Esti aici
Femeia.ro > Vedete > Alexandru Constantin: Curiozitatea este defectul meu profesional

Alexandru Constantin: Curiozitatea este defectul meu profesional

Pe Alex îl vedem la Prima TV prezentând Focus Magazin, alături de Diana Bart, de luni până sâmbătă, dar și la emisiunea Constantin 60’, duminica de la ora 23. Jurnalist pasionat de oameni și de destinul lor, Alexandru Constantin încearcă să ne dezvăluie nu doar bârfele mărunte ale mondenului dâmbovițean, ci și sufletul omului, al artistului, cu căutările, reușitele sau chiar eșecurile sale.

E o lume despre care publicul curios vrea să afle câte ceva. Important este ceea ce oamenii din media știu să furnizeze în materie de informație. Iar Alex are sensibilitate, cultură și ceva simț al omului și își face meseria cu profesionalism.

Ești specialist în bârfe. Așa scrie presa. Ce are în comun cu bârfele mondene un bărbat?

Sunt specialist în bârfe în măsura în care ne referim la meseria mea de jurnalist de monden, însă în emisiunea Focus Magazin să știi că am lărgit plaja de subiecte. Iar în privința emisiunii Constantin 60’, pe care o realizez la Prima TV, nici nu se pune problema de bârfă. Acolo e cu totul și cu totul altceva.

Și ce înseamnă a fi monden? Cine include anumite personaje, apărute de nu se știe unde, în această lume?

Se includ singure, cred, pe o piață în care presa de scandal (nu noi) este ahtiată după personaje dezbrăcate atât la propriu, cât și la figurat.

Tu ești curios? Te ajută asta în emisiunea ta Constantin 60’?

Curiozitatea este defectul meu profesional. Dar la Constantin 60’ nu curiozitatea este cea care mă ajută, ci dorința de a descoperi povești de viață din care telespectatorii pot învăța măcar un lucru.

Sunt multe emisiuni cu invitați, aproape pe toate posturile TV. Tu ce încerci să aduci nou în emisiunea ta?

Nu este în prezent nicio emisiune-interviu la o televiziune generalistă. Poveștile de viață reprezintă noutatea din producția mea. Asta, plus discuțiile lipsite de întrebări indiscrete. Fără subiecte tabloid este regula care stă la baza întrebărilor pe care le pun invitaților. Mi-am dorit o emisiune în care să discut deschis cu invitații mei, fără perdea, venind cu exemple din viețile lor, care pot oarecum ajuta telespectatorii prin puterea exemplului.

Are nevoie un moderator TV și de cultură generală? Cum nu mai preocupă pe nimeni acest capitol, tu cum te descurci?

Evident că are. Cel puțin acel „moderator TV“, așa cum îl văd eu. În primul rând, un moderator are responsabilitatea enormă de a fi un exemplu pentru publicul larg. În al doilea rând, nu te poți ridica la nivelul interlocutorilor tăi dacă singurele cărți citite sunt cele de joc. Cum spunea și actrița Natașa Raab, la mine în emisiune: „Din cărți avem multe de învățat!“

Lectura este o preocupare constructivă sau un moft de revistă. Îți cumperi cărți și de la vânzătorii ambulanți, de pe trotuar?

Lectura este o preocupare mai mult decât constructivă. Acum, de când sunt student la actorie, am o listă de lecturi extrem de vastă. De la vânzătorii de pe trotuar cumpăram – și aș mai cumpăra, doar că nu îi mai întâlnesc acum. Locuiesc în afara orașului, iar în București merg rar pe jos.

Esti foarte activ pe facebook. Între manipulare și lejeritatea comunicării, cum ai caracteriza dependența noastră de acest mod de a relaționa?

O dependență pur și simplu. Implicit, ca orice dependență, este ceva nociv. Dar revin la emisiunea Constantin 60’: un alt motiv pentru care am conceput acest proiect a fost pentru a pune accent pe cât de importantă este comunicarea vie între doi oameni. Activitatea mea pe Facebook ține doar de comunicarea cu cei care îmi urmăresc emisiunile. Dacă aș putea comunica altfel cu ei, aș face-o!

Te atrage teatrul. De unde această pasiune? E un plus de notorietate?

Nici vorbă de notorietate. Am început să fac actorie pentru că vreau să profesez în acest domeniu la un moment dat. Este ceva ce mi-am dorit încă dinainte să știu că aș vrea să fac televiziune. Acum însă mă simt pregătit emoțional să urmez acest drum. Dar toate la timpul lor.

Ești un trendsetter. Cum reușești să fii mereu pus la patru ace?

Pentru emisiuni, mă ajută Adina Buzatu. Nu știu ce m-aș face fără ea. În timpul liber, îmi place să adopt ținute mai lejere, în cel mult o culoare, plus negru. Sau tot în negru, de ce nu? E mai simplu.

Îți place shoppingul? Îți alegi singur ținutele?

Ținutele pentru ambele emisiuni le aleg împreună cu Adina Buzatu, din magazinele ei. Împrumut din idei și pentru cele din timpul liber. Dar la shopping nu m-aș duce niciodată. Nu-mi place deloc. Mi se pare o activitate inutilă.

Apelezi la diverse tratamente de înfrumusețare? Ai vreme de sport?

Fără tratamente de înfrumusețare și fără sport. Din păcate, nu am timp de sport, deși recunosc că mi-ar plăcea să mă pot ocupa mai bine de acest aspect.

De ce nu îți faci planuri?

Îmi fac planuri. Plănuiesc lucruri legate de proiectele profesionale, de casă etc. În viața personală, am încetat să plănuiesc și să am așteptări.

Visezi la vacanțe exotice. La Marea Neagră nu îți place?

Sincer, eu visez și la Marea Neagră, pe care nu am văzut-o de doi ani. Muncesc mult și nu am timp de vacanțe. Cele două emisiuni, facultatea de actorie și, acum, Atelierul de Creație Media, unde-i aștept pe toți cei care vor să descopere meseria de reporter/prezentator, îmi ocupă tot timpul.

Cum e în familie de Crăciun? Ce pune mama ta pe masa și cum sărbătoriți acolo, în zona Oradei?

Abia aștept Crăciunul, mai ales că deja de doi ani merg acasă de sărbători. Mama pune absolut orice pe masă. Cel mai mult aștept prăjiturile și cozonacii, care sunt cei mai buni. Dar mai importante decât bucatele sunt momentele unice pe care le petrec alături de familia mea, în aceeași formulă ca în copilărie, cu părinții și surorile mele.

Citește și:

Silviu Biriș: Munca de actor este o bucurie

Bursucu: Râsul nu îngrașă niciodată, ci doar destinde

Mugur Mihăescu: Nu cred că există oameni cărora nu le place să râdă

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.47/26.11.2015

Autor: Ivana Iancu

Sursa foto: Prina TV

Comments

comments

Leave a Reply