Esti aici
Femeia.ro > Vedete > Andreea Marin se dedica actelor de caritate

Andreea Marin se dedica actelor de caritate

In ultima perioada, s-a tot scris in presa ca Andreea Marin Banica va reveni la emisiunea care a facut-o celebra, “Surprize, surprize”, lucru total eronat, dupa cum explica insasi Andreea: “Eu nu am declarat niciodata ca pregatesc un proiect TV pentru o televiziune sau alta. Toate acestea sunt speculatii din lipsa de informatie si din dorinta de a da, totusi, ceva legat de mine in presa pentru ca numele vinde”.

Ambasadoarea Bunavointei UNICEF in Romania a tinut sa precizeze ca va fi prezenta pe micile ecrane “deocamdata, doar la evenimente speciale”, cum au fost Gala UNICEF de la TVR sau Teledonul “Romania prinde radacini” de la Realitatea TV. De ce a ales Andreea Marin Banica sa nu mai fie prezenta, saptamana de saptamana, la televizor?

“Mi-am dorit foarte mult sa ies din ritmul nebun pe care ti-l impune televiziunea, macar pentru primul an de viata al fiicei mele, chiar daca altii mi-au spus ca e pacat sa plec de la carma unui program care se mentinea in top si dupa 9 ani. Eu sunt de parere ca trebuie sa-mi urmez instinctele, sa evoluez si sa-mi urmez si alte vise”.

O experienta dureroasa a facut-o pe vedeta TV sa adopte un copil la distanta. Pe vremea cand se afla in Niger, a tinut in brate o fetita care nu avea nicio sansa de supravietuire. “Sunt atatia copii care n-au nicio vina ca s-au nascut pe un taram lipsit de posibilitati elementare de ingrijire a sanatatii”, un loc in care “un copil din cinci renunta la viata inainte sa implineasca 5 ani, pentru ca nu rezista in fata bolilor care, la noi acasa, pot fi prevenite cu un simplu vaccin”, marturiseste Andreea.

Fetita din Africa de care are grija Andree Marin Banica se numeste Mariama si are 9 ani. Nu merge la scoala, pentru ca nu exista asa ceva in zona in care traieste, si sta cu familia ei intr-o coliba din chirpici, cu acoperis de paie si fara grup sanitar. “De curent electric n-are rost sa mai vorbim”, spune Andreea. “Dar oamenii de acolo sunt inteligenti, prind extrem de repede informatia noua si se adapteaza rapid schimbarilor. Cu alte cuvinte, sprijinul nu e in van”. Andreea ar vrea sa se implice mai mult in viata micutei Mariama, precum si in cea a baietelului adoptat din China: “Imi doresc sa construiesc o legatura stransa intre familia mea si cei doi copii. Sa merg sa ii cunosc in tarile lor, sa ii ajut cu educatia si in privinta sanatatii, sa le deschid orizontul atat cat imi sta mie in putere”.

Desi este extrem de ocupata, Andreea Marin Banica isi face timp sa raspunda mesajelor postate pe blogul ei. “Am rezolvat prin fundatia mea, dupa puterile mele, cazuri venite catre mine inclusiv pe blog. Am descoperit nevoi de informatie in societatea romaneasca, am aflat ca exista tineri cu potential extraordinar si am creat o baza de date cu informatii despre ei. In plus, am primit o multime de oferte de voluntariat pentru cauze umanitare”, povesteste Andreea.

Dupa 9 ani de emisiune, pe langa priza la public, Andreea Marin s-a ales cu eticheta de “Zana Surprizelor”, de care insa nu vrea sa scape: “Ce om de televiziune de la noi mai are onoarea de a fi fost astfel alintat de public? Faptul ca, ulterior, s-a incercat folosirea expresiei in sens ironic nu anuleaza valoarea gestului unic din partea publicului, pentru care altii fac strategii de imagine. E un compliment si nu ma sustrag din fata lui”.

Fii prima care afla STIRILE MONDENE din revista STORY. Direct pe telefonul tau mobil! Detalii AICI.

Comments

comments

Leave a Reply