Esti aici
Femeia.ro > Vedete > Denis Roabeș (THE MOTANS): Să „faci“ un hit poate dura două ore sau ani!

Denis Roabeș (THE MOTANS): Să „faci“ un hit poate dura două ore sau ani!

Succesul videoclipurilor lor pe YouTube i-a făcut mai celebri decît o sută de concerte. Numele trupei The Motans are o poveste simpatică legată de visele cu pisici ale lui Denis Roabeș. Crativi, profi și sinceri, băieții de la The Motans, au devenit repede cunoscuți. În doar un an de când și-au început cariera muzicală, The Motans și-au obișnuit fanii cu piese originale, lansate una după alta. Așa se face că artistul prezintă un nou single, „Friend Zone”, o piesă compusă de The Motans și produsă de Alex Cotoi.

Cât de utilă îți este specializarea în marketing în showbiz?

Pot să spun că am aplicat foarte multe trucuri și strategii de marketing chiar de la începutul conceptului The Motans, cu un an înainte să mă primească echipa Global Records în familia sa, și ele constau în detalii: logo și denumire, formatul și stilul pe care mi le-am ales.

E un trend povestea asta cu reinventarea. Cum ai reușit să capeți notorietate într-un timp relativ scurt? Care este rețeta succesului?

Făcând muzică de calitate, evident, și lucrând mult. De asemenea, m-au ajutat mult colegii de la Global Records, cărora le sunt super recunoscător, pentru că mi-au dat un impuls foarte mare pe piața muzicală românească și cea de afară.

Este talentul suficient în muzică sau ai nevoie și de studii de specialitate?

Nu consider că este nevoie de studii de specialitate, dar nu cred nici că talentul este suficient. În afară de talent, ai multă nevoie de ambiție, entuziasm, desigur, să ai în tine, pasiune. Pasiunea este primul lucru pe care ar trebui să îl ai făcând muzică și, de asemenea, dorință să muncești.

Cum ți-ai format trupa?

Trupa mi-am format-o cu timpul, am ales-o cu multă grijă și într-un timp nu chiar atât de scurt. Ce pot să spun acum este că am o echipă mișto cu oameni minunați în ea, foarte talentați, care mă ajută super mult, care sunt mereu alături de mine când am nevoie.

Care a fost omul care te-a ajutat să pătrunzi pe scenele românești?

Persoana care m-a ajutat să ajung pe scenele românești este Matei Dima (BRomania) căruia îi sunt foarte recunoscător pentru acest lucru și nu știu în ce s-ar măsura cumva recunoașterea mea dacă ar fi să îi mulțumesc.

Povestea cu pisicile din vis a devenit emblematică. Mai ai vise cărora vrei să le dai viață?

Posibil. Dar deja sunt vise pe care le am nu atunci când dorm (visuri). Și eu sunt o persoană care obișnuiește să facă din vise scopuri care au obiective și, la rândul lor, cumva se îndeplinesc și se aplică și muncesc la obiectivele și scopurile pe care mi le pun. Pentru că visele sunt ceva abstract, scopurile sunt mult mai definite și poți să le îndeplinești.

Ai colaborat cu Delia, Inna, Irina Rimes. Sunt vocile feminine mai ofertante într-o colaborare cu The Motans?

Cred că da, pentru că vocile feminine dau un contrast foarte frumos și plăcut atunci când sunt însoțite de o voce masculină.

E greu să faci un hit? Cum se derulează drumul de la idee la clip?

Sincer, de fiecare dată a fost diferit. În unele cazuri, poate să dureze două ore, în altele, și ani de zile.

Ești credincios? Ai citit Vechiul Testament? De unde inspirația pentru piesa „Lilith”?

Insipirația pentru piesa „Lilith” o am dintr-o fostă relație. Am făcut cunoștință cu personajul Lilith acum câțiva ani dintr-un show de radio din Rusia „Frankie Show”. După care, m-am documentat și am făcut această piesă, în care personajul Lilith este o metaforă a unei femei care este puternică, este femeia pe care bărbatul nu poate niciodată să o controleze și să o domine, dar care are sentimentele ascunse și rămâne, până la umă, femeia care are emoții și suferă din dragoste.

Ai o filozofie proprie de viață?

Da, trăiește-ți viața! Răspunsul însuși se ascunde în întrebare.

Care este cea mai mare spaimă a ta?

Mă străduiesc să nu mă gândesc la așa ceva. În genere, nu cred că am chestii de care să mă tem, pentru că frica este un lucru care te consumă din punct de vedere energetic și este bine să direcționezi această energie în oamenii și lucrurile bune din viață.

Spune-ne ceva ce ți-a rămas în minte dintr-o carte?

Mi-au rămas foarte multe lucruri, însă o chestie foarte mișto care cred că învață foarte mult este un fragment mic din cartea „Micul Prinț”, când vulpea vorbește cu Micul Prinț și spune că noi suntem responsabili de cei pe care îi luăm sub aripa noastră.

Cum reacționezi când nu îți reușește ceva?

Încep din nou!

Povestește-ne câte ceva despre familia ta.

Este o familie cu oameni minunați și deosebiți. Mai multe detalii nu aș vrea să dau, pentru că prefer ca familia mea să rămână ceva personal și să nu fie ceva pentru publicul larg.

Cântece dedicate sărbătorilor de iarnă știi?

Știu foarte multe cântece dedicate Sărbătorilor de iarnă, dar nu am învățat pe de rost în ultimul timp niciunul și nu cred că aș putea să recit la perfecție acum unul.

În copilărie, cum era în jurul brăduțului?

Căldură, zâmbete, magie.

Dar în acest an ce ți-ai propus? Te întorci acasă?

Da, am să mă întorc acasă, dar după Sărbători, pentru că, precum se știe, de Sărbători artiștii lucrează.

Cum a fost pentru tine anul trecut?

A fost un an super abundent, plin de emoții pozitive, reușite foarte mari în viață, oameni noi, o lume nouă, idei noi și de foarte multe planuri și speranțe pentru viitor.

Ce așteptări ai pentru muzica ta, dar și pentru tine?

Am învățat că nu trebuie să îți faci așteptări, trebuie întotdeauna să privești clar lucrurile sau să te străduiești să faci asta și să lucrezi atunci când nu ești satisfăcut de rezultat.

Citeste si:

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.06/2018
Text: echipa Femeia.

Sursa foto: PR

Comments

comments

Lasă un răspuns