoască. Unii au venit cam nepregătiţi, dar sunt şi câţiva buni!
F.D.: Mai îndrăzneţi, poate ceva mai pregătiţi. Ce îmi place este că sunt mai atenţi la plating (n.r. aranjarea preparatului pe farfurie).
Orgoliul nu se simte ameninţat că, poate, colegii din juriu sunt mai buni bucătari decât tine?
S.B.: Absolut deloc. Cred că suntem foarte diferiţi ca bucătari şi foarte buni pe segmentul nostru.
C.S.: Nu există bucătar mai bun decât mine, eu sunt cel mai bun bucătar în viaţă, am mai spus-o. (Râde) Lăsând gluma la o parte, eu cred că nu există cel mai bun bucătar. Bontea e bun, Dumitrescu e bun, Henrik Sebok e bun, dar depinde mult şi de ce înţelege fiecare din mâncare.
F.D.: Niciodată nu voi fi ameninţat de colegi. Bucătăria e precum pictura: fiecare are stilul propriu şi pe stilul său poate fi cel mai bun. Stilurile între ele nu pot fi comparate. Eu, în bucătărie, fac mâncare mai boemă, cu multe improvizaţii şi combinaţii ciudate, pe când colegii mei au alt stil.

Cinci pentru Cătălin Scărlătescu

Eşti un pofticios sau un gurmand?
Uitaţi-vă bine la colegii mei: eu sunt cel mai rotunjor, Florin s-a luat un pic după mine, dar mai are până să mă ajungă. Sunt nu gurmand, ci mâncăcios. Desertul meu favorit sunt brownies (n.r. negresele).
Cine găteşte acasă pentru tine?
Nu gătesc acasă, dar… never say never! Pentru mine găteşte restaurantul, îmi place să descopăr restaurante noi, gusturi noi. Cel mai mult investesc în mâncare, explorez culinar.
Cât mai găteşti în perioada filmărilor?
În fiecare zi, în platou, dacă vreau să gătesc, gătesc. Şi gă-tesc pentru emisiunile din Pro, am gătit în piaţă de 8 martie…
La preselecţii, concurentelor le era cel mai frică de tine. La fel se întâmplă cu doamnele şi în viaţa reală?
Nu ştiu, nu le-am întrebat dacă sunt înfricoşate, însă nu cred. Sunt un tip de treabă.
Când ştii să găteşti, se spune: „Eşti bun de însurătoare!“ Cum de nu s-a materializat urarea asta până acum în ce te priveşte?
Doar se spune, atât. Nu cred că e şi adevărat.

 

 

Cinci pentru Florin Dumitrescu

Ce te sperie mai mult: să-ţi deschizi un restaurant sau naşterea copilului tău?
Amândouă sunt foarte solicitante şi îţi dau puţină frică în oase. La prima strigare, aş spune că naşterea copilului e mult mai dătătoare de emoţii.
Cât o să te implici în preparea mâncării de copil după diversificare?
Ştiu că nu o să-mi respect neapărat planul de dinainte, dar mă gândeam ca, atunci când copilul meu va avea liber la alimentaţie diversificată, să-i dau să guste de toate.
Ce alimente nu le-ai da copilului tău?
În nici un caz nu-i voi da alimente picante, iuţi sau foarte grase, feluri excesiv de dulci. Ştiu clar că alimentaţia se va baza pe echilibru, ca ingrediente şi ca gust.
Ce secrete ardeleneşti ai învăţat de la iubita ta?
O slănină bună se simte la prima atingere a cuţitului, slănina afumată corect sau un jambon de casă nu se compară cu nimic din comerţ. 
Ce pofte i-ai îndeplinit Cristinei până acum?
Din fericire, nu a avut pofte ieşite din comun. În prima lună, am mers des să mănânce ciorbă de burtă.

Cinci pentru Sorin Bontea

Soţia ţi-a atras vreodată atenţia că ai cam exagerat cu criticile sau remarcele acide în emisiune? Ei cum îi place să fii?
Da, mi-a mai spus că sunt prea dur, însă niciodată nu o face la modul serios, ci mai mult mă tachinează.
Care este cea mai lungă perioadă în care ai stat despărţit de familie din cauza jobului tău şi cu ce ocazie s-a întâmplat?
A fost o perioadă când am lucrat pe vase de croazieră, 8-9 luni pe an eram plecat în toate colţurile lumii. Toată perioada asta a durat cam nouă ani.
De ce bucătarii profesionişti nu mai gătesc când ajung în bucătăria familiei lor şi lasă asta pe seama nevestei?
De obicei, bucătarii profesionişti nu au foarte mult timp. 
Care este mâncarea ta preferată pregătită de soţia ta şi ce-i face ea atât de special acestui preparat?
Soţia mea găteşte excelent, îmi plac toate preparatele ei. Acasă gătim des, să nu vă imaginaţi că mănânc numai chestii sofisticate în fiecare zi. Îmi plac foarte mult ciorbele şi peştele, iar copiilor le plac pastele. Iar când merg în vizită, gazdele, de obicei, sunt un pic stresate şi mă întreabă dacă e mâncarea bună. Eu liniştesc însă pe toată lumea şi le spun că nu sunt un pretenţios, important e ca în astfel de situaţii să ne simţim bine.
Ai avut vreodată contre cu copiii tăi din cauza părerilor diferite despre concurenţii MasterChef, despre evoluţia lor, despre emisiune în general?
Cu toată familia, nu numai cu copiii. S-a întâmplat ca ei să susţină pe cineva şi noi să-l eliminăm, au şi ei favoriţii lor. Le explic că, dacă un concurent greşeşte la o anumită probă, nu avem ce face şi trebuie să-l taxăm.

Reţeta cuceririi unei femei

Sorin Bontea: Pot să vă spun cum am cucerit-o eu pe soţia mea: cu mult şarm, mâncare chinezească şi trandafiri roşii.
Cătălin Scărlătescu: Fiecare femeie se cucereşte altfel, nu există o reţetă generală; trebuie să simţi savoarea femeii, să o adulmeci întâi.
Florin Dumitrescu: Sinceritatea. Şi simţul umorului. Sună a clişeu, dar asta nu va muri niciodată. Acum, depinde şi de femei, o femeie de calitate le va aprecia întotdeauna. 

Juraţii de la MasterChef trec farfuriile concurenţilor prin cuţit şi furculiţă, fără milă. La ei acasă cine-o ţine pâinea şi cuţitul?

Eşti sigură că seara de marţi e rezervată pentru o nouă porţie de tensiune marca MasterChef. Dar, în afară de asta, greu îi mai prinzi pe cei trei juraţi laolaltă. Însă, când se întâmplă minunea, distracţia e garantată. Pentru că Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu ştiu la fel de bine de glumă cum ştiu de o mâncare gătită corect.

Cât din personajul de la MasterChef eşti în bucătăria unde profesezi şi cât eşti în bucătăria de acasă?
Sorin Bontea: Sunt la fel cum mă vedeţi şi în bucătăria profesionistă. În bucătăria de acasă însă, nu sunt chiar la fel, pentru că nu este cazul; acasă gătim de plăcere, sunt mult mai relaxat şi mă bucur ori de câte ori am ocazia să le gătesc copiilor şi soţiei.
Cătălin Scărlătescu: În bucătăria în care profesez sunt 100% ca la emisiune, iar acasă 0%, pentru că nu gătesc. Se întâmplă să le gătesc prietenilor când merg în vizită.
Florin Dumitrescu: În bucătăria de acasă nu gătesc, iar în bucătăria profesionistă pot fi şi mai rău.
Ce s-a schimbat în viaţa ta profesională odată cu MasterChef? Ai primit propuneri de joburi?
S.B.: Am primit nernumărate propuneri, însă, deocamdată, nu m-am legat de vreun restaurant, am ales să fac consultanţă gastronomică şi evenimente. În plus, am o campanie de imagine în derulare, aşa că nu duc lipsă de proiecte.
C.S.: Preparatele mele culinare pot fi degustate în platoul MasterChef sau prin pieţe, pe unde obişnuiesc să gătesc, a[a cum am făcut de 8 martie în piaţa Dorobanţi. Pentru perioada filmărilor, mi-am luat liber de la restaurantul de la Howard Johnson. Imediat ce termin filmările,
mi-aş dori foarte tare ca eu şi colegii mei juraţi să reuşim să strângem fonduri şi să facem o masă mare într-o piaţă publică, pentru toată lumea. Şi pregătesc un proiect special, despre care veţi afla la momentul potrivit. 
F.D.: Anul acesta, am luat decizia de a mă dedica segmentului de gourmet catering. Am evenimente pe care mi le organizez în funcţie de filmările pentru MasterChef. Jonglez cu filmările şi evenimentele şi cred că mă descurc bine. Am o echipă de bucătari numeroasă, to]i instruiţi conform cerinţelor mele, pe care mă pot baza oricând primim o cerere pentru evenimente.
Latura dificilă a personalităţii tale pe care o afişezi în emisiune a avut repercusiuni în viaţa reală?
S.B.: Nu, culmea, chiar am fost apreciat pentru latura mea mai dură. Toată lumea face deja referire la privirea mea de oţel şi prietenii mă imită atunci când ne întâlnim. Copiii nu m-au văzut niciodată la serviciu, ei mă ştiu cum sunt acasă. Las problemele la uşă când ajung acasă.
C.S.: N-am avut de suferit. Dar se mai trezeşte câte unul să mă întrebe de ce arunc farfuriile şi sunt dur, iar eu le explic: este o reacţie la atitudinea concurenţilor; dacă îmi spui că îmi dai o supermâncare şi, de fapt, ea e mizerabilă, voi avea o reacţie dură.
F.D.: Cei mai mulţi dintre cunoscuţii mei nu ştiau cum sunt eu la serviciu, ci doar că petrec mult timp acolo. Pentru mulţi, a fost o surpriză. Placută şi neplăcută. Însă cei mai mulţi au apreciat faptul că sunt un tip perfecţionist.
Care a fost cea mai frumoasă reacţie primită din partea unei persoane absolut străine?
S.B.: Greu de spus, au fost mai multe. Mă bucură felicitările de la oameni total necunoscuţi. Uite, am observat un lucru: când intru într-un restaurant, toată lumea e mai atentă – şi nu doar la mine –, chiar şi ospătarii.
C.S.: Am gătit de două ori în pia]a Dorobanţi. Pe acolo trece autobuzul şi se oprea fix în dreptul geamului unde găteam eu. Şi oamenii începeau să se uite şi să strige „MasterChef!“ E un sentiment plăcut. Iar anul trecut, eram în faţa Teatrului Nottara şi opriseră şase autocare cu copii. Toţi au început să mă strige şi s-au strâns în jurul meu.
F.D.: Pe mine, cei mai mulţi necunoscuţi m-au întrebat dacă sunt, într-adevăr, tipul de la MasterChef.
 
 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus