Esti aici
Femeia.ro > Vedete > Aurelian Temișan: Unplugged înseamnă familie

Aurelian Temișan: Unplugged înseamnă familie

Aurelian Temișan, cântăreț, actor, showman și fotbalist în timpul liber, pregătește o revenire în forță printr-un concert extraordinar la Teatrul Național București, pe 26 iunie.

E un moment ideal să-l luăm la întrebări, să depănăm amintiri, să vorbim despre familie, despre extensiile sale artistice și despre noile surprize pregătite fanilor, care-l așteaptă cu nerăbdare să urce pe scenă!

Îți mai amintești când ai urcat prima dată pe scenă? Cum a fost?

Prima apariție pe o scenă oficială, în fața unui public numeros, în 1989, la Festivalul Mamaia, când am participat la concurs. M-a încercat mai mult un sentiment de curiozitate, decât de emoție, neștiind ce înseamnă exact emoția statului pe scenă în fața unui juriu și a unui public mare. Îmi aduc aminte că între cele două melodii pe care le-am cântat fiecare dintre noi, aspiranții la un premiu la acel festival, până să înceapă cea de-a doua melodie, a fost un timp destul de lung în care eu cochetam din priviri cu publicul, ne zâmbeam și ne trimiteam bezele. Aveam 17 ani și asta m-a făcut să îmi dau seama ușor-ușor că locul meu este pe scenă!

Cum definești succesul?

Din punctul meu de vedere, succesul nu este tradus prin câte zerouri se află în spatele unui număr, succesul este acea parte a echilibrului care îți menține coloana dreaptă, împrăștie pe o rază nedeterminată fericire celor din jur, înțelepciune, siguranță.

Cum e viața de tată pentru tine? Ce ai învățat de la fetița ta?

Oricât de mult s-ar vorbi pe tema asta, până nu trăiești pe pielea ta acest sentiment, nu prea ai cu ce să compari. De la copil înveți că în tine încă zace un copil, că timpul poate sta în loc și că cele mai importante momente din tot ceea ce trăim noi sunt cele în care te dezbraci de orice alt gând și te contopești cu cel al copilului tău!


Muzică
sau actorie?

Am început cu muzica, în ultimii cinci ani fac actorie și muzică, dar dacă ar fi chiar să aleg, aș rămâne la prima mea dragoste, la muzică! Amândouă împart scena, amândouă sunt complementare, amândouă exprimă sentimente, diferența este că prin muzică poți să te exprimi tu pe tine însuți, cu tot ceea ce te definește pe tine ca om. Ca actor, joci roluri, dar ca să fii un actor credibil și longeviv, trebuie să ți le asumi. Și la muzică diferența este enormă între cântat și interpretat, dar măcar acolo este vorba de personalitatea ta. Deci, muzica!

Cum se împacă un artist cu fotbalul așa de bine?

Acum, ca să încep cu o metaforă, toți fotbaliștii sunt niște artiști prin felul în care simulează faulturile, cad, se rostogolesc, cerșesc faulturi și facilitează cartonașe galbene sau roșii pentru cei care i-au lovit, dar, întorcându-ne la viața de artist, nu aș putea spune că sunt neapărat complementare, însă te ajută sportul. Joc fotbal, sunt portar din 1991, de când s-a înființat Naționala de Fotbal a Artiștilor – și chiar se completează: merg de 10 ani la un Campionat Mondial de Fotbal unde, după meciurile de fotbal, sunt spectacole în care fiecare țară participantă vine cu muzica proprie și cu influențe din piese internaționale, dar în general își etalează valorile proprii și genul de muzică din țara respectivă. Și e un schimb intercultural pe care îl facem cu drag și cu succes în fiecare an. Sper să mă mai ajute fizicul măcar 5-6-10 ani să mai fiu în această echipă și să ne bucurăm împreună și cu cei noi care vor veni – pentru că suntem o generație peste care timpul lasă urme – și să ne bucurăm de succese mari cu această Națională de Fotbal a Artiștilor.

Cu ce echipe ții și de când?

M-am născut în culorile alb-albastru și am respirat imnul Craiovei de mic. Am învățat pe dinafară, de la o vârstă extrem de fragedă, Craiova maxima! Fiind prima echipă din țară care a ajuns în semifinalele unei Cupe Europene, a scris istorie și a renăscut de ceva timp, ca din cenușă. Iar de afară, fără supărare pentru ceilalți care vor citi și care au alte echipe favorite, eu sunt fan FC Barcelona.

casetă

Dezvăluie-ne un secret despre tine…

Dacă vrei să mă ai în preajmă, folosește-mă fără să abuzezi! Lasă-mă să vin ușor spre tine și ai să vezi ce armonie se poate crea între noi doi profesional, spiritual…

Revii în forță printr-un nou concert. Ce surprize le pregătești fanilor?

Fanilor le satisfac dorința de a mă vedea din nou pe scenă cântând, ei întrebându-mă în ultimii ai de ce îmi ia atât de mult să reapar pe prima scenă a țării. Spectacole și cântări am tot avut, dar nu efectiv concerte. Le pregătesc momente unice, momente simple, momente prietenoase, intime, întrucât conceptul concertului pe care l-am avut și pe care îl voi avea este unul intim. Unplugged înseamnă familie. Eu am 14 muzicieni pe scenă și aș putea spune că publicul este cel de-al 15-lea muzician al meu, care este și ascultător, și barometru, în același timp. Pregătesc astfel un nou concert, de suflet pentru suflet, și le dau întâlnire tuturor iubitorilor muzicii bune, tot la TNB, de aceasta dată pe 26 iunie. Invitații speciali sunt Gabriel Cotabiță și Cornel Ilie de la Vunk, dar noutatea este că băieților li se vor alătura și două dintre cele mai bune voci feminine de la noi, Paula Seling și Nico.

Ce proiecte mai ai în plan, la ce lucrezi acum în afară de concertul de pe 26 iunie de la TNB?

Lucrez la piese noi, audio, care să se poată auzi și în alte părți decât în concerte live, respectiv la radio. Pentru că acest al doilea concert Unplugged mă solicită, vreau să mă concentrez pe el foarte tare. În interiorul concertului voi plasa un fel de link, un „In memoriam“ cuiva. Așa, voi anunța următorul concert din toamna asta la care sper să fie cel puțin iubitorii muzicii celui pentru care voi face acest „In memoriam“.

 

 

Citește și:

Articol preluat din ediția de iunie 2017 a revistei Femeia.
Autor: Corina Matei
Foto: PR

Comments

comments

Lasă un răspuns