Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Vedete > Teo Trandafir: Lenea ma face fericita!

Teo Trandafir: Lenea ma face fericita!

Ce știm despre Teo? Că nu e divă, deși, dacă și-ar pune asta în minte, sigur ar deveni. Însă Teo e un pic altfel decât marea majoritatea mondenelor prezențe feminine din emisiunile de divertisment.

Are cultură, un sistem de valori și a reușit, cu puțin noroc, să rămână, să se impună și să nu se schimbe în pestrița lume media. Teo a devenit un nume de referință! Nu se omoară după modă, prețiozități și detestă ridicolul. Vara asta, o vedem la mare, în Mamaia. Ne promite lucruri speciale. Iată câteva din secretele sale!

Te numești Trandafir. Cât de legată este existența ta de simbolistica acestei flori?

În toate felurile posibile, întrucât cele mai multe dintre darurile pe care le primesc, mare parte dintre ele simbolice, sunt însoțite de aceste flori. Pentru mine, cuvântul trandafir, pentru că îl aud atât de des, și-a pierdut legătura semnificant-semnificat. Așa o cheamă și pe fiică-mea… Nu mai răspundem la nici un alt apelativ. Suntem totuna!

Pui întrebări zilnic. Care au fost cele mai stupide dintre ele adresate invitaților?

Grele sau stupide? Nu-i tot-una… Dacă vorbim de întrebări stupide, acestea trebuie plasate într-un context, că nu pot să ți le zic așa. Scoase din context, ele nu par stupide. De pildă, cineva îmi povestea că la vârsta de șapte ani făcea un anumit lucru, nu mai știu exact ce. Și tot povestea… Mi se vorbise în cască în timp ce acesta își spusese vârsta, iar eu întreb: „Câți ani aveai atunci?“ Eu nu auzisem informația pentru că mi se vorbise în cască. Altă dată, tot pentru că mi se vorbea în cască, discuția trecuse de la Sigmund Freud la Friedrich Nietzsche, iar eu, pentru că n-am auzit, am continuat să vorbesc despre subiectul precedent, punându-mă într-o situație foarte nasoală în fața unui om care chiar citise asta. A fost foarte rău, m-am simțit umilită. Am făcut tot felul de tâmpenii, nu-mi dau seama cât de stupide. E firesc, pentru că ți se vorbește în cască. Ai zile (dacă te uiți pe sinusoidele bioritmului tău) când nu te descurci atât de bine. Atunci, dintr-o frază stufoasă, selectezi una scurtă, ca să nu se vadă prostia, și te exprimi în propoziții scurte, care dau un oarecare dinamism discursului și-ți ascund prostia.

Ai trăit bune și rele, iar cariera ta a avut propriul drum. Când ți-a fost foarte greu?

Din punct de vedere profesional, mi-a fost cel mai greu când n-am avut profesie. Când mă căutam fără să mă găsesc și când nu știam dacă ce găsesc „sunt eu“. M-am întors pe o piață nouă, în alte circumstanțe decât cele pe care le-am lăsat. Încerc să mă adaptez… fără să mă adaptez, încerc să reprezint un punct de atracție mai degrabă exotic decât erotic. Cu ajutorul colegilor, mi-e ușor. Repet, cel mai greu mi-a fost în profesie, când n-am avut profesie.

Fetiței tale îi place televiziunea? Se vede pe sticlă?

Nu știu dacă ea se vede, dar eu o văd. Este ce trebuie! Dacă ar apărea la televizor azi, la vârsta de zece ani, fiică-mea s-ar descurca perfect. Sunt fetițe la televizor care, în afară de un uriaș curaj, n-au nimic. Fiică-mea are!

Cât valorează echipa și prietenii pentru tine?

Tot ce am. E minunat faptul că pentru mine echipa și prietenii sunt tot aia. Oamenii alături de care lucrez în fiecare zi sunt cei fără de care fiică-mea nu știe ce înseamnă o petrecere de un an. Pe fetița mea am botezat-o tot cu ei, în momentul în care i-am rupt turta, tot Andreea Godeanu i-a rupt-o, tot Sebastian Tomulescu a ținut-o în brațe, tot Emilia și Delia au fost lângă ea. Noi nu știm ce înseamnă altfel. N-am avut niciodată în ureche o altă voce decât pe cea a Andreei Godeanu, nu am fost pusă de soartă să trăiesc în alt context.

Lumea o iubește pe Teo fără tocuri. Cum e noua Teo pe tocuri?

Tot timpul am fost așa, mereu am fost pe tocuri la televizor.

Valorează mult imaginea pentru tine? Noul look ți-a crescut audiența?

Da, normal. Lumea își dorește schimbare, oamenii vor să vadă alți oameni care se supun, la rândul lor, presiunilor societății. Telespectatorii mi-au fost alături și când eram plinuță, și după ce am slăbit.

Ce te face fericită?

Lenea. Când mă uit la ceas și văd că mai am o oră până la „orice“, sunt un om fericit. Eu întotdeauna trebuie să fac ceva acum – asta înseamnă că trebuie să fac antrenament acum, să beau apă acum, să mănânc acum, să duc/să iau copilul de undeva acum. Pentru că îmi dau seama că mai am o oră și trebuie să merg la serviciu, să intru în ședință, să dau un telefon, să mă întorc de la serviciu. Atunci, în rarele momente când mă uit la ceas și mai am o oră liberă până la „ceva“, sunt un om fericit. Îmi dau seama că mai am o oră în care sunt orice vreau eu. Lenea mă face fericită!

Când ai fost ultima dată la teatru?

Nu mai țin minte exact, nu sunt genul care merge la teatru. De curând, am fost la film, dar mai mult obligată.

Care este relația ta cu mașina? Și cu mașina de spălat…

Niciuna.

Gătești din când în când? Ce, cum?

Desigur. La mine, gătitul a fost un hobby pe care fiică-mea l-a încurajat foarte tare, fiindcă a traversat o perioadă de ani în care nu mânca altceva în afară de ce găteam eu. „Am furat“ tot ce se putea fura, după care am combinat și am descoperit că bucătăria n-are nicio legătură cu ce ști-am eu, ci cu arta. Una e să desenezi flori pe asfalt și alta este să faci din asta o artă.

Să înțeleg că te deranjează confuzia pe care o fac mulți între a găti pur și simplu și a face cu adevărat artă din bucătărie?

Mă deranjează foarte tare când Antonio Passarelli este numit bucătar, el fiind chef, pentru că e o mare deosebire între acești termeni. Așa cum există o diferență între un stilist și o coafeză, o mare deosebire între Botezatu și o croitoreasă. Diferențele sunt majore. La fel se întâmplă și atunci când vine vorba de a face artă în bucătărie și a găti. Toată lumea poate să gătească sarmale, vezi tu, iar eu nu pot, dar sunt în stare să fac lucruri pe care să le înțeleg.

În concluzie?

Bucătăria este, după părerea mea, o artă a înțelegerii și a comunicării intime, profunde. Dacă cineva gustă din ce ai gătit și se uită în ochii tăi înseamnă că a înțeles ceva din ce reprezinți tu.

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.28/17.07.2014

Autor: Ivana Iancu

Sursa foto: Kanal D

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus