Esti aici
Femeia.ro > Vedete > Dan Bordeianu, cu umor si autoironie

Dan Bordeianu, cu umor si autoironie

Dan Bordeianu si Theo Rose

A jucat pe scena Teatrului Nottara, sub bagheta lui Petre Bokor, în spectacolele „Miresele căpitanului“ și „Război și pace“.
L-am putut vedea pe micul sau marele ecran în „Lacrimi de iubire“, „17 minute întârziere“ sau „Modigliani“. A debutat la 11 ani, ca actor, într-un proiect al Elisabetei Bostan, „Promisiuni“, în care i-a avut ca parteneri pe actorii Maria Ploae, Mircea Diaconu și Ion Caramitru. Și a prezentat, alături de Theo Rose (foto) show-ul KIDSing, la Kanal D. Facultatea de Actorie a urmat-o din vocație, deși la început își încercase norocul la Facultatea de Drept.

Lumea te știe primul rând din filme. Ce ai lăsat din tine în fiecare personaj?

Mai degrabă am descoperit câte ceva din mine cu fiecare personaj. De fapt, cred că este foarte dificil să faci o apreciere. Cu fiecare personaj, descopăr alte fațete ale personalității mele și, evident, fiecărui personaj îi atribui caracteristici personale.

Cum te-ai acomodat cu lumea copiilor talentați din proiectul KIDSing de la Kanal D?

Îmi plac foarte mult copiii, mi-aș dori să am talentul și sufletul lor curat. Îi respect și îi privesc ca pe egalii mei și probabil că din această cauză am o comunicare foarte bună cu ei. Le arăt respect și iubire și primesc înapoi înzecit afecțiunea lor. Veți vedea în show-ul KIDSing copii extraordinar de talentați, cu voci foarte bune.

Citește și: Simona Pătruleasa: Frumusețea poate să te ajute până la un punct

Te regăsești în acești copii care își caută drumul atât de devreme?

Am fost un copil talentat și știu cum e ca toți cei mari să aibă așteptări și pretenții de la tine. Norocul meu a fost că părinții nu m-au forțat să aleg nimic, ci au avut încredere și răbdare și mi-au dat libertatea de a decide când, cum și ce. Sufăr când văd părinți care își forțează copiii să facă ceva, uitând să-i întrebe dacă asta e ce își doresc. De multe ori, o fetiță ajunge să cânte doar pentru că mama și-a dorit toată viață să devină Celine Dion. Doar că fetița n-are voce nici măcar cât să cânte singurică acasă, unde nu o aude nimeni. Sigur, poate că are nemaipomenit de mare talent la dans, sau la pictat, sau la cine știe ce altceva, dar mami și tati o văd doar cântând. Ce vreau să spun este că e bine ca noi, adulții, să nu ne proiectăm dorințele, mai mult sau mai puțin împlinite, asupra celor mici, ci, cu răbdare, să-i lăsăm pe ei să aleagă dacă și unde, ce și cum.

Ești pasionat de călătorii și de pescuit, ce știi să gătești cel mai bine din pește și ce secrete ne-ai putea împărtăși?

Nu se știe pentru că nu sunt. Nici de călătorii, nici de pescuit. De gătit da, sunt foarte pasionat. Iar singurele secrete legate de pește și tigaie, sau cratiță, sau oală sunt bunul-simț și să păstrezi o rețetă cât mai simplă. Cu cât e mai simplă, cu atât e mai bună!

Faci parte din categoria (impusă de presă) „cei mai râvniți burlaci din România“. Cum îți place?

Nu-mi place. Și nu-mi doresc să fiu burlac. Doar că nu mă grăbesc să iau decizii care, teoretic, sunt pentru toată viața, ca mai apoi, după trei zile, trei luni sau trei ani, să ajung pe la judecători sau notari. Dar, tocmai pentru că nu-mi place, s-ar putea ca situația să se schimbe oricând.

Citește și: Mihai Ghiță: Investesc mult în oamenii cu care lucrez

Cât te ajută simțul umorului?

Atât de mult încât mă rog mereu la Dumnezeu să nu mi-l ia. Singurele lucruri care ne salvează din cele mai grele momente sunt umorul și autoironia.

Dar bunul-simț?

Păi, fără el, aș face praf peștele ăla și nu s-ar atinge nimeni de el. Dar până acum n-am auzit pe nimeni, invitat la mine la masă, să se plângă.

A iubi, iubire sunt cuvinte sau au o semnificație anume pentru tine?

Există doar frică sau iubire. Atât! Doar două emoții. Dacă e frică, nu-i iubire. Așa că rămâne una: iubirea.

Cauți fericirea în fiecare zi?

Sunt fericit în fiecare zi! Sunt fericit și recunoscător pentru tot, inclusiv pentru momentele grele. Învăț, mă descopăr și sunt fascinat de fiecare moment al prezentului.

Îți cunoști slăbiciunile și îți recunoști greșelile?

Este esențial să facem asta, altfel nu văd cum am putea trăi. Încerc să-mi accept slăbiciunile și greșelile și să învăț ceva din fiecare moment.

Actorul de teatru Dan Bordeianu visează la un rol anume?

Firește, visez la următorul rol!

Cum e viața ta?

Ca o pădure de mesteceni la șase dimineața, pe ceață. Uneori sufleu de ciocolată, alteori salată de roșii cu brânză de capră ori supă de găina cu tăiței de casă.

 

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.33/2014
Autor: Ivana Iancu
Sursa foto: Kanal D

Comments

comments

Leave a Reply