Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Film > World Trade Center

World Trade Center

PLOT

11 septembrie 2001 a fost o zi neobisnuit de calduroasa in New York. Will Jimeno, ofiter al Departamentului Autoritatii Portuare al Politiei, intentiona sa-si ia o zi libera pentru a se bucura de propriile hobby-uri, dar in ultimul moment a decis ca ar trebui sa mearga la munca.

Sergentul John McLoughlin, un respectat veteran al Departamentului Autoritatii Portuare al Politiei, isi facea turul prin oras, o sarcina zilnica, de o ora si jumatate. Ei si colegii lor parcurgeau drumul spre centrul Manhattanului, asa cum faceau in oricare alta zi. Insa, aceasta nu era o zi ca oricare alta. In mod miraculos, McLoughlin si Jimeno au supravietuit atacurilor teroriste, dar au fost ingropati si prinsi sub sase metri de daramaturi de ziduri si metal contorsionat.

Cu toate ca nu puteau vedea, cei doi ofiteri se puteau auzi si, timp de 12 ore, s-au tinut in viata unul pe celalalt, vorbind despre familiile lor, despre viata lor profesionala, despre sperantele si dezamagirile lor.

Filmul urmareste, de asemenea, povestea sotiilor celor doi (Donna McLoughlin din New York, si Allison Jimeno din New Jersey), a copiilor si a parintilor acestora, care au suferit in iadul aparut in jurul lor, fara nici o informatie despre cei dragi.

Filmul relateaza si cum au avut loc cercetarile nesigure ale unui om foarte hotarat. Un fost puscas marin din Connecticut, Dave Karnes, i-a gasit in acea noapte pe cei doi ofiteri si alte zeci de pompieri, politisti si paramedici.

DIN CULISE

  • Prima optiune a regizorului Oliver Stone pentru personajul sergentului John McLoughlin a fost Mel Gibson. Desi i-a placut mult scenariul, actorul australianul a refuzat oferta, pentru a se ocupa de filmul „Apocalypto”.
  • George Clooney si Kevin Costner au fost de asemenea pe lista optiunilor pentru a interpreta rolul lui John McLoughlin.
  • Oliver Stone i-a propus lui Dave Karnes sa-si joace propriul rol in film, dar puscasul marin devenit erou dupa 9/11 nu numai ca a refuzat rolul, dar nici nu a dorit sa participe ca si consultant la producerea filmului.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus