Esti aici
Femeia.ro > Vedete > Bărbații despre feminitate… Interviuri cu Ștefan Mandachi, Cosmin Cernat și Mihai Găinușă

Bărbații despre feminitate… Interviuri cu Ștefan Mandachi, Cosmin Cernat și Mihai Găinușă

stefan mandachi feminitate

Ce gândesc bărbații despre femei și feminitate? Este, fără îndoială, o enigmă, pe care încercăm să o decodăm, zi de zi. Ivana Iancu a stat de vorbă cu mai mulți bărbați „de vază“ de la noi, din showbusiness și nu numai. Răspunsurile lor sunt de apreciat fiindcă fiecare discurs este funny, sincer și provocator.

Începem azi un serial cu interviurile lor: în primul episod staruri sunt: Ștefan Mandachi, om de afaceri, pe care îl puteți vedea în emisiunea ”Șef sub acoperire“, de la PRO TV, Cosmin Cernat, realizator Radio Impuls și Mihai Găinușă, prezentator radio Național FM.

Ștefan Mandachi, om de afaceri, ”Șef sub acoperire“, PRO TV

Feminitatea, în sens clasic, o mai face atrăgătoare pe o femeie? (Timpurile și joburile cer un alt tip de atitudine…și totuși)

Cred că atitudinea clasică e o atitudine ipocrită. “Clasicul” înseamnă minciună. Minciuna nu face nimic atractiv. Ți-o spune un fost mincinos. Pentru mine, femeia devine neatractivă când are pretenții nelalocul lor. E valabil și pentru bărbat.

Ce-l face pe un bărbat să întoarcă privirea (sau capul) după o femeie, văzută pe stradă?

Eu întorc privirea după femei îngrijite. Îmi plac femeile care au grijă de corpul lor, care nu-s certate cu sala, care aleargă și transpiră. Apoi îmi plac femeile care citesc și se educă.

Când ai un dialog cu o femeie ”ghicești cine este” (studii, complexe, statut social)?

Ghicesc, dacă are pretenția să mă trateze ca pe un obiect. Ghicesc ce insinuează, în spatele clișeelor. Studiile sunt irelevante, însă nu suport dialogul cu o femeie care se exprimă cu greșeli flagrante de gramatică.

Ești adeptul frumuseții naturale, cu defecte și calități, sau al corecturilor estetice și al siliconului? (Și ce reacție ai avea dacă ea se duce la chirurgul estetician să se schimbe și să te surprindă?)

Nu-mi plac intervențiile la o femeie, silicoanele, dar respect decizia lor. Este corpul femeii și nu trebuie să dea explicații nimănui. Dacă se duce la chirurg pentru a mă surprinde, e complicat, pentru că nu-mi plac surprizele.

Ce o face specială pe femeia de lângă tine?

Să nu joace roluri puerile și să fie umană, prietenoasă. De asemenea, nu îmi plac femeile posesive.

Ești adeptul ideii de femei vs bărbați sau femei & bărbați?

Urăsc competiția dintre femeie și bărbat. Este interesantă lupta de idei, dar de aici și până la lupte de putere interminabile, e cale lungă.

Cosmin Cernat, realizator, Radio Impuls

cosmin cernat feminitate

Feminitatea, în sens clasic, o mai face atrăgătoare pe o femeie?

Da, absolut, feminitatea este încântătoare. S-a mai pierdut o parte de feminitate, din acea delicatețe care e proprie femeilor, și cred că ăsta este un lucru neplăcut, atât pentru femei, cât și pentru noi, bărbații care interacționăm, indiferent de situație, cu femeile.

Ce-l face pe un bărbat să întoarcă privirea (sau capul) după o femeie văzută pe stradă?

În primă fază, îți atrage atenția aspectul fizic, apoi ceea ce emană ea ca femeie. Contează cum arată, cât de îngrijită este, dar chiar dacă este bine îmbrăcată, coafată, îți dai seama de nivelui ei de educație… Contează enorm atitudinea unei femei, modul în care vorbește, în care gesticulează. Dar descoperi un om în timp, nu poți pune o etichetă de la prima vedere.

Când ai un dialog cu o femeie „ghiceșți cine este” (studii, complexe, statut social)?

Depinde de lungimea dialogului. Nu ghicesc întotdeauna, dar de obicei îmi dau seama cum este acea persoană. Însă, repet, este nevoie de timp ca să cunoșți la modul real cum este acea femeie.

Eșți adeptul frumuseții naturale, cu defecte și calități, sau al corecturilor estetice și al siliconului? (Și ce reacție ai avea, dacă ea se duce la chirurgul estetician să se schimbe și să te surprindă?)

Sunt adeptul a tot ceea ce a lăsat Dumnezeu frumos și natural pe lumea asta. Dacă ar fi să dau un exemplu de femeie pe care o admir, din acest punct de vedere, aceea este Valeria van  Groningen, fostă Răcilă, campioană olimpică la canotaj în 1984, care a schimbat sportul de masă în România, organizând acele maratoane în Bucureșți. Este o femeie care are peste 60 de ani, dar care arată impecabil prin sport, neavând nici măcar o intervenție chirurgicală de orice fel.

Ce o face specială pe femeia de lângă ține?

Faptul că mă iubește, mă suportă, mă acceptă așa cum sunt. A fost lângă mine atunci când am avut nevoie și îmi iubește fetele ca și cum ar fi ale ei.

Eșți adeptul ideii de femei vs bărbați sau femei & bărbați?

Asta este o discuție lungă și inutilă. Dumnezeu a lăsat femeia și bărbatul. La ce s-a ajuns în momentul de față e o cale lungă. Din punctul meu de vedere nici bărbațîi nu mai sunt ce au fost, a dispărut ideea de ocrotire, de răbdare, de susținere, de educație, a dispărut noțiunea de gentleman. Dacă cel care oferea toate aceste lucruri s-a schimbat, atunci s-a transformat și femeia. Dar sunt și câteva aspecte benefice ale acestor schimbări. De exempu, faptul că bărbații stau mult mai mult cu copii lor și au grijă de ei, ceea ce este un lucru extraordinar. Femeia este mai liberă să ia decizii, are timp pentru ea, ceea ce este important, pentru că poate să aibă o viață socială a ei.

Mihai Găinușă, prezentator radio, Național FM

mihai gainusa feminitate

Feminitatea, în sens clasic, o mai face atrăgătoare pe o femeie?

Feminitatea este acel ”je ne sais quoi” care le provoacă torticolis bărbaților. Nu contează ținuta, office sau casual, feminitatea cântată de poeți vine din fluturarea de gene, din felul în care Ea îți dă părul pe spate, din cum îți mișcă anatomia în spațiu, din modul în care apuca obiectele sau, pur și simplu, din vocea pe care-o auzi în telefon.

Ce-l face pe un bărbat să întoarcă privirea (sau capul) după o femeie văzută pe stradă?

În general, dacă ea e la volan și nu-ți acordă prioritate să ieși de pe o străduță, deși în față e coloana la semafor. Atunci te uiți lung după ea și șoptești ceva scurt. Sau poate ești expert în dotări și atunci le admiri. Vorbesc despre mășina ei. Serios acum, cred că bărbații apreciază atitudinea, acea siguranță care arată tot, ascunzând tot.

Când ai un dialog cu o femeie, ”ghicești cine este”?

Cine ghicește, înseamnă că este lăsat să ghicească. Femeile au o mare calitate: se pot preface. Bărbații, doar încearcă. Dacă sunt femei, care au investit în ele, și nu mă refer la operații, ci la educație, atunci e destul de greu să știi cu ce se ocupă, ce idealuri sau ce-și doresc. Dar pe lângă florile-de-colț, inaccesibile, există și florile simple, dar la fel de frumoase. Bine, mai sunt și florile de scaiete, de care scapi greu. Indiferent unde cresc, pe câmp sau pe vârfuri, femeile trebuie… nu, nu culese, terminați! Trebuie apreciate!

Ești adeptul frumuseții naturale, cu defecte și calități, sau al corecturilor estetice și al siliconului?

Cred că pentru o femeie sigură pe ea nici nu contează opinia celorlalți. Și mai ales a bărbaților. Dacă ea simte că are nevoie de îmbunătățiri, cine suntem noi să o judecăm? Pe de altă parte, fiecare cu gusturile lui. Nici eu nu sunt obligat să leșin, dacă o văd siliconată si botoxată. În afară de cazul în care leșin de groază. Nu cred că o femeie ar trebui să se ducă la estetician pentru altcineva decât pentru propriul gust.

Ce o face specială pe femeia de lângă tine?

Rezistența. Îți trebuie ceva dur, să mă poți suporta. Pe de altă parte, nu cred că aș rezista lângă o femeie lipsită de feminitate. E ca și cum aș ieși la o bere cu un bărbat pensat.

Ești adeptul ideii de femei vs bărbați sau femei & bărbați?

Dacă exista conceptul de ”femei și bărbati”, Dumnezeu ne crea pe toți identici. Și nu ne-a înzestrat cu calități fizice identice, ci cu poli magnetici. De fapt, e un război, dulce, dar război, de la Adam și Eva, încoace. De fapt, sunt mai multe tipuri de război: de cucerire, de apărare, de uzură, psihologic și măcelul – aici mă refer la adevărata femeie fatală care face ravagii și lasă, în urmă, un câmp de luptă plin cu inimi zdrobite sub tocuri.

Citește și: Bogdan Mihai Radu: un pictor român cucerește Londra

 

Text interviu: Ivana Iancu

Foto: PR

Comments

comments

Lasă un răspuns