Esti aici
Femeia.ro > Vedete > Dana Rogoz: Am știut că mi-am întâlnit jumătatea

Dana Rogoz: Am știut că mi-am întâlnit jumătatea

Actriță, bloggeriță de modă și lifestyle, designer, vedetă de televiziune, dar și mama simpaticului Vlad Luca (2 ani) și soția regizorului Radu Dragomir. Fosta „Abramburica“ încearcă să le facă pe toate. Și, culmea, reușește să joace la perfecțiune toate rolurile pe care și le asumă, cu drag și dăruire, zi de zi!

Are 31 de ani și aproape tot atâția de carieră. După ce și-a început de timpuriu activitatea artistică, Dana a absolvit Actoria cu nota 10, după care a urmat și cursurile facultății de Comunicare și PR, iar acum continuă să-și desăvârșească studiile bifând diverse specializări: de la step la istoria artei și marketing în modă. Și-a creat propriul brand fashion, a devenit soție și mamă împlinită, iar notorietatea a venit la pachet cu apariția sa în câteva dintre cele mai de succes proiecte de televiziune, precum emisiunea „Abracadabra“, serialele „La bloc“, „Fete cu lipici“ și „State de România“ sau telenovela „Îngerașii“. Și acesta a fost doar începutul! 

Ți-ai început cariera la 3 ani, când ai intrat în Minisong. Ce amintiri păstrezi de atunci?

Părinții și-au dorit ca noi, copiii, să avem și alte activități decât cele clasice de lângă bloc. Fratele cel mare făcea scrimă, iar mijlociul era deja în grupul Minisong, iar eu, când am crescut suficient de mult, am cerut să mă alătur și eu grupului. Țin minte perfect audiția pe care am dat-o la 3 ani și jumate! Profu’, adică Ioan Luchian Mihalea, m-a pus pe pianina la care cânta mereu și de acolo i-am fredonat „Taraful Chiț“, cântecul învățat de la fratele meu. Am luat proba și atunci au început spectacolele, filmările, turneele, totul.

Ți-ai făcut debutul TV la numai 4 ani. Poți să ne povestești cum s-a întâmplat asta?

Prima filmare a fost chiar înainte de vârsta de 4 ani, de Crăciun. Când mă gândesc la acel moment, văd camera unei case vechi, rochița mea galbenă, bradul și cutiile de cadouri (goale, că așa e la filmări). Mă păcăliseră că vine Moș Crăciun cel adevărat, ca să le iasă filmarea, să aibă un prim-plan reușit. Iar eu i-am crezut, firește, așa că mama povestește că eram foarte fericită și emoționată. Până când Moș Crăciun și-a dat jos barba în culise, lângă mine, și m-am lămurit cum stă treaba cu filmările astea…

Ai lucrat o bună parte din viața ta în televiziune. Ce gen de proiect TV te-ar mai tenta?

De când am născut, mi s-au făcut mai multe propuneri de proiecte în televiziune, dar am preferat să aleg mai mult timp cu copilul meu și proiecte în teatru. Mi-am câștigat independența financiară din blog și din brandul Moon by Dana Rogoz, așa că acum îmi permit să refuz proiecte în care cred mai puțin. Nu spun că nu m-aș mai întoarce în televiziune, dar încă nu s-a ivit un proiect care să mă tenteze cu adevărat. Cel mai plăcut și potrivit pentru mine ar fi probabil tot un serial TV, pentru că nu m-aș îndepărta prea mult de profesia mea. 

Ai făcut parte din juriul „Dansez pentru tine“ în Mexic. Cum a fost acea experiență?

A fost cu totul inedită pentru mine! Am luat contact cu o altă echipă de televiziune, cu un alt ritm și alt stil de lucru. Chiar mi-au propus să rămân să joc în telenovele! (râde) Dar am știut că altul e drumul meu în viață, așa că m-am întors în țară.

În ceea ce privește toate studiile făcute, ce ți-au adus ele în plus?

Toate m-au îmbogățit. Nu există bucurie mai mare decât aceea de a experimenta! Un an de studiu de fashion marketing m-a ajutat enorm în lansarea brandului Moon by Dana Rogoz. De cursurile de step nu m-am folosit încă, dar cine știe?! Ca actor, trebuie să fii pregătit. Acum vreau să învăț să cânt la chitară, mandolină sau ukulele. Sau la toate trei. (râde

Că tot veni vorba despre educație, cum ți-ai propus să-ți crești copilul?

Nu urmăm o metodă anume. Citim foarte mult (mai ales eu, iar lui Radu îi fac rezumatul) și împreună încercăm să luăm cele mai bune decizii pentru Vlad. Îi spunem zilnic că îl iubim, îl luăm cu noi în toate vacanțele, îl lăsăm să stea singur la masă la restaurant, dacă ne-o cere, și încercăm să petrecem cât mai mult timp de calitate cu el. E important și să te înțelegi pe tine, ca părinte, să îți rezolvi problemele din copilărie sau adolescență, ca să nu i le transmiți mai departe copilului. În felul acesta, măcar vei încerca să eviți anumite greșeli. Oricum vei face altele, fără să știi. (râde) Dar cred că e esențial să se simtă iubit!

Ce surprize ți-a rezervat maternitatea?

Credeam că prima perioadă de după naștere va fi mai grea. Primisem sfaturi și auzisem foarte multe povești înspăimântătoare, așa că realitatea s-a dovedit a fi mai blândă cu mine. Ce nu mi s-a spus este că maternitatea are abilitatea de a minimaliza cam tot ce făceai înainte. Să vezi ce ușor treci peste anumite situații care înainte îți dădeau mari bătăi de cap!

Știu că te-ai luptat cu trombofilia pe timpul sarcinii. Cât de dificil ți-a fost?

Nu am perceput-o ca pe o luptă. Știam că am trombofilie ereditară, așa că m-am obișnuit cu gândul că voi face injecții în burtă încă dinainte de a rămâne însărcinată. Mi-am făcut singură toate cele 270 de injecții! La început citeam o mulțime de grozăvii pe forumuri sau site-uri, dar într-o zi am renunțat să mai fac asta, gândindu-mă doar că va fi bine. Am fost extrem de fericită pe toate perioada gravidității, nu am avut grețuri, nu mi-a fost rău, eram un zâmbet toată!

Cum schimbă apariția unui copil relația de cuplu?

Apariția unui copil schimbă major viața, deci inclusiv relația de cuplu. Ritmul vieții, prioritățile, activitățile, totul se schimbă. Trebuie să înveți cum funcționează lucrurile în formula de trei, căci asta e noua familie, asta e noua ta viață.

Apropo de copii, aveți în plan extinderea familiei?

Nu, nu avem asta în plan. Încă ne obișnuim cu schimbările aduse de viața în trei.

Când și cum ai știut că ți-ai întâlnit jumătatea?

Am știut. Nu se poate explica. Radu este cel mai inteligent om pe care îl cunosc, are umor și, cel mai important, este un om bun.

Cum vă petreceți timpul în familie?

Facem plimbări dese prin parcuri, călătorim mult (Vlad a zburat prima oară cu noi când avea 7 săptămâni și de atunci a tot călătorit cu noi, chiar până în Australia și Noua Zeelandă), avem jocuri inventate precum “Rumpa”, inventăm povești, ne plimbăm cu bicicleta tandem…

Când și cum ți-ai descoperit pasiunea pentru fashion?

Mi-a fost cultivată de mică atât de mama, cât și de bunica mea. Dar abia prin liceu m-a luat valul și am început să citesc tot mai multe reviste, site-uri și chiar primele bloguri internaționale. Nu țin cont de trenduri neapărat, ci pur și simplu îmi place să mă joc, să experimentez și să mă folosesc de haine și accesorii aproape ca de un costum de scenă, pentru a reprezenta anumite fațete ale personalității mele.

Ce piese vestimentare nu trebuie să ne lipsească din dressing iarna aceasta, dacă dorim să ținem pasul cu moda?

O rochie de catifea pentru ocaziile speciale, un palton din lână și cizmele peste genunchi. Și, în general, tot ce amintește de anii ’90. (râde)

Cum te menții în formă?

Alerg după Vlad. Chiar alerg, nu exagerez. Atuul meu fizic e abdomenul cu pătrățele, eu nefăcând aproape deloc abdomene în viața mea. Am pur și simplu noroc de gene bune din punctul acesta de vedere. Nu aș schimba nimic la înfățișarea mea, în sensul că nu m-aș apuca să îmi fac injecții, operații sau mai știu eu ce. Aș vrea doar să reiau sala, să fac niște cursuri de dans, poate și masaj. Așa, de întreținere și pentru un tonus muscular cât mai bun.

Cu ce gânduri și speranțe întâmpini 2017?

Sper că voi juca mai mult teatru și, cine știe, poate și film. Și sigur voi ajunge cu Vlad în Asia!

3 obiecte de preț

Fotografiile − îmi păstrează vii anumite amintiri, iar asta înseamnă enorm pentru mine. De ziua mea, am primit cadou de la Radu o valiză plină cu fotografii cu noi în toți cei 12 ani de relație.

Bijuteriile de la bunica mea − am câteva inele primite de la bunica din partea mamei, la care țin foarte mult. Mi-e și teamă să le port, ca să nu le pierd sau să le deteriorez cumva. 

Puloverul cu „boy“, pe care l-am purtat imediat după ce am aflat că o să am un băiețel și cu care am și ieșit îmbrăcată din maternitate. Sper să îl port și la majoratul lui Vlad!

Citește și:

Articol preluat din ediția de decembrie 2016 a revistei Femeia.

Text: Alexandra Rotărescu

Foto: arhiva personală

Comments

comments

Leave a Reply