Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Film > Viziuni intunecate

Viziuni intunecate

PLOT

Timpul: viitorul apropiat.
Locul: Suburbia.
Povestea: incurcata.
Eroii: tineri drogati cu substanta D. Cu totii se afla sub conducerea unui guvern care urmareste sa-si distruga proprii cetateni. Desi guvernul lasa aparenta existentei unor legi de protectie si siguranta a cetatenilor, drepturile acestora din urma sunt puternic incalcate.

Robert Downey Jr., Woody Harrelson, Winona Ryder si Rory Cochrane fac parte dintr-un grup de prieteni terorizati de spioni si chinuiti de propriul viciu. Keanu Reeves interpreteaza rolul spionului infiltrat in acest grup. Totul se schimba insa cand cele doua personalitati ale sale preiau controlul.

Din culise

  • Inspirat dintr-un roman scris de legenda literaturii SF, Phillip K. Dick (Blade Runner, Total Recall si Minority Report), Viziuni Intunecate este adaptat pentru ecran intr-o prezentare animata, de catre cineastul Richard Linklater.
  • Charlie Kaufman (Being John Malkovich, Adaptation, Eternal Sunshine of a Spotless Mind) a scris un scenariu bazat pe romanul lui Dick, care a fost insa abandonat dupa ce proiectul a intrat pe mana lui Richard Linklater.
  • Titlul „A scanner darkly” este o parafraza din epistolele Sf. Paul din Noul Testament, care foloseste expresia „a mirror darkly”.
  • Robert Downey Jr. si notat majoritatea replicilor pe post-it-uri, pe care le-a raspandit pe platourile de filmare, astfel incat sa le poata citi in timp ce filma.
  • Un alt regizor de renume, David Cronenberg (A history of violence) si-a imprumutat vocea unui personaj din film – doctorul din New Path.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus