Esti aici
Femeia.ro > Vedete > Diana Dumitrescu: Scena este un loc unde mă simt liberă 

Diana Dumitrescu: Scena este un loc unde mă simt liberă 

Actrița Diana Dumitrescu este acum  concurent la Splash! Vedete la apă, un show difuzat la Antena 1. La vârsta ei, are o carieră de invidiat, dar încă se caută și se descoperă.

Telenovelele „Iubire ca în filme“ – Daiana (2006-2007), „Războiul sexelor“ – Ema (2007-2008), „Regina“ – Regina (2008-2009), „Aniela“ – Polixenia Lăptaru (2009-2010),  „Iubire și onoare“ – Oxana Abramova (2010-2011), „Pariu cu viața“ – Andreea Rădulescu (2011-2012), „Îngeri pierduți“ – Cristina (2012-2013), dar și filmul de lung metraj „Minte-mă frumos“ – Dana (2012) au făcut-o celebră. E delicată și sinceră, un om cu adevărat special, cu care îți face plăcere să ai o discuție.

Dacă ai face o mică recapitulare a carierei tale, care sunt calitățile care te-au ajutat și ce alte abilități ar trebui să dezvolți?

Cred că perseverența și dorința de cunoaștere m-au ajutat foarte mult. Am fost mereu foarte receptivă la sfaturi, am ascultat, am învățat, am pus în practică tot ce mi s-a spus. Am învățat să am răbdare, dar încă nu am suficientă, la asta ar trebui să mai lucrez puțin.

Ce șanse ai fi avut ca actriță într-un teatru din Constanța?

Nu m-am gândit. Dacă aș fi rămas în Constanța, aș fi lucrat tot în televiziune. Acolo unde am început, la TV Neptun.

Căsătoria ta cu Ducu a coincis cu un vârf de carieră pentru ține. Cum e acum, cu tine însăți într-un domeniu concurențial destul de dur?

Poate a avut legătură cu căsnicia, dar mai degrabă cu faptul că nu se mai fac producții de gen, telenovele. Altfel, ne descurcam. Ca orice actor, merg la castinguri, la audiții. Pe unele le iau, pe altele nu. Asta e viața de artist. E aceeași pentru toată lumea.

Povestești întotdeauna despre copilăria și adolescența ta cu multă bucurie. În acea perioadă, ce lucruri, întâmplări, oameni te-au marcat?

Foarte multe. E greu să spui X sau Y.  Copilăria și adolescența sunt perioade definitorii pentru caracterul nostru. Am avut noroc de oameni frumoși în jurul meu cam tot timpul. Dar au fost și cei care m-au trântit la pământ. Probabil că ei mi-au făcut cel mai mult bine, pentru că am devenit astfel un om destul de puternic, cu puține temeri în viață.

Mirajul scenei a venit în mod firesc sau ceva anume te-a determinat să alegi calea asta?

Mama m-a îndrumat către teatru. Dar iubirea pentru teatru o ai ori nu o ai. O înțelegi sau nu. O respecți ori nu. Se pare că eu am și iubire, și înțelegere, și respect pentru teatru. Iar scena este un loc unde mă simt liberă, iar libertatea mă face fericită.

Ai lucrat cu mari actori. Care a fost prima lecție învățată de la ei?

Să am răbdare. Încă lucrez la asta. Să învăț să ascult cu atenție, să citesc printre rânduri și să țin minte că ochii sunt cel mai de preț lucru pe care îl are un actor. Iar eu cred că sunt oglinda sufletului și cel mai de preț dar pe care îl avem noi, oamenii.

Ți-e dor de mare? Are ea o semnificație anume pentru tine?

Îmi place marea, mi-e dor de ea. Îmi dă mereu o stare de liniște. Acolo îmi amintesc mereu de perioada lipsită de griji a copilăriei.

 Ai început un nou proiect, la Antena 1. Vorbește-ne, te rog, despre el. Ce înseamnă pentru tine și  cum e această experiență complet nouă?

A fost un pas foarte mare să schimb echipa cu care am lucrat zece ani, dar am cunoscut alți oameni frumoși, cu care m-am înțeles de minune. „Splash!“ este o experiență interesantă, frumoasă și pe alocuri… dureroasă.

Ești o bună înotătoare sau…

Da, știu să înot foarte bine.

Ai trucuri de blondă, care te ajută în situații-limită?

Nu prea mai merg… am o vârsta și eu.

Apropo, esti blondă natural? Cum îți îngrijești părul?

Nu, nu sunt blondă natural. Mă vopsesc. Nu fac nimic în mod special, dar încerc să folosesc produse de calitate. Se simte diferența.

Dacă tot vorbim de îngrijire, câtă atenție acorzi condiției tale fizice?

Am fost norocoasă să moștenesc gene bune. Îmi place să fac sport, dar nu în mod regulat.

Ce vestimentație preferi vara? Ai culori și materiale pe care le cauți?

Îmi plac hainele lejere, vaporoase. Îmi place albul, dar cred că în negru îmi stă cel mai bine.

Răspunsuri telegrafice

Bucătărești? Ce și pentru cine?

Îmi place, dar n-am mai făcut-o de ceva vreme. Cine știe, poate voi reveni la această ocupație.

Grădinărești?

Nu.

Călătorești?

De câte ori am ocazia.

Bei cafea?

Două, dimineața.

Te-ai gândit să îți faci un business propriu?

Nu, nu mă pricep deloc la ce înseamnă businessul.

Crezi în iubire? Dar în căsătorie?

Da. Și da.

Te implici în proiecte umanitare sau comunitare?

Uneori.

Citește și:

La povești cu Nuami Dinescu

Adina Galupa : Visez să fac o lume mai bună

Eugenia Foarfecă: Gândurile bune atrag faptele bune

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.32/13.08.2015

Autor: Ivana Iancu

Sursa foto: Marian Manolache

Comments

comments

Leave a Reply