Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Vedete > Vedetele si nevrozele lor

Vedetele si nevrozele lor

Conform unui studiu realizat de revista People, o majoritate zdrobitoare de staruri hollywood-iene considera mersul la psihiatru un exercitiu obligatoriu. In topul nevrozelor de vedeta, ocupa locuri fruntase urmatoarele tulburari: histrionismul, narcisismul, obsesia compulsiva si comportamentul agresiv.

HISTRIONISMUL se afla in pole-position. In Antichitate, histrionul era un comediant care interpreta o farsa grosolana. Astazi, intelesul a degenerat, histrionul devenind acea persoana care-si teatralizeaza excesiv sentimentele pentru a atrage atentia celor din jur. Pentru a placea, histrionii ar face si ar zice orice. Acesti „seducatori” se exprima cel mai adesea intr-o maniera superficiala si dramatica; adica vorbesc fara sa spuna nimic. Si se deplaseaza, de preferinta, insotiti de o hoarda de fotografi.

Ai recunoscut-o, desigur, pe blonda Paris HILTON, mereu insotita de turma ei de catelusi chihuahua si accesorizata cu o masina sport. „Am o viata pasionanta, este normal ca anumite persoane sa fie geloase pe mine”, spune ea. Fie, daca asa crede! Dar atunci cand histrionul nu este pe scena sau in lumina reflectoarelor, e sigur cazut in depresie

Citeste mai multe articole despre vedete in

Reversul medaliei este la fel de crud. In jocul „oglinda, oglinjoara, spune-mi ca eu sunt cea mai frumoasa din tara!”, narcisistii se pot ineca oricand, pentru ca de la starea de fericire la depresie nu e decat un pas. Spre deosebire de histrioni, narcisistii, prin aroganta si certitudinea lor de a fi supraoameni, nu declanseaza empatie.

Mariah CAREY, de exemplu, pentru a fi constienta de statutul ei de star, cere un hairdresser care sa se afle la dispozitia ei 24 de ore din 24, covor rosu de fiecare data cand soseste la hotel si dezinfectarea camerelor, precum si o dublura pe platourile TV. Mai ramane sa ceara si un „sclav” care sa ii care guma de mestecat…

Victoria BECKHAM plateste fotografi pentru a o urma in permanenta si isi pune initialele peste tot, inclusiv pe masina si pe haine. Iar la editia din 2007 a premiilor MTV, se rasucea straniu dintr-o parte in alta pentru a oferi la pozat cel mai bun profil al ei.
Nu te mira, nu? Dar stai s-o auzi si pe asta: actorul francez Alain DELON are obiceiul de a vorbi despre el la persoana a treia!

Citeste mai multe articole despre vedete in

Si maniile TOC iti pot face existenta imposibila. Bietul actor Bruce WILLIS este obsedat de femei si drept urmare „condamnat” sa colectioneze aventuri. In timp ce fosta lui nevasta, Demi MOORE, si-a construit o familie proprie, el zboara din floare-n floare si profita de noua familie a lui Demi pentru a se minti ca are si el una.

Cat despre Celine DION, cantareata canadianca nu rezista la chemarea pantofilor, ori de cate ori ajunge intr-un magazin. Se stie ca deja a adunat in dressing-ul ei peste 1.000 de perechi. Cum moda in materie de pantofi se schimba de la an la an, ne este greu sa credem ca Celine ar avea timp sa poarte toate incaltarile pe care le are. Dar ea continua sa cumpere!

Citeste mai multe articole despre vedete in

Cu cat vedetele se ataseaza mai mult de imaginea lor, cu atat se tem mai mult ca o pierd. Si aceasta frica poate declansa comportamente agresive. Naomi CAMPBELL este deja exemplul clasic. A avut chiar si probleme cu justitia din cauza derapajelor ei. Secretara ei a primit un telefon in plina figura atunci cand nu a reusit sa faca rost de o pereche de jeansi Stella McCartney pe care „diva” i-a cerut.

Cu astfel de vedete recalcitrante, nu stii niciodata la ce sa te astepti. Sufocate de angoasele lor, se enerveaza fara motiv si se iau de primul venit. Adesea, astfel de persoane, in mod obisnuit calme, se transforma in veritabili demoni de la un minut la altul. Un alt exemplu: cantareata BJORK s-a dezlantuit fara motiv intr-un aeroport asupra unei jurnaliste care intentiona sa-i ia un interviu.

Citeste mai multe articole despre vedete in

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus