Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Lifestyle > Vrei să trăiești 150 de ani? Renunță la sex!

Vrei să trăiești 150 de ani? Renunță la sex!

Renunţarea totală la raporturile sexuale ar putea să îi ajute pe oameni să trăiască până la vârsta de 150 de ani, afirmă un cercetător rus care locuieşte în Marea Britanie.

„Vreţi să trăiţi mult timp? Atunci renunţaţi la sex”, se afirmă în debutul acestui articol publicat pe site-ul revistei franceze Elle. Alex Zhavoronkov, director al Fundaţiei de cercetări biogerontologice din Marea Britanie, a declarat pentru Daily Mail că renunţarea la orice formă de activitate sexuală ar permite oamenilor să depăşească speranţa de viaţă obişnuită şi să trăiască până la vârsta de 150 de ani.

Deși este o idee insolită, însă cercetătorul o apără cu tărie.

După părerea sa, relaţiile sexuale reprezintă „distracţii care reduc energia şi moralul şi aduc doar probleme”. Cercetătorul rus merge şi mai departe de atât în teoria sa. Pe lângă faptul că promovează absenţa totală a raporturile sexuale, Alex Zhavoronkov recomandă şi un stil de viaţă strict, bazat pe exerciţii fizice (flotări, abdomene şi plimbări) şi o alimentaţie zilnică alcătuită exclusiv din fructe şi legume (cu un maxim de 1.600-1.700 calorii pe zi), adică o viață de ascet.

Dacă o astfel de viață mai poate fi numită viață și dacă un regim absolut draconi poate să fiecalea spre o viață foarte lungă este greu de spus. Statistic numărul celor care nu au deloc raporturi sexuale, toată viața lor, este sub 2% din populație și este foarte greu de spus dacă printre aceștia se află și unii dintre cei mai longevivi oameni. Există însă și un sâmbure de adevăr în toată această poveste, pentru că pe lângă reale beneficii – dovedite – pe care le aduce o viață sexuală împlinită, raporturile sexuale sunt cu adevărat mari consumatoare de energie.

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus