Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Vedete > Tilda Swinton, exponat la muzeu

Tilda Swinton, exponat la muzeu

Nu este o găselniţă a excentricei artiste, ci este vorba despre un proiect cultural în care s-a implicat de mai mulţi ani, împreună cu prietena sa apropiată, Cornelia Parker.

Tilda Swinton a mai dormit şi în alte muzee celebre din lume, începând cu Londra, 1995, la The Serrpentine Gallery şi un an mai târziu la Roma în Museo Barracco. Proiectul de artă modernă din care face parte reprezentaţia ei se numeşte ”The Maybe” şi le-a făcut o mare surpriză vizitatorilor Muzeului de Artă modernă în acest weekend.

Descrierea piesei de artă sună sumar cam aşa: ”Artist în viaţă, sticlă, oţel, saltea, pernă, lână, apă şi ochelari.”

Un purtător de cuvânt al MoMA a declarat că aceasta nu a fost singura expunere, ci vor mai urma şi altele în săptămânile următoare ale căror date nu sunt însă cunoscute nici de angajaţii muzeului. ”Cei care au norocul asupra lor în timp real şi live: acum o vedem, acum nu mai este.”

Tilda Swinton este cunoscută pentru rolurile sale din filmele ”We need to talk about Kevin”, ”Moonrise Kingdom”, ”I am love” şi este considerată o apariţie excentrică la toate evenimentele prin silueta sa androgină.

 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus