Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Muzica > Zucchero – All the best

Zucchero – All the best

Ultimul album lansat de cantaretul italian Zucchero , „All the best”, aduna laolalta cele mai de succes piese ale lui si este o continuarea precedentului album, „Fly”, vandut in 1,5 milioane de exemplare.

Adelmo Fornaciari s-a nascut in Roncocesi, pe 25 septembrie 1955. Dupa ce s-a mutat in Forte dei Marmi-Toscana si si-a luat numele de scena Zucchero, a inregistrat primul sau album, „Un po di Zucchero”, in 1983.

Apoi, a pus bazele unei noi formatii, cu Randy Jackson la bass, Corrado Rustici la chitara, Walter Afanatieff la clape si Giorjo Francis Perry la tobe. Albumul lor, „Rispetto”, s-a clasat in varful topurilor din Italia.

In 1989, Zucchero si-a lansat cel de-al cincilea album, „Oro incenso e birra”, la care a colaborat cu legendarul Eric Clapton si care s-a vandut in peste 1.7 millioane de copii in Italia, cifra record pentru un album rock italian.

Doi ani mai tarziu, Zucchero a inregistrat „Senza una donna”, cu Paul Young, single care s-a bucurat de un mare succes, fiind clasat pe primele pozitii in topurile europene si americane. Acelasi succes l-a avut si urmatorul single, „Diamante”.

Cel de-a saselea album Zucchero, „Miserere” (1992), a fost lansat la nivel international atat in limba italiana, cat si in engleza, si a castigat mai multe discuri de platina, aducandu-i lui Zucchero premiul pentru Cel mai de succes artist italian, la World Music Awards.

Au urmat albumele „Spirito di vino” (1995), „Best of Zucchero” (1996) si „Shake”, toate premiate pentru vanzarile mari pe care le-au inregistrat.

In 2004, artistul italian a lansat un album international, „Zu & Co.”, care a reunit duete cu mari artisti, printre care Miles Davis, Paul Young, Ronan Keating, Sheryl Crow, Dolores O’Riordan, B.B. King, John Lee Hooker si Brian May.

Penultimul album Zucchero, „Fly”, a fost lansat in septembrie 2006 si s-a instalat rapid pe prima pozitie in toate topurile din Europa. Inceputul lui 2007 l-a prins pe artist promovandu-si albumul printr-un turneu mondial, pornit de la Paris.

  • Sursa: www.umusic.ro.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus