Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Vedete > Viata si cariera lui Robin Williams

Viata si cariera lui Robin Williams

Comediantul şi câştigătorul premiului Oscar, actorul Robin Williams a fost găsit decedat în locuinta sa de catre soţia sa. Indiferent de circumstanţele morţii sale, Robin Williams a fost un adevărat geniul al actoriei şi a lăsat în urmă personaje fictive care vor impresiona multe din generaţiile ce urmează.

Moarte suspectă

Multe tabloide şi presa internaţională au scris despre sinuciderea actorului la vârsta de 63 de ani. Aparent, el ducea o luptă cu depresia, iar pe 11 august, această boală l-a împins către un gest necugetat. Această pierdere tragică a determinat familia să ceară discreţie cu privire la acest eveniment. De ani de zile, Robin Williams se lupta cu o dependenţă de alcool şi droguri.

Începuturile

Robin McLaurin s-a născut pe 21 iulie 1951 în Chicago. Pe parcursul copilăriei sale el a fost abuzat psihic de alţi copii datorită greutăţii sale şi deseori prefera să se joace singur în curtea familiei. Mai târziu, el s-a alăturat unei echipe de wrestling şi de atletism.

El a urmat colegiul Claremont Men şi Colegiul de marină înainte de a învăţa la Juilliard în New York. Acolo, el s-a împrietenir cu actorul Christopher Reeve. Mai târziu, el a experimentat cu comedia în San Fransisco şi Los Angeles, având câteva numere de stand-up de succes. Robin Williams a apărut în showuri precum The Richard Pryor Show, Laugh-In şi Eight is Enough înainte să devină cunoscut ca şi extraterestul Monk.

Făcând parte din distribuţia Can I Do It Till I Need Glasses?, Williams şi-a făcut debutul pe marele ecran în rolul lui Popeye, în 1980, în regia lui Robert Altman, unde a jucat alături de Shelley Duvall.

Comediantul Robin Williams

Robin Williams a fost cunoscut de către milioane de americani ca fiind extraterestul Mork din Ork din seria televizată Mork & Mindy. Acest personaj şi-a făcut prima dată apariţia în Happy Days şi a devenit atât de popular încât a primit propriul său serial. Robin Williams era un comedian de stand-up, având un succes enorm printre cei ce urmăresc postul HBO.

Actorul Robin Williams

Cariera lui în actorie a început prin anii 1980, atunci când a devenit cunoscut pentru rolurile sale în drame. A câştigat premiul Oscar pentru apariţia în filmul Good Will Hunting şi a fost nominalizat pentru filmele Dead Poets Society, The Fisher King şi Good Morning Vietnam. Ca şi actor, Robin Williams a avut un succes prea mare pentru a putea fi acoperit într-un singur articol. A fost implicat în numeroase acţiuni caritabile, precum Comic Relief sau Spitalul pentru copii St. Jude. Robin Williams va fi mereu amintit, însă, de iubitorii comediilor clasice. Rolurile din Popeye, Aladdin, Mrs. Doubtfire, Patch Adams sau Awakenings sunt doar câteva exemple. În viaţa reală, lucrurile au fost diferite, Robin Williams luptându-se cu dependenţe şi depresie.

Divorţul şi viaţa amoroasă

1982 a fost anul declinului pentru Robin Williams. El a căzut pradă cocainei şi mariajul său s-a destrămat în ciuda eforturilor soţiei sale (Valerie) de a-l ajuta. În 1983, Valeria a angajat-o pe Marsha Garces, care a devenit dădaca lui Zachary. În 1987, Valerie şi Williams s-au despărţit iar Marsha a devenit asistenta lui. Cei doi s-au îndrăgostit şi s-au căsătorit în 1989, având doi copii: Zelda Rae şi Cody Alan.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus