Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Vedete > Valentin Butnaru: Cred în armonie și echilibru

Valentin Butnaru: Cred în armonie și echilibru

Valentin Butnaru, prezentatorul Observatorului de la ora 6 dimineața, este un tânăr jurnalist despre care gurile rele spun că a fost specialist în „sufletul femeilor“, după ce a lucrat la o televiziune online dedicată acestui tronson de public. Valentin este însă modest și chiar timid. Îi place să scrie și să călătorească și nu vrea să treacă nicicum drept un donjuan.

Fostul tău job, la o televiziune online pentru femei, ți-a pus eticheta de „specialist“ în domeniu. În viața personală, ți-e util să fii cunoscut cu acest statut?

Nu știu dacă e util sau nu, cert e că e amuzant uneori. Nu m-am gândit că aș avea această etichetă, cred că a fost mai mult o strategie la acel moment. 

Ce te fascinează și ce te atrage la o femeie?

O atitudine sarcastică, ușor răutăcioasă. Un zâmbet firav, neprelucrat, atunci când nu știe că e privită. O atitudine francă legată de orice subiect și siguranța de sine (nu infatuarea).

Căutările tale în materie de cuplu vizează iubita, omul care să te sprijine sau atitudinea maternală?

Nu vreau decât să mă înțeleagă. Sunt un om complicat, cu multiple personalități și am un program cumva anapoda pentru o persoană normală. Așadar, prefer o femeie cu multă răbdare.   

În acest context, unde își are locul femeia prieten?

Esențialul, în ce mă privește, este ca o relație să se bazeze pe un fond de prietenie destul de solid. N-aș putea avea o relație cu o femeie cu care să nu pot râde sau comenta orice, pe care să nu o pot introduce în lumea mea și față de care să am vreun secret.

Te cheamă Valentin, ești născut în preajmă sărbătorii de Sf. Valentin. Cum te conectezi la efuziunile primăvăratice ale iubirii?

Nu în preajmă, ci chiar de Sf. Valentin m-am născut. La ortodocși este pe 16 februarie, motiv pentru care s-au gândit ai mei să evite două momente din an în care să îmi cumpere cadouri, așa că au combinat ziua de naștere cu onomastica. Pentru mine, iubirea nu ține cont de calendar, loc sau alți parametri. Sunt un Vărsător care are nevoie permanent de trăiri și de multă afecțiune (puțin răsfățat, ce-i drept). 

Ești știrist și viața ta se învârte în jurul cotidianului. Atâtea informații despre violență în cuplu, divorțuri și scandaluri nu te fac sceptic? Ce mai poți spune despre existența bărbaților responsabili?

Gradul de „știricitate“ al unui eveniment este conferit și de natura sa inedită. Ce vreau să spun este că eu văd (și vreau să cred) că aceste știri sunt cazuri izolate, că sunt rare și că trăim totuși într-o lume sănătoasă mental. Eu cred în armonie și echilibru, cred în valori și cred în bun-simț și rațiune. Nu preiau excepțiile ca regulă și voi crede mereu în anumite idealuri. Sunt Vărsător, n-am ce să fac! 

Ce tip de educație ți se pare potrivită pentru un bărbat? Mai e viabil cavalerismul într-o epocă a egalității sexelor? 

Cavalerismul nu va muri niciodată, la fel cum nevoia de apreciere din partea unei femei este ca ambrozia pentru zei. Dozajul diferă, dar gentlemenii nu vor muri. 

Să vorbim un pic despre hobby-uri. Practici squash și sailing, sporturi scumpe, elitiste. De unde pasiunea pentru acest tip de sporturi?

Contrar aparențelor, niciunul nu este costisitor. Vei râde, ambele sunt extrem de accesibile, însă au un soi de aură elitistă care le înconjoară. Squash-ul a devenit pasiunea vieții mele. M-a salvat de la sedentarism și de la mai multe probleme de sănătate, cauzate de lipsa somnului și nutriția precară. Iubesc acest sport, iar comunitatea de squash este ca o a doua familie. Săptămânile de sailing sunt cele mai frumoase vacanțe pe care le-am avut. Absolut nimic nu se compară cu sentimentul de libertate, detașare, exaltare și împăcare cu sine pe care îl ai atunci când navighezi pe mare.

Ai un stil vestimentar propriu? Te preocupă domeniul? Ai îmbrăca, atunci când e cazul, un costum de pinguin?

Îmi place să mă simt confortabil în ceea ce port și încerc să respect cât de cât anumite reguli de bază. Nu mă preocupă neapărat domeniul vestimentar, fiind oarecum „neanderthalian“ în ceea ce privește noile tendințe. Sunt un om care râde mult, care nu ar putea trăi fără râs, fără voie bună. Dacă băiețelul meu ar vrea să vadă un pinguin în carne și oase, aș îmbrăca un costum de pinguin într-o secundă.

Citește și:

Jorge: A ierta fara sa uiti nu inseamna iertare

Daniel Osmanovici: Nu e nevoie de mult ca sa fim fericiti

Bogdan si Natalia Negroiu: Triunghiul, forma echilibrului

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.5/05.02.2015
Autor: Ivana Iancu
Sursa foto: Adrian Manolache

Comments

comments

Lasă un răspuns