Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Vedete > Vladimir Draghia: Sportul m-a invatat ce inseamna munca

Vladimir Draghia: Sportul m-a invatat ce inseamna munca

Actor, om de televiziune, un bărbat despre care tabloidele spun că este „unul dintre cei mai râvniți burlaci de pe la noi“.
Dar Vladimir Drăghia este un bărbat modest, anormal de normal pentru o vedetă, educat și cu bun-simț, care a rămas și acum cu rigoarea și disciplina pe care le-a deprins pe vremea când era sportiv de performanță.

S-a lansat ca actor (cu un rol în telenovela „Vocea inimii“), dar nu trăiește din asta, ci dintr-un business cu imobiliare. Acum se întoarce la prima iubire, înotul, și va fi „concurent“ în cel mai așteptat show al verii de la Antena 1, „Splash! Vedete la apă“.

Dacă astăzi ți-ai face o carte de vizită, la „profesie“ ce ai prefera să scrie: actor, om de televiziune, fost sportiv? Cât înseamnă fiecare dintre aceste îndeletniciri/profesii enumerate în viața ta?

Niciodată n-am știut ce să scriu acolo, poate de aceea nici n-am carte de vizită. Cred că e bine că nu știu ce să pun acolo… îmi place să nu știu ce să scriu acolo (râde). Oricum, pe viitor mi-ar plăcea să fiu producător de film. Sau de formate TV. Revenind la întrebările tale, actoria a reprezentat foarte mult pentru mine acum trei, patru ani, când asta făceam. Apoi, am produs și regizat două filme documentare, „Ecuad’Or“ și „Dream On“. Am făcut și niște videoclipuri, cel mai recent – împreună cu formația Taxi pentru piesa lor „Iubește-mă în doze mici“, în care voi și apărea, alături de Ana Odagiu.

Cum ar fi fost dacă erai profesor de sport?

Să știi că am cochetat puțin cu antrenoratul, după ce am terminat liceul și am primit diploma aceea de competențe profesionale. Am învățat atunci câțiva copii să înoate. A fost foarte drăguț, dar asta ținea de nivelul inițierii, nu de performanță. Cred că voi antrena la modul serios peste vreo 20 de ani, când o să am maturitatea necesară pentru a lucra cu copiii. Cred că, atunci când lucrezi cu copiii, chiar și pentru înot, ai responsabilitatea de a-i forma și psihic. Iar eu mai am până să ajung la maturitatea aceea. În primul rând, ar trebui să fiu foarte răbdător, de aceea nu cred că aș putea să antrenez acum la nivelul pe care mi-l doresc.

Ai făcut sport de performanță. În afara beneficiilor fizice, cum te-a „mobilat“ performanța?

M-a format, m-a învățat ce înseamnă munca, recompensa, m-a modelat ca om. Acum, după ce am muncit 12 ani, de dimineață până seara, mi se pare că totul este o joacă.

Sportul și matematica mai au loc în existența ta cotidiană?

Matematica n-a avut loc niciodată în existența mea, sportul însă e parte din viața mea. De trei ori pe săptămână, fac sport cel mult o oră, nu exagerez, în special muay thai (n.r. sport de contact). De vreo patru ani, fac muay thai, mă bat.

Ești un învingător? Îți place „prima treaptă a podiumului“ și în viață, cu orice preț?

În ultimul timp, nu mai văd așa lucrurile, nu mai văd viața ca pe o întrecere. Acum caut plăcerea care reiese din fiecare lucru. Și plăcerea nu apare doar atunci când câștigi. Poate e o pasă, o să-mi treacă, dar, momentan, așa văd lucrurile.

Alegerile tale, de orice fel, țin cont de ofertele publicitare?

Îmi place publicitatea, însă nu mă pot număra printre aceia care țin cont de reclamele publicitare ca să-și cumpere un produs. Nu mă uit la televizor absolut niciodată. De fapt, nu m-am uitat aproape niciodată la televizor. Când făceam sport, am stat la internat și acolo n-am avut televizor, apoi un an, în Italia, nu am avut televizor. Am venit la facultate, nu am avut televizor. Nu am avut niciodată televizor.

Îți faci cumpărături online sau te duci, ca tot omul, în mall?

Nu prea fac cumpărături, am strictul necesar atât în ceea ce privește îmbrăcămintea, cât și în alte privințe. Oricum, nu mă pricep la carduri, acte și altele care țin de plățile online.

Cum ți se par dezbaterile pe tema „stil de viață, cu vedete“?

Tâmpite. La fel precum conceptul de vedetă ori conceptul de stil de viață.

Știi cum se schimbă un geam spart?

Da, chem geamgiul.

Ce faci când se sparge o țeavă acasă?

Chem instalatorul.

Mergi la sală? Crezi în forța de seducție a „mușchilor lucrați“?

Am spus mai devreme, merg de două, trei ori pe săptămână la sală. Nu sunt disperat cu sportul, face parte din viața mea și cred că ar trebui să facă parte din viața fiecăruia. Sportul ține de întoarcerea la normalitate. Suntem făcuți să ne mișcăm, nu să stăm.

Ai alergat vreodată la un maraton? Care e senzația când termini o cursă, chiar și una în bazin?

Senzația de a termina o cursă este foarte plăcută, însă, cum spuneam, nu trebuie neapărat s-o câștigi. Oricum, nu sunt bun la maraton, sunt bun la sprinturi (râde).

Cât de importantă este ținuta vestimentară pentru un bărbat?

Nu mă pricep la vestimentație. Cred că un bărbat trebuie să fie curat și îmbrăcat adecvat cadrului în care se află.

Dar aspectul femeii de lângă el?

Depinde pentru cine… (râde)

Întoarcerea la lucruri normale, natură, alimentație, cărți te face mai fericit?

Cred că întoarcerea la lucrurile normale ne face pe toți mai fericiți.

Ce e fericirea pentru tine?

Primul deziderat (râde).

Dar disperarea și teama?

Ireversibilitatea timpului.

Mai plângi din când în când? De ce?

Plâng de fiecare dată, cu fiecare ocazie, pentru că sunt om!

Pentru tine, a fi bărbat modern și monden înseamnă…

Chiar nu știu ce înseamnă.

Vorbește-ne despre implicarea ta în proiectul „Splash“!

M-am implicat în „Splash! Vedete la apă“ pentru că eu chiar vreau să învăț să sar. În plus, e un proiect foarte nostim, din care toți au de câștigat: telespectatorii pentru că au ce să vadă, iar noi pentru că ne distrăm și interacționăm foarte bine acolo. Îmi place la „Splash!“, abia aștept să plecăm la Bacău (n.r. – locul unde se va filma pentru „Splash! Vedete la apă“). M-am antrenat pentru asta chiar mai mult decât alți colegi, pentru că am avut norocul să fac parte din prima grupă programată la antrenamente și astfel am avut la dispoziție trei săptămâni până la competiție, timp în care am tot venit la piscină să îmi exersez săriturile.

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.27/10.07.2014

Autor: Ivana Iancu

Sursa foto: Antena 1

Comments

comments

Leave a Reply