Esti aici
Femeia.ro > Vedete > Adrian Văncică (Celentano): Umorul este cel mai important lubrifiant social

Adrian Văncică (Celentano): Umorul este cel mai important lubrifiant social

De mic copil s-a visat actor, așa că a terminat Facultatea de Teatru a Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale“ din București. Recunoaște că Celentano din Las Fierbinți este cel mai important rol de până acum din carieră. Așa că se bucură de faimă, dar și de cele două fete minunate ale sale, care îl completează în viața personală.

Adrian Văncică, actor de teatru și film, dar și de stand-up comedy, s-a făcut remarcat pe scena românească în rolul lui Celentano, bețivul satului și prieten cu Firicel (Cuzin Toma) din Las Fierbinți. Pe Adrian îl mai putem vedea la Nottara și în alte filme românești, precum Bacalaureat, America, venim!, Visul lui Adalbert sau Marți, după Crăciun.

Cum ai ales calea actoriei?

Nu a fost o decizie complicată, pur și simplu am știut că așa trebuie să fie. A fost ceva ce am simțit de mic copil, o cale pe care n-am hotărât-o.

Ce modele ai în viață și în profesie?

Nu mă limitez la a avea un singur model. Am oameni în care cred, oameni de la care mă inspir în ceea ce privește talentul sau profesia. Nu există un om care să le aibă pe toate, așa că mă inspir de la mai mulți.

Ce înseamnă Las Fierbinți pentru tine în comparație cu alte proiecte?

Înseamnă cel mai de succes proiect al meu și totodată cel mai lung proiect al meu, pentru că este întins pe mai mulți ani. Am spectacole la teatru pe care le joc de mulți ani, dar nu au aceeași prezență ca Las Fierbinți. Serialul înseamnă recunoașterea mea ca actor de comedie.

Joci impecabil rolul lui Celentano, pare că ai ajuns să te identifici cu personajul. Aveți lucruri în comun?

Eu cu Celentano nu avem absolut nimic în comun.

În ce măsură te-a schimbat rolul lui Celentano: te afectează în viața de zi cu zi, lumea te vede prin prisma lui Celentano?

Am trecut de această perioadă, în cele două sezoane de început eram în situația în care oamenii mă strigau Celentano. Acum sunt foarte mulți care mă strigă pe nume și care fac diferența între mine și personaj.

Cum îți explici succesul serialului?

Este un serial 100% românesc, nu este un produs importat și tradus, cu probleme englezești, spaniole sau americane. Este un serial făcut, scris și jucat de români.

Cum ți s-a schimbat viața după Las Fierbinți?

Mi s-a schimbat și în bine, dar și în rău. În bine pentru că este plăcut să primești complimente și felicitări pentru ceea ce faci. Pe de altă parte, poți să cazi în extrema în care ești catalogat greșit. Mă refer aici la faptul că se întâmplă să mai refuzi un proiect, iar oamenii interpretează negativ acest lucru.

Ce preferi: platoul de filmare sau scena teatrului? Sau scena de stand-up comedy? De ce?

Sunt bucurii și trăiri diferite. Prefer totul în funcție de stare. Toate-s bune, fiecare la timpul ei. Stand-upul îmi place pentru că pot fi eu, teatrul – pentru că aduce o emoție extraordinar de mare și te poți bucura de colegi foarte buni. La fel stau lucrurile cu platoul de filmare, care are poezia lui.

Te recunoaște lumea pe stradă? Cum reacționezi când te opresc fanii?

Mă recunoaște lumea pe stradă și de cele mai multe ori vor să facă o poză cu mine. Dacă nu sunt cu copiii, facem poza. Reacționez ca un om normal.

Ai jucat în mai multe filme, joci și în piese de teatru. Care este cel mai greu rol pe care l-ai avut până acum?

Platonov, în piesa cu același nume a lui Cehov. Este un spectacol pe care l-am jucat mai demult la Nottara. O piesă tare dragă mie!

Dar cel mai drag?

Celentano.

Există un rol la care râvnești?

Nu, niciodată n-am râvnit la vreun rol.

Care este cel mai important premiu pe care l-ai obținut?

Cel mai important este marele premiu al unui festival de one-man show-uri, ținut la Bacău acum zece ani: „Gala Star“. Am avut 35 de minute la dispoziție pentru a pune în scenă momentul meu, 35 de minute care mi-au dat foarte mare încredere în mine. Recomand momentele de one-man show fiecărui actor.

Cum ai cucerit-o pe soția ta?

Cu umor, pentru că este cel mai important lubrifiant social!

Știu că ești mai toată ziua pe platourile de filmare. Cum reușești să împaci munca și familia?

Nu le amestec, de aceea reușesc să le împac.

Cum e în rolul de tată?

Este cel mai greu rol, deoarece perspectiva că nu se termină niciodată (vorbind în mod ideal) este una care te obosește numai când te gândești.

Cum îți crești fetele? Ce consideri important în educația lor?

Important în educația lor consider că este să fie libere la minte și să aibă încredere că pot realiza ceea ce își propun. Vreau să le conving că aripile lor sunt mari și că pot zbura bine mersi în viața asta. Dar cel mai important este să le fac să acționeze când vor ceva. Este important ca în procesul de educație a lor nu sunt singur, având mari satisfacții de la școala Genesis, la care sunt înscrise amândouă.

Ce vor fetele tale să devină acum, când sunt mici? Le vei îndruma spre actorie?

Deocamdată, nu vor nimic și nici nu mi se pare important să vrea să devină ceva anume. Pe mine mă interesează cum vor să fie: niște oameni buni, capabili și generoși. Contează mai puțin meseria. Eu nu le îndrum spre actorie, dar, dacă asta își doresc, le voi susține.

Cum îți petreci timpul liber? Cum îți încarci bateriile?

În timpul liber, îmi place să vad filme, să citesc și, din când în când, mă mai pun să joc câte un joc pe consolă. Timpul pe care îl petrec cu copiii nu e timp liber (râde).

Unde îți place să pleci în vacanțe?

Sunt mai multe tipuri de destinații: cele de relaxare – soare, mare, valuri – și cele de vizitat – în care vreau să văd cât mai multe locuri interesante. Îmi place Grecia – în general, Europa.

Citește și:

Dan Bordeianu: Ziua ideală este cea de azi

Liviu Teodorescu: Muzica se îmbină așa bine cu iubirea!

Marius Saizu: Chiar este nevoie de noroc în meseria asta!

Articol preluat din ediția de noiembrie 2016 a revistei Femeia.
Autor: Corina Matei
Foto: PR

Comments

comments

Leave a Reply