Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Vedete > Woody Allen, criticat pentru distincţia de la Globurile de Aur 2014

Woody Allen, criticat pentru distincţia de la Globurile de Aur 2014

Woody Allen a primit în cadrul Globurilor de Aur 2014 premiul Cecil B. Demill pentru întreaga carieră. Faimosul regizor nu a fost prezent la ceremonie pentru a-şi ridica premiul, pe care l-a acceptat prietena sa, actriţa Diane Keaton. Diane a jucat în cel mai apreciat film al lui Woody Allen, „Annie Hall” şi a avut numai cuvinte de laudă la adresa prietenului şi mentorului său.

Cred că este ok să spun că Woody Allen este o anomalie. A realizat 174 de filme în doar 48 de ani. Le-a regizat, a jucat în ele, le-a produs şi evident, le-a scris. Le-a scris pe toate, oameni buni! Pentru mine sunt speciale filmele lui Woody Allen datorită vocilor a patru decenii de personaje feminine remarcabile. 179 dintre cele mai captivante actriţe ale lumii au jucat în filmele lui. Iar motivul pentru care au făcut-o este că şi-au dorit să o facă” a declarat Diane Keaton.

În ciuda muncii lui, considerată de mulţi profesionişti şi admiratori o operă de geniu, Woody Allen este un personaj extrem de controversat în viaţa privată, ceea ce pune în umbră orice realizare profesională. Faimosul regizor a fost acuzat că şi-a abuzat sexual una dintre fiice, pe atunci în vârstă de doar 7 ani! Dylan, fiica lui Mia Farrow, cu care Allen a fost căsătorit timp de 12 ani, a vorbit public despre abuzul tatălui ei adoptiv, acuzaţii pe care acesta le-a respins.

Relaţia dintre Woody Allen şi Mia Farrow s-a terminat în 1992, după ce actriţa a aflat că soţul şi fiica sa adoptivă cu Andre Previn, Soon-yi, aveau o relaţie. Regizorul avea pe atunci 56 de ani iar Soon-yi avea 22 de ani. Tânăra a declarat atunci că nu l-a considerat niciodată pe Allen tatăl ei şi că relaţia dintre mama sa şi acesta era deja pe terminate când au început ei doi să se vadă. Cei doi s-au căsătorit în 1997 la Veneţia, în Italia şi sunt în continuare împreună.

Woody Allen şi Mia Farrow au avut împreună şi un fiu, Ronan Farrow, care nu a păstrat legătura cu tatăl său din cauza gravelor acuzaţii pe care sora sa vitregă, Dylan, i le-a adus. Cu toate astea, o consideră pe Soon-yi sora sa, chiar dacă nici cu aceasta nu a păstrat legătura. Tatăl şi fiul sunt în această situaţie şi… cumnaţi!

În timpul ceremoniei de acordare a Globurilor de Aur, atât Ronan cât şi Mia Farrow au postat mesaje de critică pe Twitter cu privire la distincţia acordată lui Woody Allen.

O femeie a detaliat în mod public cum a fost molestată la vârsta de 7 ani de Woody Allen. Tributul oferit de Globurile de Aur demonstrează nepăsare faţă de ea şi de celelalte victime” a scris Mia. „Am pierdut tributul pentru Woody Allen – a inclus şi partea în care o femeie a declarat în mod public că a fost molestată la vârsta de 7 ani, înainte sau după Annie Hall?” a scris Ronan.

Tu ce părere ai? Putem să trecem cu vederea greşelile din viaţa privată a lui Woody Allen doar pentru că este un geniu în domeniul cinematografic?

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus