Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Vedete > Vedete care spun NU violentei domestice

Vedete care spun NU violentei domestice

Marie Claire publica in numarul de decembrie imagini socante cu vedete care s-au alaturat campaniei impotriva violentei domestice initiate de revista. Iulia Vantur, Andreea Liptak si Irina Marinescu au acceptat sa pozeze cu un machiaj ce reproduce ranile provocate de violenta. Prin aceste imagini socante, ele vor sa atraga atentia asupra celor zece mii de romance agresate in fiecare an.

„M-am hotarat sa ma implic pentru ca vreau ca victimele sa inteleaga ca nimeni altcineva, in afara de ele nu are drept asupra vietii lor si sanatatii lor. Am decis sa ma implic si printr-o fotografie socanta, asa cum este de fapt violenta domestica”, a declarat in articolul din Marie Claire Iulia Vantur, prezentatoarea emisiunii Dansez pentru tine.

„Nu exista motiv plauzibil pentru care un barbat ar avea dreptul sa loveasca o femeie”, adauga in acelasi articol designerul Irina Marinescu. „Atunci cand cineva greseste, ii poti arata in zeci de feluri ca te-a ranit sau ca te-a dezamagit, poti pleca… dar nimeni nu iti da dreptul sa lovesti.”

Andreea Liptak, prezentatoarea Stirilor Pro TV de dimineata, povesteste in Marie Claire ca a fost marcata de un reportaj realizat in Arad. O mama si fiul ei, victime ale violentei in familie, erau internati in spital. „Nu mi-a fost dat sa vad o imagine mai infioratoare! De cate ori vad un reportaj despre violenta, ma intreb daca mama si baiatul ei sunt bine.”

Campania a fost demarata odata cu lansarea revistei Marie Claire, printr-un reportaj despre o femeie care a indurat loviturile sotului timp de 17 ani. In urma reactiilor primite de la cititoare, revista a initiat un mars de protest impotriva violentei domestice, in colaborare cu Fundatia Sensiblu.

  • Citeste continuarea articolului pe MarieClaire.ro.
  • Articolul complet despre vedetele implicate in campania anti-violenta domestica il poti citi in numarul de decembrie al revistei Marie Claire.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus