Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Elena Lasconi: Mancarea trebuie facuta cu dragoste

Elena Lasconi: Mancarea trebuie facuta cu dragoste

Dintre toate bucătăriile lumii o atrage cea românească și adoră să gătească tocănițe cu piure de cartofi și sarmale.

Aînvățat de la bunica și mama că mâncarea trebuie făcută cu dragoste și mâncată împreună cu cei dragi. Mai multe despre secretele Elenei Lasconi află din interviul următor.

Anul acesta împlinești 20 de ani de când ești Pro. Ți-ai imaginat atunci că vei ajunge să câștigi o ediție MasterChef ori că vei avea propriul site culinar?

Nu mi-am imaginat, pentru că pe vremea aceea nu știam mai nimic despre televiziune și nu îmi amintesc să fi existat vreo emisiune de acest fel. De fapt, nu îmi vine să cred nici acum. Mă consider extrem de norocoasă mai ales pentru că am avut șansa să particip și nici nu vă imaginați cât de fericită sunt că l-am câștigat. Sunt sigură că în țara asta există o mulțime de femei poate mai pasionate decât mine, dar care nu au avut această șansă.

Cum ți s-a schimbat viața după câștigarea ediției MasterChef Celebrity? Ți-ar plăcea să fii în juriul unui cooking-show?

Dacă până acum oamenii mă recunoșteau pe stradă ca Elena Lasconi de la Pro TV, acum sunt și Elena Lasconi de la MasterChef. Mi-ar plăcea să fac parte dintr-un juriu, dar nu m-aș vedea ca „aia rea” din juriu.

Din ce ar trebui să fie compus cel mai grozav mic dejun în doi?

Cafea la ibric, fresh de portocale, pâine prăjită cu unt și brânză telemea (untoasă, de Sibiu), o roșie aromată, smochine proaspete. Dar de cele mai multe ori micul meu dejun constă în cafea la ibric, apă minerală și fructe.

Care este „păcatul tău culinar”?

Pâinea prăjită cu unt. Nu pot rezista mirosului… tentației.

Ai deja peste 2.500 de fani care așteaptă rețetele tale minunate. Cum te împarți între toate câte le ai de făcut?

Nu am stat să mă gândesc niciodată la asta. Pur și simplu știu că am de făcut asta și mi se pare ușor pentru că, până la urmă, interacționez cu oameni interesați de gătit.

Crezi că există o legătură între fiecare zodie și apetit? Ai putea să faci o recomandare culinară pentru fiecare zodie?

Eu așa cred. Mă rezum la a vă spune că persoanele gurmande s-au născut în zodii de pământ ori au ascendentul într-o zodie de pământ (Taur, Fecioară, Capricorn). Există „mâncăcioși” și în celelalte zodii, dar ăsta ar putea fi un subiect pentru un reportaj în sine. Vă mai pot spune că am observat că, atunci când e lună plină, oamenii au tendința să mănânce mai mult și, de regulă, mâncare albă, lactate în mod special.

Crezi că reușita unei rețeta depinde și de câtă pasiune depui?

Categoric. Depinde și de starea pe care o ai atunci când te apuci de treabă. Suntem un bulgăre de energie și în jurul nostru totul e energie, iar de transmis se transmite din toate părțile.

Care a fost cea mai mare provocare culinară de până acum?

Gătirea homarului. Înainte de a-l găti, mi se părea ceva SF, dar acum mă bucur că am reușit să o fac și pe asta.

Cât de mult contează platingul (aranjarea farfuriei)?

Este ca în cazul unei rochii frumoase expuse necorespunzător într-o vitrină prăfuită și neinspirată. Nu te atrage, nu o cumperi, nu intri în magazin.

Care este felul de mâncare pre-ferat pe care îl gătești cu plăcere pentru familie?

Fiica mea este vegetariană, așa că am devenit expertă în quiche-uri, budinci de legume, prăjituri etc. Iar pentru mine și soțul meu gătesc adesea șnițele minunate, tocănițe, fripturi și salate.

Articol preluat din ediția de aprilie 2015 a revistei Femeia.

Autor: Mariana Fătulescu

Sursa foto: Thinkstock

Comments

comments

Leave a Reply