Esti aici
Femeia.ro > Vedete > Adela Popescu: Când aștepți un copil, totul capătă sens

Adela Popescu: Când aștepți un copil, totul capătă sens

Mânată de pasiunea pentru muzică, a început încă de când era o copiliță să meargă pe la concursuri de muzică. Însă recunoașterea publicului i-a venit după intrarea în televiziune și, mai ales, odată cu primul rol interpretat în telenovela Numai iubirea.

Adela este, în lumea showbizului de astăzi, unul din puținele modele: indiferent că e vorba de emisiune TV, de film sau de muzică, își îndeplinește cu maximă seriozitate și creativitate „rolul”, și, chiar dacă este pusă mai tot timpul sub lupă de public sau de jurnaliști, este mereu binedispusă, zâmbitoare, binevoitoare și, mai ales, „de modă veche”, nu îi plac scandalurile și își păstrează o cale a ei dreaptă, frumoasă, fără compromisuri. Iar acum ea și Radu Vâlcan se pregătesc pentru cel mai important rol din viața lor, cel de părinți.

Ai fost o revelație a filmului, din adolescență, ai devenit apoi o tânără serioasă preocupată de carieră, iar acum urmezi același drum, în același timp, construindu-ți cu grijă și viața personală. Cum a fost drumul carierei tale până acum? Ce mai plănuiești? 

Drumul vieții mele a fost de poveste! Mi se întâmplă și acum să închid ochii și să mă emoționez cu gândul la câtă bunătate m-a înconjurat în anii ăștia. A oamenilor din jurul meu, a destinului. Mi-e teamă de o lege a compensației… Tata îmi spune că nu trebuie să mă gândesc la asta și că oamenii buni primesc bine. Așa o fi? 

Cânți, ești actriță, moderezi emisiuni TV. E un vis pentru orice tânără. Ce anume te-a propulsat în această lume: calitățile, talentul, oamenii care au crezut în tine?

Eu sunt un om onest și știu că nu sunt cu nimic mai presus de alte fete de vârsta mea. Am, desigur, câte puțin din toate: voce, talent actoricesc, ambiție, o armonie a trăsăturilor fizice, un păr de care sunt mândră, o înălțime nici prea-prea, nici foarte-foarte, cred că sunt un om de bun-simț și cu măsură în toate. Cam atât. În rest, cred că norocul a jucat un rol foarte mare în ceea ce sunt eu acum. Desigur, am și lăsat ușa larg deschisă (râde).

Ai stat mult pe platourile de filmare și în televiziune. Când ți-ai făcut vreme de carte, de studii în general?

Părinții mei sunt cadre didactice. Îți dai seama că varianta să nu învăț n-a fost de fapt niciodată o variantă. Mi-a fost greu să dau bacalaureatul într-o perioadă în care și să-mi spăl părul era complicat după 18 ore de filmare zilnic, dar mă bucur că m-am mobilizat și nu am amânat ceva ce, fără doar și poate, trebuie să se întâmple la vremea potrivită. 

Ce bagaj din educația de acasă ți-a fost foarte util în lumea showbizului?

Bunul-simț și măsura. Calități pe care sper din suflet să i le insuflu și fiului meu.

Căsătoria a schimbat ceva in viața ta de cuplu? Aduce verigheta un plus într-o relație?  

Aduce. Nu am niciun dubiu. Cred că poți avea surprize neplăcute doar atunci când verigheta apare prea repede. Noi ne-am căsătorit după cinci ani de relație, de locuit împreună, de cunoaștere profundă. În cazul nostru, nu a făcut decât să marcheze trecerea la un alt nivel. 

Ți-ai schimbat numele în certificatul de căsătorie?

Da. 

Deși aștepți un copil, te-ai implicat în  proiectul de televiziune Vorbește lumea. Cum a fost munca în această perioadă?

Minunată! Mie îmi place să muncesc. Trândăveala îmi dă un sentiment de inutilitate. Asta, poate și pentru că așa am funcționat de mică. Îmi place timpul liber pe care îl câștigi după o perioadă de muncă. Abia atunci e valoros. 

Ai avut sprijinul lui Radu în tot și în toate? Ați mers împreună la medic? 

Cred că ar fi mers și singur dacă s-ar fi putut. Din păcate, copilul e la purtător (râde). Radu e implicat la maximum și pe alocuri e chiar mai informat decât mine. Sper să rămână așa când va fi vorba de schimbat scutece, de trezit noaptea, de calmat colici. Legat de proiectele profesionale, nu le-aș putea duce la capăt pe multe dintre ele fără ajutorul lui. Și invers.

Ți-ai schimbat alimentația?

Aproximativ. Mănânc mai multă carne, nu mai pun gura pe alcool, iar cafeaua am redus-o la o singură ceașcă, dimineața. În rest, mănânc fructe și legume la fel de mult ca până acum.

Ai avut pofte, dorințe ciudate legate de vreun aliment aparte?

Mi-a fost poftă în primul trimestru de vin roșu, eu nefiind o băutoare. Acum, aș mânca afine și rodii non-stop. Iarăși fructe pe care nu le mâncam înainte.

Dar ai mai făcut sport, mișcare?

Am mers mult pe jos. Acum s-a și încălzit și ți-e mai mare dragul. Altfel, emisiunea, spectacolele de teatru, întâlnirile mă țin în priză. Dar la sală nu am mai mers deloc. A! Fac masaj de două ori pe săptămână și urc scările des, pentru că dormitorul nostru este la etaj.

Ți-a fost greu să îți alegi haine pe noile măsuri? Cum te-ai descurcat cu tocurile?

Cu tocurile încă mă descurc, iar la haine am avut noroc cu cei de la Girotondo. Un brand românesc ce se adresează femeilor plinuțe și gravidelor. Așadar, în emisiune m-am simțit confortabil și feminină. Este și motivul pentru care vom face împreună o colecție capsulă cu haine de graviduțe. Exact pe gustul meu, exact după nevoile mele. 

Sarcina nu mai este un impediment pentru cariera unei femei. Totuși, ce a fost mai greu în această perioadă?

Dacă îți spun că absolut nimic, nu mă crezi. Dimpotrivă! Cred că oamenii aproape că așteptau să mă vadă în postura asta. Deja am vorbit cu Radu și am stabilit că, dacă ne descurcăm bine și după naștere, mai facem repede unul, așa de frumos și de ușor a fost până acum. 

Cum v-ați pregătit casa în așteptarea copilului? Deja i-ați aranjat camera? 

Ne-am apucat din timp. Camera bebelușului este lipită de a noastră. Zugrăvită, aranjată. În acest moment, lipsește doar pătuțul. 

Ce e surprinzător în sarcină pentru o viitoare mămică?

Eu sunt îndrăgostită de momentele în care bebelușul se mișcă în burtică. Nu există ceva mai frumos și emoționant pe lume! E ceva unic, inegalabil. Plus că totul capătă sens. Ziua de mâine, somnul de azi, paharul cu apă, răsăritul.

Ai fost la cursuri speciale pentru naștere? Dar la cele de parenting?

Am făcut împreună un curs prenatal. Împreună cu alte cinci cupluri, am fost inițiați în tainele perioadei dinaintea nașterii, a nașterii propriu-zise, a alăptării. Cred că o experiență de genul acesta leagă mult un cuplu.

Te consideri o femeie norocoasă și fericită? 

Acum, mai mult ca niciodată!

Citește și:

Mihai Găinușă: Umorul este apanajul bărbaților

Anca Țurcașiu: Sunt un om liber!

Nicoleta Nucă: Am planuri mari

Articol preluat din ediția de mai 2016 a revistei Femeia.

Text: Ivana Iancu

Foto: Alex Gâlmeanu

Stilist: Luminița Făurescu

Machiaj: Dana Petrina

Coafură: George Bogdan Negrișan

Comments

comments

Leave a Reply