
„Am profitat la maximum de experiențele mele din ultimii 30 de ani și mi-am învățat bine lecțiile”, aşa îşi începe Adi Hădean povestea pe blogul personal.
Prin felul său de a povesti reţetele, de a găti lucruri spectaculoase folosind ingrediente simple, Adi Hădean a cucerit publicul iubitor de show-uri culinare.
Ai lucrat în radio, ai scris în diverse publicaţii, ai lucrat în marketing şi ai ales să-ţi urmezi pasiunea. Cum a venit schimbarea?
Nu a fost o schimbare de interese, gătesc din copilărie şi am început să câștig bani ca bucătar când aveam 19 ani. Sunt pasiuni pe care le-am urmat simultan, până când una s-a dovedit a fi mai puternică decât celelalte și a început să consume din timpul lor.
Unul dintre cele mai frumoase proiecte demarate a fost programul de alimentaţie sănătoasă destinat grădiniţelor. Ce înseamnă „Farfurii curate“ pentru tine?
Pentru mine înseamnă o muncă întinsă pe durata a trei ani și o experiență fantastică din care am învățat multe lucruri care-mi servesc astăzi și pe care intenționez să le folosesc și în viitor. Pentru mine întoarcerea aceasta la grădiniță a fost o școală.
Eşti activ pe blog şi pe Facebook. Ai timp să le răspunzi tuturor?
Sigur că nu am timp să le răspund tuturor. Sunt mii de interacțiuni în fiecare zi, să le răspund tuturor ar însemna să fac exclusiv asta. Blogul și pagina de Facebook sunt doar uneltele care mă ajută să transmit către oameni o parte din activitatea mea, nu sunt activitatea în sine. Prin intermediul lor, prestez și un fel de muncă în folosul comunității, adică livrez în mod gratuit o parte din experiențele mele care ar putea să le folosească altora.
Preferinţele culinare sunt un pretext pentru multe dezbateri şi conflicte în spaţiul online. Şi nu te-au ocolit nici pe tine.
Le-am ocolit eu, în schimb. Nu am nevoie de conflicte și, cu siguranță, nu particip la cele care se desfășoară online. Îmi păstrez blogul și pagina de Facebook cât se poate de curate. Ce spun despre mine oamenii prin alte părți ale internetului nu mă interesează și nu mă afectează.
Există o reţetă secretă pentru succesul unui blog culinar?
Nu e secretă, este totul la vedere. Multă muncă, multă pasiune, multă implicare. Talentul ajută, dar nu-i suficient.
La Jocurile Olimpice ai alergat cu torţa olimpică, anul trecut ai alergat la Maratonul Internațional București pentru a aduna bani în contul organizației Hope and Homes for Children. Cum te-ai simţit în acele momente? Pe când următoarea cursă?
Am câte o cursă în fiecare zi. Nu știu când va fi următoarea cursă oficială și nici cărui scop o voi dedica, știu doar că, dacă pot să ajut făcând un lucru pe care-l fac oricum, ajut cu bucurie.
Cum a fost primul an în juriul MasterChef? Care dintre concurenţi te-a surprins?
A fost frumos. Dificil, dar frumos. Regimul de muncă este foarte asemănător cu cel dintr-o bucătărie de restaurant, chiar dacă munca în sine este foarte diferită. Surprizele au fost și plăcute, și mai puțin plăcute, sunt lucruri care s-au văzut la televizor…
Când iei masa în oraş, ce alegi?
Aleg ce n-am mai mâncat, cu rare excepții. Sunt curios și învăț multe despre mâncare inclusiv mâncând.
Care dintre bucătăriile lumii te atrage cel mai mult?
Bucătăria românească este principalul meu interes, dar, pentru a o înțelege mai bine, am nevoie să studiez multe alte bucătării. Mi-e greu să mă limitez la un specific anume și mă tem că nu o să găsesc vreodată o bucătărie preferată. Sunt prea multe lucruri bune și suficient de diferite pentru a nu-mi pune limite.
Femei vs bărbaţi în bucătărie. Cine găteşte mai bine?
Cine s-a pregătit mai bine pentru asta.
Secretul meu
Singurul truc pentru reușita reţetei este să te ții de ea.
Articol preluat din ediția de martie 2015 a revistei Femeia.
Autor: Mariana Fătulescu
Sursa foto: PR ProTV