Esti aici
Femeia.ro > Vedete > Chantal: Marea mă inspiră

Chantal: Marea mă inspiră

O cheamă de fapt Petronela Loredana Kuk, este bucovineancă și poartă în suflet și în cântec ceva din misterul acelor locuri.

Chantal trăiește din cântec și vara face show-uri la Gossip Club, în Costinești, așa, cam 2-3 luni. Pare atât de facil din afară, atât de palpitant și, mai ales, o chestie de noroc. Să lucrezi la mare, ziua făcând show-uri pe plajă și noaptea cântând și dansând în club, este realmente epuizant. Dar, ca orice artist care se respectă, Chantal este întotdeauna impecabilă. Știe să îmbine utilul cu frumosul și, mai ales, să se bucure de oportunitatea pe care i-a adus-o în viața ei cântecul.

Chantal, ce legături ascunse ai tu cu marea?

Am o legătură foarte specială, începând de la faptul că sunt născută în Rac și mă simt confortabil în apă și în tot ce are legătură cu apa, marea mă inspiră, îmi dă motivație și mă liniștește.

În copilărie, veneai la mare?

Am făcut cunoștință cu marea când aveam doi anișori. Am venit apoi cu familia în vacanță ani la rând.

Când ai descoperit cântecul și cum a evoluat pasiunea către carieră?

Pot spune că m-am născut cu dragostea de cântec, e din familie, mama m-a îndrumat pe acest drum în momentul în care a înțeles că am talent, iar când am terminat școala generală, am decis să merg mai departe la un liceu de muzică în ideea de a construi o carieră!

Au fost oameni care te-au ajutat, care au crezut în tine?

M-au susținut părinții și profesorii mei, însă cel mai mare susținător al meu este partenerul meu de viață, iubitul meu soț. A fost și este îngerul meu păzitor, mai ales în ce privește cariera muzicală.

Viața ta e muzica. Cum îți alegi piesele? Cam cât timp acorzi studiului?

Într-adevăr, pentru mine nu există viață fără muzică, îmi acord tot timpul pentru a învăța piese noi și a studia, în ideea de a fi întotdeauna la curent cu tot ce apare, pentru a fi pe placul publicului și pentru a rămâne pe piață.

Vara ești la mare. Ești MC ziua, noaptea cânți în club. Din afară, pare lejer. Cum e programul?

Programul meu de la mare nu e foarte lejer tocmai din acest punct de vedere – lucrez și ziua, și noaptea. Mă ajută foarte mult însă dragostea pentru muzică și aprecierea oamenilor pentru ceea ce fac, îmi dau putere și nu se mai simte oboseala.

A chema lumea la eveniment presupune a avea o tehnică și a fi tu însăți o imagine. Câte ținute îți cari cu tine la mare?

Nu am loc în cameră de câte haine îmi aduc! Pun foarte mult preț pe cum arăt, pentru că îmi respect publicul și pentru că sunt pasionată de fashion.

Asta înseamna că ești fan al shoppingului. Cum te organizezi la acest capitol?

Când faci o pasiune și pentru îmbrăcăminte, nu e greu deloc. Nu pierd mult timp la cumpărături, pentru că știu exact ce vreau și cum vreau să arăt. Dacă am o idee de ținută și nu reușesc să o găsesc în magazine exact așa cum îmi doresc, îmi fac ținuta respectivă la comandă.

Încălțămintea este punctul forte al unei femei. Te văd mereu cocoțată pe 14 cm. Cum te antrenezi pentru asta?

Nu fac nimic special. Iubesc tocurile! Consider că o femeie pe tocuri este mult mai feminină, mai încrezătoare – și atunci te „sacrifici“.

Frumos îmbrăcată, seara cântând în club… e fascinant sub efectul de lumină al scenei. Și totuși e un public greu de ținut. Cum reușești să duci un concert?

În momentul în care ai încredere în tine și ești sigură pe ceea ce faci, publicul simte, te ascultă și te susține. Și atunci concertele sunt cele mai frumoase momente din viața mea.

Dar dimineața, dimineața cum e?

Depinde de dimineață. Unele dimineți le ador (trebuie să ai și starea necesară). Iubesc răsăritul, însă am dimineți în care nu doresc decât să mă bag în pat ca să mă odihnesc, știind că am doar câteva ore la dispoziție pentru a o lua de la capăt.

Un asemenea efort se vede imediat pe fața unei femei. În afara „frumuseții din cutie, cum te îngrijești?

În general, contează mult odihna, așa funcționez eu. La mare, unde am timp puțin, mă ajută mult și frumusețea din cutie, și mama natură. Încă mă bucur de avantajele vârstei.

Ce faci după terminarea sezonului estival?

Merg acasă, mă reacomodez cu viața de oraș și continui cu diferite evenimente. Mă ajută mult faptul că abordez mai multe stiluri de muzică și asta îmi aduce multe concerte.

Ești căsătorită. Cum îți manageriezi timpul între casă și concerte?

Sunt căsătorită cu cel mai bun om din lume, mă susține și mă însoțește peste tot, fiind și managerul meu. Acasă fac de toate, îmi place să mă gospodăresc de la curățenie până la mâncare, toate le facem împreună.

Ești bucovineancă. Muzică tradițională, de acasă, mai cânți?

M-am născut pe un tărâm de poveste, în frumoasa mea Bucovină. Începuturile mele în muzică au fost în ansamblul popular al comunei în care m-am născut (Dorna-Arini, municipiul Vatra-Dornei). Cânt cu mare drag muzică tradițională la orice ocazie se ivește.

Dar de bucătărit știi să bucătărești?

Îmi place foarte mult să gătesc, mă relaxează. Ador mâncarea tradițională, nu cred că este o rețetă pe care să nu o cunosc!

Hmm, atunci, dă-ne o rețetă!

Dacă tot am vorbit de locul unde m-am născut, o să vă dau un pont cu o rețetă pe care o găsești doar la noi în Bucovina. Se numesc tocinei, arată ca turtițele, însă se fac din cartof ras, brânză sărată, ouă și puțină făină. Se prăjesc în ulei (au ceva calorii!) și se servesc cu smântână deasupra.

Diminețile tale în București încep cu…

Un mic dejun sănătos.

Serile de la mare au gust de…

Șampanie (puțin dulce, puțin acidulat).

Traficul din București îți amintește de…

Dorința de a trăi în liniștea din Bucovina.

Din drumurile tale ai învățat că…

Viața e scurtă și trebuie trăită!

Cel mai frumos lucru care ți se întâmplă în fiecare zi este…

Că trăiesc, iubesc, sunt iubită și fac ce îmi place: MUZICĂ!

 

Citește și:

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr31/04.08.2016
Autor: Ivana Iancu
Sursa foto: ProTv

Comments

comments

Leave a Reply