Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Evenimente > Wicked – expozitie complexa de pictura, desen, instalatie, sound & light design

Wicked – expozitie complexa de pictura, desen, instalatie, sound & light design

Wicked: conceptul

O casa incarcata de istorie de pe strada Transilvaniei din Bucuresti va fi transformata prin intermediul artei, pentru aproape o luna, intr-un spatiu magic. Cele trei artiste care au initiat proiectul, Otilia Cadar, Adela Edu si Nona Serbanescu vor juca rolurile a trei vrajitoare sau iele, fiecare cu farmecele si abilitatile sale, manifestate in plan vizual. Casa ielelor din Transilvaniei 9 va gazdui o expozitie complexa de pictura, desen, instalatie, sound&light design, constituind pentru vizitatori o experienta unica, la limita fantasticului.

Otilia Cadar

Otilia Cadar a terminat facultatea si masterul la Universitatea de Arte Bucuresti, sectia grafica si locuieste in prezent in Londra, UK. Otilia a participat la mai multe expozitii de grup in tara si in strainatate dintre care le amintim pe cele mai recente: in 2010, Storytelling – Zadar, Croatia, A5 Magazine-09 ISSUERemix – ICR Tel Aviv, Mosaiken 5 – Betahaus Berlin. Tot in 2010 a sustinut si expozitia personala IDOLLs la Bucuresti. Premii si rezidente artistice: in 2010 rezidenta Back to Heritage, Zadar, Croatia, premiul STEP Beyond oferit de European Cultural Foundation, in 2007 Premiul Uniunii Artistilor Plastici pentru tinerii artisti.

Adela Edu

Adela Edu este doctorand in arte vizuale dupa ce a parcurs atat facultatea cat si masterul in Pictura la Universitatea de Arte Bucuresti. Din 2008 este asistent la Universitatea Nationala de Arte Bucuresti. Adela a avut mai multe expozitii personale: in 2009 „Proiect pentru ultima lucrare” – Brasov, in 2008 la Galeria Studio din Brasov, in 2007 la Orizont, Bucuresti. Adela are multiple participari in cadrul unor expozitii de grup din care amintim: in 2010 expozitia de Master la Artis, Bucuresti, in 2009 Saloanele de Arta Brasov – atelier 35″ in Brasov, „Clasic vs. Contemporan” la Ateneul Roman, Bucuresti, Simpozionul National de Pictura „Muntele, orasul si marea” editiile VII, VIII si IX, Bistrita etc.

Nona Serbanescu

Nona Serbanescu a terminat Facultatea de Arte Plastice la sectia Pictura, Universitatea de Arte Bucuresti si un master in comunicare la SNSPA. Din 2009 a initiat si conduce Asociatia pentru Promovarea Artelor Contemporane. Proiecte artistice personale: in 2011 Retrairi Colective, prima editie in cadrul CNDB Ocupat, in 2009 Oaia Project – in cadrul Liber la Iarba – Cismigiu, Bucuresti; in 2005 Eu si Ceilalti – Gura Ocnitei, jud. Dambovita si Bucuresti. Dintre expozitiile de grup amintim: 2011 UNA Galeria, in 2004 Artexpo Bucuresti, Bienala de la Targoviste. Activitate curatoriala in 2011: The [Good], the [Bad] & the [Ugly]… featuring the [Beauty],artisti: Alex Serban, Mircea Dragomirescu, Ilinca Oprea, Corina Raiciu.

Cladirea

Str. Transilvaniei nr. 9, o casa veche si nelocuita urmeaza sa prinda viata si sa se transforme intr-un taram al fatasmelor. Cele trei niveluri ale casei vor fi impartite de cele trei artiste, fiecare dintre „iele” organizandu-si propriul etaj-spatiu vizual. Cu ajutorul instalatiilor de sound & light design vizitatorii vor fi condusi intr-o lume fantastica, de poveste, unde lucrarile de arta vor capata un cadru aproape magic. Casa va fi decorata special de cele trei artiste pentru un efect cat mai puternic. Pentru un impact cat mai amplu, vizitatorul va fi condus pe un anumit traseu cu caracter ritualic.

Evenimente: Vernisaj – NAG

Expozitia va fi deschisa pe 10 iunie 2010 in cadrul Noptii Albe a Galeriilor iar vernisajul va aparea in presa ca unul dintre evenimentele speciale NAG. Pentru vernisaj vor fi asteptate peste 200 de persoane invitate nominal, urmand ca pe parcursul intregii nopti cel putin inca 300 de vizitatori sa vina in cadrul circuitului NAG. Evenimentul de deschidere a expozitiei va fi promovat atat prin mijloacele de informare si media specifice NAG cat si printr-o campanie special organizata pentru proiectul Wicked in sine. Ajunsa la cea de-a sasea editie, Noaptea Alba a Galeriilor reuseste sa transforme arta vizuala contemporana in punctul central de interes al bucurestenilor, zeci de galerii si spatii alternative bucurandu-se de beneficiile unei comunicari intensive si integrante.

Evenimente: Noaptea de Sanziene la casa ielelor

In seara de 23 spre 24 iunie, cu ocazia noptii Sanzienelor, veche sarbatoare care imbina obiceiuri pagane cu credinte crestine, toate instalatiile vor capata din nou viata, cele trei artiste isi vor relua rolurile de iele si sub identitatile jucause vor fi gazdele unui nou eveniment Wicked. In cadrul evenimentului vor fi invitati mai multi artisti vizuali si muzicieni sa creeze, sa fotografieze si sa mixeze pana tarziu in noapte, sub o tema comuna, aceea a bucuriei de viata, a verii si a Noptii de Sanziene. Evenimentul va fi deschis publicului larg si va fi la randul lui promovat prin intermediul tuturor partenerilor media, in presa si pe internet.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus