Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Film > Zece semne rele

Zece semne rele

Katherine Winter (Hilary Swank) nu crede in miracole. Crede in fapte. Katherine a fost pastor pana si-a pierdut fiica si sotul in timpul unei activitati de misionar in Sudan. Acum cauta raspunsuri prin investigatie stiintifica in loc de rugaciune.

In calitate de profesor universitar, ea a devenit cea mai acerba persoana care demasca presupusele miracole. Este chemata in locatii din toata lumea pentru a investiga statui care plang, pete de pe pereti care seamana cu sfinti sau palme care sangereaza. Si pana acum, nu exista niciun mister divin pe care sa nu-l fi rezolvat.

Dar cand un profesor al unei scoli dintr-un orasel Doug Blackwell (David Morrissey) ii cere ajutorul pentru a rezolva o serie de intamplari bizare pe care locuitorii orasului le cred trimise de Dumnezeu, Katherine afla ca uneori miracolele pot fi inselatoare si ca linia dintre credinta si superstitie este foarte subtire.

Ascuns printre padurile si mlastinile din Louisiana, Haven este un oras unde regulile ratiunii par a fi fost rescrise. Un copil a murit si raul s-a transformat in sange, ceea ce inseamna numai inceputul a ceea ce pare a fi o reintoarcere a celor zece calamitati biblice asupra orasului.

Pentru prima data in cariera ei, Katherine nu poate explica aceste fenomene prin stiinta. Locuitorii orasului cred ca un copil enigmatic a adus mania lui Dumnezeu in orasul lor. Dar ceea ce ei vad ca fiind un vestitor al raului este, in opinia lui Katherine, un copil pierdut care are nevoie de ajutorul ei.

Hilary Swank a citit scenariul filmului „Zece semne rele” chiar inainte de a castiga premiul Oscar pentru cea mai buna actrita cu rolul din „Million Dollar Baby”. „Este o poveste cu adevarat inspaimantatoare si, in acelasi timp, inteligenta si dramatica”, ne dezvaluie actrita. „Se merge pe conceptul ca nimic din viata nu este ceea ce pare. Ne grabim sa judecam totul, dar eu cred ca este important sa ramanem deschisi in fata incidentelor care ne intriga”.

Actrita recunoaste ca a fost atrasa de entuziasmul producatorului Joel Silver pentru acest proiect. „Joel are un spirit extraordinar si ii face pe oameni sa simta entuziasmati. M-am distrat de minune la acest film”.

Regizorul Stephen Hopkins – recent aclamat pentru filmul de televiziune „The life and death of Peter Sellers” – a vazut in acest proiect sansa ideala de a aduce bizarul si supranaturalul in lumea cotidiana, banala. „Aceasta dihotomie se afla de fapt la baza povestii, in care intr-un fel stiinta si credita se lupta”, comenteaza regizorul.


Hilary Swank
(Katherine) a castigat de doua ori premiul Oscar la categoria cea mai buna actrita: in 1999, pentru rolul Brandon Teena din drama „Boys don’t cry”, si in 2005, pentru rolul femeii-boxer din „Million Dollar Baby”, regizat de Clint Eastwood. Ultimele ei filme sunt „Freedom Writers”, drama bazata pe un fapt real, in care joaca rolul unei profesoare. Anul trecut, am vazut-o alaturi de Scarlet Johansson si Josh Hartnett in filmul lui Brian De Palma „Sarutul dulce al Dahliei”. Alte filme de renume ale lui Swank sunt „Insomnia” a lui Christopher Nolan, alaturi de Al Pacino si Robin Williams, si filmul lui Sam Raimi „The Gift”, cu Cate Blanchett si Keanu Reeves.

Stephen Rea (parintele Costigan) a obtinut recunoastere internationala cand a fost nominalizat la Oscar si la BAFTA pentru interpretarea din drama lui Neil Jordan „The Crying Game”. Cei doi au mai colaborat de atunci si la „Interview with a vampire”, „The Butcher Boy”, „The End of the Affair” sau „Breakfast on Pluto”. Recent, Stephen Rea a jucat in thrillerul „V for Vendetta” alaturi de Natalie Portman, si in filmul HBO „Crime of the Century”, unde il intruchipeaza pe omul condamnat pentru celebra rapire a copilului Lindbergh.

David Morrissey (Doug) – Binecunoscut publicului britanic de televiziune, Morrissey a castigat o nominalizare la premiile BAFTA pentru cel mai bun actor cu rolul din drama BBC „State of play”. Pe marile ecrane, il vom vedea curand in drama istorica „The Other Boleyn Girl”, cu Scarlett Johansson, Natalie Portman si Eric Bana. Alte filme in care a jucat: „Captain Corelli’s Madolin”, cu Nicholas Cage si Penelope Cruz, „Derailed” cu Clive Owen si Jennifer Aniston, si „Basic Instinct 2”.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus