Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Evenimente > Youssou N’Dour – primul concert in Romania

Youssou N’Dour – primul concert in Romania

Youssou N’Dour, unul dintre cei mai renumiti si talentati artisti de pe continentul african si totodata una dintre cele mai exotice prezente de pe scena muzicala internationala, va sustine in vara 2010 pentru prima data un concert in Romania. Spectacolul va avea loc pe 30 iulie, la Arenele Romane din Bucuresti, si va fi inclus in seria evenimentelor World Music Masters.

Youssou N’Dour s-a afirmat la nivel mondial printr-o maniera de interpretare aparte, concretizata intr-un stil muzical nou, care a fascinat artisti si fani deopotriva, transformandu-l intr-una dintre figurile emblematice ale istoriei muzicale internationale.

Site oficial: www.youssou.com

Capacitatea de a sustine sunete foarte inalte de patru sau chiar cinci octave a fost unul dintre principalele sale atuuri, ajutandu-l sa-si dezvolte treptat un stil propriu pornind de la mbalax, muzica traditionala senegaleza – un melanj de ritmuri africane si caraibiene, sonoritati cubaneze si influente pop, jazz, soul sau hip-hop.

In 1991, Youssou N’Dour a obtinut prima lui nominalizare la premiile Grammy, cu albumul „Eyes Open”, cativa ani mai tarziu castigand cu materialul „Egypt” trofeul pentru cel mai bun album de world music.

  • Biletele pentru concertul Youssou N’Dour din Bucuresti vor fi disponibile pe www.myticket.ro si, de la sfarsitul acestei saptamani, in reteaua magazinelor Diverta.
  • Categorii de pret: 90, 120 si 160 de lei, in functie de pozitia fata de scena.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus